dukeroger Opublikowano 7 Października 2014 Autor Opublikowano 7 Października 2014 z kolorow i typu jaki chcialem tylko czerwony, swoja zamowilem w koncu ze stanow, od wczoraj leci do mnie
Dragon_X Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 W Bydgoszczy coś mają, czerwony ja wykupiłem
Wojtek Sz Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 Zaglądaliście do sklepu RIKU Modelsport parę pozycji foli Solarfilm Lite mają.
dukeroger Opublikowano 8 Października 2014 Autor Opublikowano 8 Października 2014 juz abstrachujac od tego ze polskie sklepy strasznie duzo za to chca nigdzie nie bylo nawet polowy kolorow jakie chcialem a niektorych wogole nie bylo jak zakup ze stanow szczesliwie dojdzie i nie bedzie wtopy to podam linka
robertus Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 Jaki typ przesyłki masz? Lotnicza czy surface? Jak ta druga to będzie szło morzem.
dukeroger Opublikowano 8 Października 2014 Autor Opublikowano 8 Października 2014 list polecony nie ma nigdzie info o wersji transportu, w ten sam sposob przesylano mi naklejki ze stanow i musialo byc lotnicze bo piorunem doszlo
andrzej351 Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 w Majsterklepce jest tylko standardowy solarfilm.solar-lite nie znalazłem u nich.
dukeroger Opublikowano 8 Października 2014 Autor Opublikowano 8 Października 2014 no i jeszcze dylemat jak okleic; mialo byc na czarno i czerwono (z fajnym efektem polprzezroczystej czerwonej folii) ale znalazlem fajny inny motyw (w wariancie granatowym i czerwonym). Co wybrac....
Dragon_X Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Ja bym stawiał na ten wzór z pierwszych dwóch zdjęć. Wygląda super, te dwa pozostałe też są ciekawe ale jakby im czegoś brakowało...
Wojtek Sz Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 no i jeszcze dylemat jak okleic; mialo byc na czarno i czerwono (z fajnym efektem polprzezroczystej czerwonej folii) ale znalazlem fajny inny motyw (w wariancie granatowym i czerwonym). Co wybrac.... Ja bym stawiał na ten wzór z pierwszych dwóch zdjęć. Wygląda super, te dwa pozostałe też są ciekawe ale jakby im czegoś brakowało... Tak jak Daniel pisze wzór z pierwszych dwóch zdjęć najładniejszy .
magilla Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Oklejanie typu 1 jest bardzo fajne ale bardzo trudne do zrobienia. Mówie tutaj o tym że masz tylko 5 żeber a więc będziesz musiał spore zakładki folii tych 3 kolorów zrobic aby ładnie naciągnąć folię. Większa ilość folii to większa waga ja przekonałem się na moim Edgu 540 który miał malowanie jak poniżej. Dziś raczej walczył bym o gramy oklejając go jeszcze raz i wybrał inne malowanie
dukeroger Opublikowano 9 Października 2014 Autor Opublikowano 9 Października 2014 ale wyglada kozacko ja tam sie nie boje trudnych rzeczy twoje oklejanie jest folia zdobieniowa?
Dragon_X Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Super oklejenie ciężar, ciężarem ale efekt jest piorunujący
magilla Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Nie chodziło mi właściwie o to że coś jest trudne do zrobienia bo wszystko da się zrobić tylko kosztem czegoś. Zdjęcie które wkleiłem to zdjęcie tylko modelu na którym się wzorowałem. W tej chwili nie mam przy sobie zdjęcia swojego modelu. Wyszedł bardzo zbliżony z czego już podarowałem sobie trochę naklejek ze względu na wagę. Napisy były robione folią reklamową.
Gość Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Niee, tylko nie oklejanie na wzór Extry z PA.
dukeroger Opublikowano 14 Października 2014 Autor Opublikowano 14 Października 2014 no to przyszly folie: polecam http://www.radicalrc.com/ paczka szla 8 dni i nie doliczono zadnych cel ani podatkow jakby ktos byl zainteresowany mam na zbyciu kolory bialy, czarny, czerwony, czerwony transparentny oraz srebrny, folia oczywiscie solite z waga ponizej 20g/m2 zaczynamy prace nad oklejaniem! nie bedzie PA - nie zrobil bym tego Slawkowi
Gość Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 Dogadamy się z tymi foliami,wezmę je.
mr.suchy Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 Taka folie okleja się tak samo jak oracover ?
Gość Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 Generalnie rzecz biorąc sama idea oklejania Solarfilmem Solite czy Lite jest bardzo podobna. Różnice są powiedzmy trzy: inna temperatura przyklejania i napręzania , odrobinę słabszy klej, podatność na samosklejanie jeżeli zetkną się powierzchnie z klejem. Łatwo się elektryzuje przez co jest upierdliwa. Wbrew pozorom jest mocna. Wadą jest mała ilość kolorów, zaletą która bije inne folie na głowę jest jej lekkość- 3 x lżejsza od oracoveru. Do modeli elektrycznych po prostu fantastyczna.
dukeroger Opublikowano 14 Października 2014 Autor Opublikowano 14 Października 2014 zgodnie z instrukcja Solarfilmu 80-90stC to tempersatura aktywacji kleju a 110-120stC to temperatura naprezania. W oracoverze to odpowiedni 90 i 150stC.
Rekomendowane odpowiedzi