siwyyy91 Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Witam was, posiadam regulator Hobbyking SS Series 25-30A ESC do tego mam silnik hacker Style Brushless Outrunner 20-26M, śmigło 8x6 oraz pakiety 1800 20c i 1500mah 30c. Mam problem, regulator strasznie się grzeje, po około minucie trzymania silnika w połowie mocy, może troszkę więcej regulator jest tak gorący że nie można go trzymać w ręce. Czy przyczyną może być temperatura na dworze ok 25 stopni, czy też może brak odpowiedniego chłodzenia, a może źle dobrane elementy, lub źle zaprogramowany regulator? Wiem że dużo pytań, ale proszę o pomoc. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Witam was, posiadam regulator Hobbyking SS Series 25-30A ESC do tego mam silnik hacker Style Brushless Outrunner 20-26M, śmigło 8x6 oraz pakiety 1800 20c i 1500mah 30c. Mam problem, regulator strasznie się grzeje, po około minucie trzymania silnika w połowie mocy, może troszkę więcej regulator jest tak gorący że nie można go trzymać w ręce. Czy przyczyną może być temperatura na dworze ok 25 stopni, czy też może brak odpowiedniego chłodzenia, a może źle dobrane elementy, lub źle zaprogramowany regulator? Wiem że dużo pytań, ale proszę o pomoc. Pozdrawiam! Przyczyną może też być wadliwe serwo. Tak było kiedyś u mnie. Silnik jeszcze nie pracował a regulator się grzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy91 Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Raczej bym to wykluczył, bo bez śmigła regulator pozostaje zimny, po zamontowaniu szybko się nagrzewa. Wiec czy przyczyną może być źle dobrane śmigło do silnka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy91 Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Jesli ktoś chciałby mi pomóc to zważyłem model i jego waga wynosi z całym osprzętem 700 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 39 Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 W regulatorach hobbyking parametry użytkowania to na ogół tylko pobożne życzenie producenta ,watro by było sprawdzić pobór prądu przez silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy91 Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Rozumiem, czyli wina leży raczej po stronie regulatora, pozostałe elementy są ok? Co może się stać jeśli będę uparcie używał tego regulatora? Spróbuję poprawić jeszcze jego chłodzenie, może pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 U mnie też ten rygiel się grzeje, jest bardzo ciepły. W miejscu gdzie jest radiator ten kawałek blaszki, wyciąłem termokurcz, na tyle aby blaszka nie wyleciała. Poprawiało się trochę chłodzenie, oczywiście mam go na zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyyy91 Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Dziękuję za odpowiedź, wyjme go na zewnątrz i zobaczymy co się będzie działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas325 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Witam wszystkich,Podepnę się pod temat, aby nie tworzyć nowego.Kupiłem na Aliexpress quada 250tkę, i po zmontowaniu czułem w ręku, że mocno się grzeje jeden regiel.Postanowiłem rozciąć koszulkę i zobaczyć o co kaman i zobaczyłem to co wy na zdjęciu poniżej i tu moje pytanie brzmi: czy cyna powinna być tak rozlana po tych scalaczkach? czy powinno to być jakoś odseparowane? Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 czy cyna powinna być tak rozlana po tych scalaczkach? czy powinno to być jakoś odseparowane? reg.jpg Pozdrawiam, Tak powinno być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas325 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Dzięki :-) Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi