Grabpa Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Dzień dobry Wszystkim, Przekopałem i forum i googla i muszę poprosić o pomoc:) Zawsze w modelach mam włączony BeFound'a (Turnigy). Ze 3 lata nie miałem najmniejszych problemów z tymi alarmami w różnych modelach, do wczoraj. W jednym z nich piskacz nie chce się drzeć. Co dziwniejsze to to, że same silniki przy wyłączonej apce też trochę zwykle piszczą, a tu martwa cisza. Odbiornik tylko zaczyna migać na czerwono ale nic się nie dzieje. Dopiero gdy odepnę zasilanie i podłączę z powrotem przy wyłączonej apce wszystko działa jak trzeba ale po kolejnym włączeniu i wyłączeniu apki znowu cisza.... Natomiast wszystkie inne funkcje przy włączonej aparaturze działają poprawnie. Przetestowałem podmieniając w sumie 3 odbiorniki FrSky V8R4-II z 9XR/DJT i 1 odbiornik HobbyKinga z ich aparaturą, 2 Befoundy i 2 różne regle. i nic! W innym modelu wszystko działa jak należy. Będę bardzo wdzięczny za podpowiedzi bo już mnie głowa boli od myślenia nad rozwiązaniem tego problemu. Dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 (...)Przetestowałem podmieniając w sumie 3 odbiorniki FrSky V8R4-II z 9XR/DJT i 1 odbiornik HobbyKinga z ich aparaturą, 2 Befoundy i 2 różne regle. i nic! (...) Więc co zostało do "podmiany" ? (...)W innym modelu wszystko działa jak należy.(...) Z tą samą aparaturą czy inną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabpa Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Więc co zostało do "podmiany" ? Z tą samą aparaturą czy inną ? - do podmiany został już tylko silnik i w zasadzie cały samolot . - tak, z tą samą aparaturą. Przetestuję zaraz wszystkie moje samoloty i zobaczę czy to dotyczy tylko jednego czy, któregoś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabpa Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Sprawdziłem i wszystko wskazuje na odbiorniki: 3 szt - V8R4-II - brak alarmu 1 szt - V8R4-II - wszystko OK 1 szt - V8FR-II - wszystko OK odbiorniki HK - wszystko OK alarmy BeFound i AirAlert wszystkie sprawne. Prawdopodobieństwo identycznej awarii w 3 szt jakiejś rzeczy z różnych dostaw (w tym prosto od producenta) jest znikome więc co jest grane? Postęp. Ponownie zbindowałem odbiorniki z aparaturą i jednemu to pomogło ale dwa dalej nie dają sygnału do alarmu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Alarm reaguje na brak ppm. Jeśli w odbiorniku masz ustawiony failsafe to po zaniku sygnału odbieranego, na wyjściu poszczególnych kanałów, dalej będziesz miał sygnał failsafe i alarm się nie odezwie. Tak samo regulator się nie odezwie, bo widzi jedynie że dałeś przepustnicę na zero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabpa Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 a jak skasować failsafe'a? normalnie ponowne bindowanie powinno skasować failsafe ale tak się nie dzieje:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi