Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tomku a jakiej długości potrzebujesz tej linki? Z nie rozciągliwych polecam plecionkę (powinienem mieć w domu jakieś 150m więc mogę się podzielić) ewentualnie linka stalowa. Są one giętkie, pytanie jakiej długości potrzebujesz bo też tego trochę się u mnie znajdzie.

Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk

Opublikowano

Spoko jakby co dawaj znać :-) No i czekam na dalszą relację

Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk

Opublikowano

Jutro powinna dojechać belka kadłubowa, wznowię produkcję.

Czy Koledzy zaakceptują takie oprofilowanie wieżyczki? Bo nie wiem, czy mam dalej piłować :P

14592773728_093029fe1f_c.jpgDSCN7752 by TeBeWAW, on Flickr

Opublikowano

powiem tak, ten pomysl w ICONnie mial ta zalete ze jeszcze chlodzenie zapewnial (wiezyczka skladala sie z dwoch policzkow i azurowego przodu ALE idziesz w dobra strone ;)

Opublikowano

Kleję kompozyt na usterzenie. Okazało się, że klej Soudal D4 potrafi spenetrować naturalne pory w balsie 1,0mm i skleić na śmierć obustronnie również sklejkę 15mm służącą jako docisk. Mam kanapkę nadającą się wyłącznie jako wsad do kominka. Kleimy następną kanapkę.

Opublikowano

Ja taką kanapkę kleiłem UHU porem , dodatkową trudnością było to że musiałem balsę łączyć z dwóch kawałków na środku .UHU o tyle dobry że się nic nie przesuwa (łącząc na styk dwa kawałki balsy tak już zostaje nie ma szpar ). U mnie trzyma srogo ja akurat odchudzałem jeszcze środek dla lekkości .

2014-05-18+13.26.14.jpg      

Opublikowano

Przegłądnąłem rysunki, chyba jednak postawiłem sobie zbyt wymagające wyzwanie.  Nie jestem pewien, czy uda mi się zrealizować ten projekt. Mam nadzieję, że jeśli wymięknę i puszczę popychacze na zewnątrz kadłuba, to nie będziecie szydzić?

Opublikowano

Mam nadzieję, że jeśli wymięknę i puszczę popychacze na zewnątrz kadłuba, to nie będziecie szydzić?

Żartujesz chyba. Oczywiście, że będziemy ;)

A co do oprofilowania wieżyczki to z przodu dla mnie jest ok, tylko jeszcze te dwie krawędzie na górze wieżyczki, równoległe do osi kadłuba.

No i ja bym lekko zaokrąglił, ramki owiewki kabiny, te wzdłuż, jak w wieżyczce.. Wiesz, takie zaokrąglenie o niewielkim promieniu, żeby zmiękczyć nieco linie. Oczywiście jak dasz rade więcej, to moim zdaniem będzie fajniej.

Ale ty tu jesteś szefem. :P

Opublikowano

Belka kadłubowa z Czech nadciąga. Już nie mogę się doczekać.

Date
Time
Parcel status
GLS Location
30/07/2014 06:23 Out for delivery on GLS vehicle Poland Warszawa
Opublikowano

Kleje pieniące się penetrują nie tylko balsę ale i forniry. Można o tym poczytać na forach stolarzy. Za sugestiami kolegów nabyłem Chemolan B45. W porównaniu do Soudala 66a faktycznie daje miękką spoinę która daje się łatwo szlifować. tak więc po oklejeniu bez problemu zdejmiesz przesączenia papierem ściernym. W przypadku Soudala ścierało się wszystko poza klejem :D Przekładka z folii wskazana.

Ja pierwsze kanapki robiłem między resztkami blatów kuchennych (wykroje pod zlew) i na szczęście złożyłem laminatami do siebie. Dało się oderwać.

Opublikowano

To prawda. Dopiero trzecia wersja kanapki wyszła mi bez przesiąknięć. Kupię ten Chemolan, bo Soudal rzeczywiście jest nieszlifowalny :-)

Opublikowano

No i niestety. Po otwarciu przesyłki okazało się, że GLS złamał kadłub w czasie transportu. Jakieś fatum.

Opublikowano

Przykre. Opakowanie nie nosiło śladów uszkodzeń, załamań? Będziesz reklamował?

Ostatnio odbierając przesyłkę od pana z GLS (prosto z auta), widziałem, jak pan krzątając się po ładowni, stawał na koperty z przesyłkami. Stał na takiej podając mi terminal do złożenia podpisu. Źle zrobiłem, że się nie odezwałem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.