robertus Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Mi ta wersja kabiny kojarzyła się ze spacewalkerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Jak kanciasta, to może chociaż bardziej nachylona szyba? Jak w Stearmanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 W Stearmanie górna powierzchnia owiewki jest w kształcie klina schodzącego do kadłuba a trójkąty boczne zaokrąglone na dole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Kabina jest przymocowana na taśmie samoprzylepnej więc przewidziałem jej ew. wymianę. Na razie pozostanie taka jak jest, w zimie będzie więcej czasu na wykonanie ładniejszej wersjii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Jak "Sport" to zrobiłbym dłuższe boki, lepiej okrywające przód kabiny i bardziej nachylił przednią ściankę. W takiej postaci to ani to sport, ani tak na dobrą sprawę osłona, pilotowi by głowę urwało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Powolutku do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Osobiście najbardziej urzekła mnie ta wersja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Osobiście najbardziej urzekła mnie ta wersja Bo podpowiedziałeś tę wersję :-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Kadłub i stery pokryte folią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Już mi się podoba a co mówić jak będzie w całości :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Już mi się podoba a co mówić jak będzie w całości :-) Dzięki Grześku, właśnie padło mi żelazko do folii - do wtorku jestem uziemiony jeżeli chodzi o folię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 ADMIN - PROSZĘ O USUNIĘCIE TEGO, NIE WIEM CZEMU SIĘ POWTÓRZYŁO. Zabrałem się za malowanie maski. Biel jest w porządku ale pomarańcz do poprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Z braku żelazka, zabrałem się za malowanie maski. Biel jest w porządku, ale pomarańcz za jasny. Trzeba nanieść pod nią szary grunt i jeszcze raz trysnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Fajny model się zapowiada. Rozumiem, że na Piknik w Radawcu będzie gotowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Fajny model się zapowiada. Rozumiem, że na Piknik w Radawcu będzie gotowy? Nie wiem czy wszystkie trzy wersje, każda z nich będzie miała trochę inne wyważenie a więc i osobny oblot. Staram się robić ten model dla przyjemności a nie na czas, choć oczywiście w Radawcu chciałbym go pokazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Zakończyłem dzisiaj maskę modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Pierwsza przymiarka do zdobienia kadłuba Oryginał: Powiem szczerze, że grafika samolotu pokazana na zdjęciu z filmu jest według mnie przedobrzona. Elementy czarne są są pokomplikowane i jakby rozrzucone w bałaganie, nie podkreślają smukłości samolotu. Z resztą szata "Dusty" była robiona w wielu wariantach kolorystycznych - widać, że graficy stosowali coraz to nowe zdobienia nawet w ramach tej samej wersji kolorystycznej. Dlaczego piszę o Dusty skoro jest to model uniwersalny - otórz to właśnie zdobienie jako najbardziej charakterystyczne narzuca się innym kokpitom. Dlatego powinno być Dusty, ale nie za bardzo, żeby pozostałe kokpity też do niego pasowały. ale ten jest chyba lepszy choć trochę odbiega od koncepcji ogólnej Popylacza A co o tym sądzicie Koledzy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Lubie Twoja robotę, czysto i estetycznie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Lubie Twoja robotę, czysto i estetycznie . Dziękuję Tomku, cenie sobie Twoją opinię zwłaszcza że sam bardzo wiele potrafisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Chyba zdobienie kadłuba wyglądać będzie ostatecznie tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi