TKC Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 Witam Jako, że od ponad miesiąca nie mam serca do babrania się w żywicy i tkaninach, stwierdziłem, iż w ramach przerywnika w projekcie mojego COS-2 trzeba coś zbudować "na szybko", bez większego zastanawiania się co i jak. Z tego też powodu włóczyłem się po czeluściach modelaskiego internetu w poszukiwaniu natchnienia i ponownie trafiłem na niemiecką stronkę modell-aviator.de . Już raz zbudowałem model - Nieuport IV wykorzystując plany zamieszczone na tym portalu i pomyślałem że coś powinno się tam dla mnie znaleźć. I nie zawiodłem się - znalazłem plany modelu Radius - plany znajdują się na stronie opisu modelu - z prawej strony ekranu (wersja mini - rozpiętość 400mm oraz większa wersja - rozpiętość ~550mm ) a tutaj filmy z lotów (projektanta modelu): -> wersją mini http://youtu.be/hZoTLoyWAeg -> i większą wersją http://youtu.be/dCFUruqCpIM Zainspirowany przedstawionymi na filmach możliwościami modelu postanowiłem, że budowa większej wersji będzie moim przerywnikiem w pracach nad innymi projektami. Co chcę włożyć do środka? - Praktycznie kopia wyposażenia, które już się sprawdziło w moim pylonie s(f)lipso400 , zastosuję tylko inny regulator. czyli: Silnik: Turnigy 2830-3500 Śmigło: APC 4.7x4.7 Pakiet: 2s Ray 1600mAh, 25C Regulator Foxy 35A Serwa: Hitec HS55 - 2 - lotki + 1 - ster wysokości. Odbiornik: Jedi Rex 5MPD Ze względu na fakt, iż w/w silnik jest silnikiem przeznacznonym do śmigłowców nie ma on w prosty sposób możliwości montażu przed wręgą - z tego też powodu musiałem zmodyfikować oryginalny projekt i "dostrugać" odpowiedni domek. Dodałem również dźwigar z listewki 5x5mm oraz zamierzam zastosować 3 serwa zamiast 2. Poniżej kilka zdjęć z aktualnego stanu prac. - > z góry (lotki i ster wysokości zostały przyklejone tyczmczasowo taśmą) -> z dołu -> zbliżenie na domek i mocowanie silnika -> jeszcze surowe stateczniki pionowe CDN Pozdrawiam Tomasz
robertus Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 Lotki możesz ogarnąć jednym serwem i bowdenem ułożonym w łuk.
TKC Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Opublikowano 2 Lutego 2014 Lotki możesz ogarnąć jednym serwem i bowdenem ułożonym w łuk. Tak, wiem , tylko że chcę się pobawić w wychylenia różnicowe a może i coś więcej pokombinować . Pozdrawiam Tomasz
TKC Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Opublikowano 15 Lutego 2014 Ostatni tydzień nie był zbyt udany - musiałem ogłosić w mieszkaniu kwarantannę. Jakieś <piiiiii...> zaatakowało cała rodzinkę... temperatura od 38 do 39.5C u wszystkich domowników ... do dziś nie bardzo mam siłę się ruszać... Z tego też powodu, w temacie Radiusa nic się nie działo... Jednak dziś, w ramach rozruchu i dalszego siedzenia w mieszkaniu, postanowiłem troche podłubać, choć muszę przyznać bardzo ciężko szło - ledwo wkleiłem i obrobiłem krawędzie spływu z balsy, wykonałem z "bachy alu" stateczniki pionowe i okleiłem ster wysokości. W zeszły weekend, zanim mnie rozłożyło, udało mi się jeszcze zalaminować pierwszy stopień KFM (szkło 25/m2) i wzmocnić natarcie paskiem 50-tki. 25-tka poszła zarówno od góry jak i dołu skrzydła. Na dole wywinąłem ją na całą wysokość kadłuba. Mam zamiar jeszcze zalaminować całą skrzynkę kadłuba jedną warstwą 50-tki, aby po pierwszych lądowaniach nie trzeba było remontować kadłuba - wszak latam na łące gdzie czasem trafiają się jakieś kretowiska, górki dołki itp. Poniżej dwie fotki z postępu prac: Pozdrawiam Tomasz
TKC Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Opublikowano 18 Lutego 2014 Straszna pokraka, ale lata fajnie Miło, że mój wybór się komuś podoba - model jest tak pokraczny i nietypowy, że aż przypadł mi do gustu - grunt to mieć odpowiedni gust . A skoro już się odzywam , to pozwolę sobie również dorzucić fotki z moich wczorajszych zmagań z nosem modelu . Pozdrawiam Tomasz
TKC Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Opublikowano 20 Lutego 2014 Popracowałem jeszcze trochę nad przejściem kołpak- kadłub wynik poniżej: Pozdrawiam Tomasz
TKC Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Opublikowano 3 Listopada 2014 garść fotek po zmianie kolorystyki, montażu serw i otwarciu drogi powietrzu chłodzącemu kadłub: - góra modelu -dół modelu -wylot powietrza chłodzącego wnętrze kadłuba (drugi jest umieszczony symetrycznie po lewej stronie) - "kroplowa" osłona serwa wysokości + przeniesienie napędu - serwa lotek + popychacze cdn... pozdrawiam Tomasz 1
Rekomendowane odpowiedzi