skrzydlaty smok Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 No przykro mi za jakosc zdjec,robione telefonem sa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Mały OT, mam nadzieję, że autor się nie obrazi .Zainspirował mnie ten Magnum do budowy podobnej konstrukcji, ale trochę bardziej zwrotnej. Powstał więc model o podobnie wyażurowanym kadłubie ze styroduru, lecz z płaskim skrzydłem wyposażonym w lotki. Zrezygnowałem też ze steru kierunku. Powstał model zwrotny, ale latający praktycznie bez pomocy pilota , lubi latać szybko, ale przy małych prędkościach również zachowuje sterowność. Zbudowałem go jako model do nauki szybszego latania dla syna. Tak to wygląda: A tak lata http://www.youtube.com/watch?v=X5qNSPyeSDQ&feature=em-upload_owner Jak młody się wprawi w lataniu tym wynalazkiem, to obetnę mu uszy... W każdym razie świetnie to lata, więc sobie buduję wersję ze skrzydłem KFM4 o10% większą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon220997 Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Marcelizor- fajny pomysł ze zmianą profilu. Wydaje mi się czy ma większą rozpiętość od oryginalnego? P.S. Obok pilotów od tv leży kontroler do mikro quada :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 No smiga fajnie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Marcin, wcale nie zaśmiecasz. wręcz przeciwnie, wnosisz coś nowego i ciekawego do wątku. Przyznam, że też kombinuję żeby zrobić skrzydło o innym profilu żeby można było zrobić lotki i jeszcze bardziej cieszyć się tym modelem. Rafał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 A ja się nie mogę nalatać tym Magnum , dziś przesunąłem baterie 1cm do tyłu i dalej lata nie wiem czy jeszcze by się mu nie należało trochę w tył pakiet cofnąć.. . Oglądając pierwszy film gospodarza tematu gdzie za sterami siedzi syn to jakoś to tak ładnie się wylądowało , ja muszę ster wysokości na max zaciągnąć a jak prędkość wytraca to tak czy tak na pysk spada . Ogólnie lata ładnie dziś film kręcony z czapki na Robertusa metodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Co do filmu to proponowałbym Ci nagrywać w 720p 60fps narrow. Kąt widzenia będzie mniejszy i model nie będzie tak błyskawicznie malał po paru metrach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Da się ustawić w 808 #16 v2 ?? Bo takim sprzętem kręcone .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Tylko zmianą soczewki (modułu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Myślałem, że masz mobiusa. Obraz bardzo ładny i data w tym samym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Pragnąłem mieć mobiusa nawet kupiłem ale nie chciał nagrywać ,po wyplątaniu się z ubitego interesu i poczytaniu jak to też pare innych padło jakoś mi przeszła chęć na mobiusa .... czasami podbieram od brata tak jest bezpieczniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 witam ja tez sobie zrobilem ten model tyle ze ze zwyklym podwoziem z preta i nie wycinalem tych otworow w tylnej czesci kadluba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Bardzo ładny i większą żywotność pewnie bedzie miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Ładny model, to teraz czekamy na oblot. Rafał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 no tez sie nie moge doczekac mam nadz ze pogoda dopisze ze nie bedzie wiatrow mocnych , pozdrawiam.mam nadz ze ciezki nie wyszedl i ze pakiety 2s dadza rade bo nie mam mniejszych 3s . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtk08 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Witam,a komu się nie chce zrobić lub nie ma takich możliwości Dla Leniwych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 No za to powinny być już bencki. toż to plagiat w najczystszej postaci i komercha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 witam wszystkich , dzs zwazylem swoj model bez wyposazenia , waga pokazala 180 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob72 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Witam.Przedstawiam filmik z pokładu Magnuma. Temperatura powietrza ok. -6 stopni. bezwietrznie. Kamerka 808#v16. Piękny dzień na przewietrzenie modeli.Paluchy trochę przymarzały do drążków, lecz było warto! MINI0002.MOV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Przybyła Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Ogniskowa w kamerce jest celowo ustawiona tak blisko, czy fabrycznie tak ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi