modelarz115 Opublikowano 21 Października 2015 Autor Opublikowano 21 Października 2015 Cieszę się, że Wam się podoba, warto było włożyć tyle pracy :-) Odpaliłem i wyregulowałem silnik. Przepraszam za jakość filmu, ale było już ciemno a na chwilę przestało padać. Śmigło to 8x4 master airscrew, zobaczę jak sprawdzi się w locie, wypróbuję jeszcze 9x4. Docelowo śmigło będzie drewniane :-) 1
piotrekrc Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 ślicznie pali,kusi już oblatać?
modelarz115 Opublikowano 22 Października 2015 Autor Opublikowano 22 Października 2015 Tak, jest to pierwszy model co do którego nie mam wątpliwości, że poleci... po prostu już go widzę w powietrzu :-) W sobotę zapowiada się łada pogoda, a ja zrobiłem ''rozrusznik akumulatorowy'' - poręczny i lekki - jak by rzucił palenie Jutro zdjęcia
modelarz115 Opublikowano 24 Października 2015 Autor Opublikowano 24 Października 2015 Wicherek poleciał :-) Nawet nie musiałem dotykać trymerów. Idzie jak po sznurku, nic nie będę zmieniał... no może kółka na trochę większe, bo trawa była nieco za wysoka. Lata powoli i majestatycznie, jak na Wicherka przystało. Silnik sprawdza się znakomicie. Za wyjątkiem startu ani razu nie otworzyłem przepustnicy ponad 50%.Pali 2/3 zbiorniczka na 5 minut lotu. Chciałbym obalić mit związany z delikatnością japonki. Olej wyciera się elegancko a trawa nie zrobiła ani jednej dziurki. Rozrusznik zdaje egzamin w 100% zasilanie to 2 połączone równolegle stare pakiety 1300mAh 3S silnik to BOSH, który walał się po szufladzie, nie mam pojęcia jaki... a oznaczenie na przełączniku powinno być dokładnie odwrotne ;-) 1
Piotr21 Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 Witaj Jacku Gratuluję udanego oblotu !!! Piotr
piotrekrc Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 Witaj,ciesze sie z udanego oblotu tak samo jak i Ty ,długo sie na ten oblot czekało,dużo postów czytało ale wartało .GRATULACJE Jacku.
modelarz115 Opublikowano 29 Października 2015 Autor Opublikowano 29 Października 2015 Dziękuj wam wszystkim, za wszystkie rady i wspieranie mnie w budowie :-) Ta konstrukcja ma niemal 60 lat a baardzo zaskoczyła mnie właściwościami lotnymi. Nie mogę powiedzieć złego słowa na krytykowany przez wielu profil R 310. W locie model jest bardzo stateczny i trudno go wyprowadzić z równowagi prowadzi się sam, tylko nie należy mu przeszkadzać. Po zgaszeniu silnika pięknie szybuje i nie zamierza wracać na ziemię. Swoją drogą gaszenie silnika daleko od lądowiska wygląda bardzo ciekawie i może wywołać u widza różne reakcje Krótko - profil idealnie spełnia swoje zadanie NIE NADAJE SIĘ DO AKROBACJI co nie powinno nikogo zdziwić. Po dzisiejszym przepaleniu 4 zbiorników po 8/10 minut (po zmianie paliwa trochę mniej pali) jestem ze swojego Wicherka jeszcze bardziej zadowolony. Polecam każdemu, wykonany tradycyjnie ma swój urok :-) 1
piotrekrc Opublikowano 8 Listopada 2015 Opublikowano 8 Listopada 2015 cześć Jacku jak kondycja Wicherka?polatałeś co jeszcze?jaki model następny?
modelarz115 Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Opublikowano 8 Listopada 2015 Wicherek w wyśmienitej formie, jak tylko pogoda zaczyna dopisywać to wypalam z 3 zbiorniczki, każdy lot cieszy tak samo jak poprzedni. Mój kolejny model, konkurs się już skończył zapraszam do relacji :-) http://pfmrc.eu/index.php?/topic/54183-sok%C3%B3%C5%82-15-model-konkursowy/
modelarz115 Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Opublikowano 27 Listopada 2015 Produkcja nart do Wicherka rozpoczęta, niedługo zdjęcia w nowym podwoziu :-)
modelarz115 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2016 Pierwsze zimowe loty Wicherka 15Z temperatura -10 nagrywane lewą łapką, przepraszam za jakość 2
Piotr21 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Witaj Jacku Gratuluję konsekwencji. Modelik lata świetnie Piotr
kesto Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Bardzo przyzwoicie wykonany i latający Wicherek. Moje gratulacje. Tylko jedna mała uwaga - jak zapalasz silnik, to aparaturę odłóż na bok . Nie trzymaj jej na smyczy na szyi, bo kiedyś się pochylisz i śmigło zmasakruje ci radio.
TeBe Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Co Komisja stwierdziła? Jakie przyczyny?
Bartek Piękoś Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Cholera, tyle pracy... Współczuję. Wnioskuję, że poszedł w beton. Będziesz próbował go reanimować, czy jedziesz do przodu?
Marcin K. Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Czyżby poszedł pierw skrzydłem? Mój jak przydzwonil kadlubem to skrzydła i stateczniki ocalały... Szkoda modelu bo na prawdę piękny był...
SiM Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 ,,,chyba się znudził, teraz będzie okazja zrobić coś nowego
Rekomendowane odpowiedzi