Senior Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Brawo - klasyka. Takie pokrycie zastosowałem w moim "Piperku-Kub" (rozpiętość 1800 mm). Podczas ostatniego zdarzenia lotniczego, pokrycie tekstylne okazało się zbawiennym - straty minimalne. Takie rozwiązanie oczywiście wymaga zdecydowanie więcej nakładu pracy niż powszechnie stosowania folia, ale efekt wizualny gwarantowany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agadoskat Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 No to Panowie perełka z przed chwili.Właśnie nasz przyjaciel przywiózł zamówione i wykonane specjalnie do tego modelu i dla Piotra tłumiki. Piękna robota. Niedziela, wieczór ...no cóż grzech by było nie wypróbować choć na chwilę Silnik DA 150. https://www.youtube.com/watch?v=YrxJtEwrp6k Miłego oglądania i słuchania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafulss Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 HA no Robota pierwsza klasa Sam widziałem i słyszałem (w końcu jestem autorem filmu) moge potwierdzić że jest bomba atomowa w 100% a wykonanie modelu to złoto już nie mogę się doczekać oblotu na lotnisku Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Dzisiaj odbył się udany oblot modelu. Poniżej kilka fotek. I wymowny gest właściciela modelu i zarazem oblatywacza. Najwyraźniej jest zadowolony z modelu. Za chwilę koledzy pewnie wrzucą więcej fotek. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Dziś była piękna pogoda , więc PWS-26 zostało ulotnione na lotnisku w Rybniku , właśnie teraz wróciłem do domu i chcę wam pokazać kilka nie najlepszych fotek , robione kiepskim aparatem. Koledzy też pstrykali zdjęcia porządnymi aparatami , kręcili filmy na pewno tu coś zamieszczą. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Gratuluję sukcesu - model pięknie prezentuje się w statyce jak i w powietrzu. Koniecznie wrzućcie film z oblotu. Ten PWS jest prawdziwym dziełem sztuki modelarskiej. Wielkie brawa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Jeszcze film z oblotu , nakręcony przez kolegę Bogdana, https://www.youtube.com/watch?v=ozpMHI_sZMg&feature=youtu.be 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Brawo miło popatrzeć na polskie modele pięknych polskich samolotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Gratuluje modelu naprawdę cudo . Fajnie patrzeć jak wszystko co polskie jest budowane z sukcesem od początku i szczęśliwego oblotu. Bardzo lubię takie tematy. Widać ze zdjęć że właściciel bardzo zadowolony Może spotkamy PWSa na Pikniku Modelerskim na Żarze, było by bardzo miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 I kto powie ,że nie mamy pięknych samolotów , z których można zrobić przepiękne modele, rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Na Żarze na pewno będzie , gdyż Piotr żadnego pikniku na Żarze nie odpuszcza. Model pięknie lata a wyglądu dopiero dostanie po malowaniu lakierem , to co teraz jest , to tylko podszewka w takim kolorze pomalowana lakierem bezbarwnym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Piękny model i realistycznie latający. Gratulacje. Oby więcej takich rodzimych konstrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawmar Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Przepiękny model ,wspaniały lot, konstrukcja dopracowana w szczegółach. Widać ,że model jest opracowany przez Pana Leszka konstruktora i miłośnika polskich konstrukcji lotniczych. Model PWS będzie ozdobą polskich i zagranicznych lotnisk modelarskich. Wielkie gratulacje dla firmy Model Partner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Do kompletu jeszcze potrzebny pilot w kabinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 A dlaczego owiewka silnika jest biała ? Było takie malowanie PWS 26 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Tomku pilot był tylko taki nieśmiały , unikał aparatu i ciężko mu było zrobić zdjęcie , ale nie zawsze udało mu się schować i na niektórych zdjęciach jest. Leszku pisałem wcześniej że ten model dopiero będzie malowany , ten kolor oliwkowy co jest to tylko podszewka w tym kolorze , jest to zwykła szmata używana w krawiectwie , tylko pomalowana bezbarwnym lakierem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 A owiewka ma po prostu kolor białego żelkotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agadoskat Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Na oblocie byłem, widziałem, dotykałem, szampana piłem - Piotr gratuluję świetnego modelu, Leszku dla Ciebie również gratulację za doskonałą produkcję.Podczas oblotu producent ujawnił kolejne plany związane z linią modeli PWS 26. W najbliższym czasie powstanie i zostanie oblatany kolejny egzemplarz wersji 3m, tym razem będzie to wersja z napędem elektrycznym. Jak projekt się powiedzie zobaczymy. Lata już model tej klasy wielkości z firmy Eljot z napędem EP - CSS 13 o rozpiętości skrzydeł 2,85m. W ubiegłym sezonie można go było zobaczyć na kilku imprezach modelarskich. Demonstrował bardzo realistyczne loty. Trwają również końcowe prace nad modelem PWS 26 w wersji o rozpiętości 2m. Model jest w dwóch egzemplarzach w wersji elektrycznej oraz spalinowej. Kwestią czasu jest wykończenie i oblot modeli. Model Partner nabiera wiatru w żagle - oby tak dalej!!! Zobaczcie też nowy wątek o AN-2... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwant Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Marcin! Gdzie szukać tego nowego wątku o AN-2 Staszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agadoskat Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Staszku, w półmakietach już się pojawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi