leszek-bart Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Faktycznie jak by dać jedno ramię serwa do góry a drugie do dołu to popychacze będą się mijać tylko musisz dać do popychacza steru kierunku snap kulowy . Co do wagi folii to ostatnio oklejałem Katanę X-łite 140 cm i przytyła mi po oklejeniu o 100 gram , a Ultimate 125 cm nawet 150 gram . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 On lata!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Fajnie Dobrze czy źle? Powinieneś powklejać Vortexy w natarcie skrzydeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Dajcie ochłonąć i obrobić filmik... Więc tak: oblotu dokonał kolega z doświadczeniem, wczoraj na szybko zmieniłem zakrętkę śmigła na stalową sześciokątną tulejkę M8, bo nie miałem pod ręką ciężarków do felg, mimo to wyważenie było dalej ciut za dźwigarem, ale - okazało się że lata dobrze, co więcej - nie dotykał nawet trymerów Stwierdził że model lata dobrze Niestety - wiatr dzisiaj był okrutny, do oblotu już wiało, a potem to już tylko poleciałem raz Wildcatem, bo waży 1,7kg, i jeszcze on miał szansę latać w miarę normalnie. Na razie bez vortexów i "szkła" na kabinie ( co powodowało wg niego ściąganie w dół modelu przy locie na plecach) i jak stwierdził - vortexy mają szansę poprawić działanie lotek. Teraz przede mną dokończenie kabiny, wklejenie vortexów, zrobienie maski i - własny już - kolejny oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 No to czekamy z niecierpliwością na film ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Lotki są ogromne, Vortexy mają za główne zadanie zmniejszyć prędkość przeciągnięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Piszę tylko, co stwierdził kolega Daniel, który chwilę wcześniej wywijał tuż nad ziemią swoim 220cm Slickiem z silnikiem 50ccm Trudno mi stwierdzić co dokładnie miał na myśli, bo nie mam tylu lat nalotu co on. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 W Su zastosowałem inny profil i dałem Vortexy żeby przy minimalnych prędkościach model nie machał skrzydłami ( Przy przeciągnięciu) Porządkując opływ za pomocą vortexów pewnie i lotki staną się skuteczniejsze, być może koledze chodziło o ich skuteczność przy minimalnych prędkościach. Staram się dociągać lotki do kadłuba jak najbardziej się da żeby znajdowały się w możliwie największym stopniu w strumieniu zaśmigłowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Gratulacje Po tym co Sławek pokazał w małej extrze nie miałem wątpliwości że poleci, ale zawsze dobrze to zweryfikować praktycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Jest filmik. Daniel obchodził się z nim bardzo delikatnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Trzy gracje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Model nie wymagal trymowania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Warunki oblotu nie były doskonałe, ale Daniel powiedział że nie dotknął trymerów. Czyli chyba trafiłem ze wszystkim - lotki, stery i kąt silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Model nie wymagal trymowania ? Sławek projektuje dobre modele. Oblatując małą extrę, ustawiłem stery na zero, odpowiedni CG, zakres wychyleń dla 3 flight modów i tyle, model latał i to dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Projekt to jedno ale wykonanie można popsuć :-P Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi99 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 slawekmod napisał:... Powinieneś powklejać Vortexy w natarcie skrzydeł. Można prosić o wyjaśnienie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Projekt to jedno ale wykonanie można popsuć :-P No, w końcu jakaś delikatnie ukryta pochwała dla mojego składania 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Ochy i achy będą jak będzie kabina i maska . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 i własnoręczny oblot 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Od tego właśnie są piloci doświadczalni/oblatywacze, żeby zwykły pilot nie musiał się stresować. Dla niego - to po prostu model który poleci lub nie, a ja spędziłem już nad nim ileś tam wieczorów, powstała emocjonalna więź... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi