endriuRC Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 A gdzie te ubezpieczenia można kupić ? W bielsku na Legionów 57 ubezpieczaja nawet 10kg model ja jade tam po wypłacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Przeraziłeś mnie tym że dopiero po wypłacie , to ile to kosztuje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Ło panie... a może i więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Przeraziłeś mnie tym że dopiero po wypłacie , to ile to kosztuje ?? 120zl szczegoly podam jak zalatwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Każdego pilota obowiązuje ubezpieczenie OC, niezależnie od wagi modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Marcin czy to coś dziwnego ? Tak ,KAŻDEGO ! kto chce oficjalnie brać udział w pikniku.Musisz okazać je przy rejestracji . Są jakieś śmieszne ubezpieczenia do 5 kg ,ostatnio(na poprzedni Żar) kolega ubezpieczał się na piknik bodaj za 37 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Nie w tym sensie ze cos dziwnego. po prostu jestem troszkę zaskoczony bo będę musiał pierwszy razsiw rozejrzeć za ubezpieczeniem. Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Myślę że Ci się przyda ,w zasadzie oby nie ale latanie w obecnych czasach wg mnie powinno być obowiązkowo obarczone ubezpieczeniem.Będziesz miał chociaż komfort psychiczny że na pikniku jak coś pójdzie nie tak to masz jakąś tam ochronę (tfu,tfu) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 .... w niemalowane Też jestem tego samego zdania, że ubezpieczenie powinno być obowiązkowe. Sam widziałem oraz sam miałem zdarzenie bardzo stresujące związane z naszymi samochodami zaparkowanymi przy naszych lotniskach. Niby daleko, niby latamy nie z tej strony ale nagle okazuje się że wiatr zaczął wiać nie z tej co trzeba strony, że coś tam .... Roczne ubezpieczenie moim skromnym zdaniem nie kosztuje aż tak dużo, no maks 160 zł w ubezpieczeniu domu + rozszerzenie modelarskie. Ale są też już takie za 50-60 zł więc naprawdę nie warto ryzykować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 .... w niemalowane Też jestem tego samego zdania, że ubezpieczenie powinno być obowiązkowe. Sam widziałem oraz sam miałem zdarzenie bardzo stresujące związane z naszymi samochodami zaparkowanymi przy naszych lotniskach. Niby daleko, niby latamy nie z tej strony ale nagle okazuje się że wiatr zaczął wiać nie z tej co trzeba strony, że coś tam .... Roczne ubezpieczenie moim skromnym zdaniem nie kosztuje aż tak dużo, no maks 160 zł w ubezpieczeniu domu + rozszerzenie modelarskie. Ale są też już takie za 50-60 zł więc naprawdę nie warto ryzykować. Tak ! samo ubezpieczenie z odpowiedzialności cywilnej kosztuje 50 - 60 zł ale już rozszerzenie o modele zdalnie sterowane kosztuje 90 zł ( w Hestii ) razem 150 zł i nie istnieje ograniczenie wagowe bynajmniej w tej ubezpieczalni . długo szukałem ubezpieczalni która ubezpiecza modelarzy i tylko Hestia miała odpowiednio sformułowane przepisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Ja do Generali uderzyłem i niby jest ale tak naprawdę nie ma ... Klauzula nr 9 (szkody z tytułu używania modeli latających lub latawców) 1. Zakres ochrony ubezpieczeniowej może zostać rozszerzony na wniosek Ubezpieczającego, po zapłaceniu dodatkowej składki, o odpowiedzialność cywilną za szkody powstałe w związku z używaniem modeli latających oraz latawców. 2. Ochroną ubezpieczeniową objęte są wyłącznie modele latające lub latawce użytkowane na potrzeby własne, w celach rekreacyjnych, z wyłączeniem udziału w zawodach i profesjonalnych pokazach. 3. Ochrona ubezpieczeniowa nie obejmuje szkód powstałych na skutek zakłócenia czy opóźnienia pracy portów lotniczych, linii kolejowych, dróg, a także jakichkolwiek roszczeń będących skutkiem spowodowania wypadku lotniczego, katastrofy w ruchu lądowym, powietrznym czy wodnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Co z tymi zapisami na piknik, wiadomo już coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Z reguły zawsze były zapisy na piknik ale to tylko formalność która pomagała w teoretycznym określeniu ilu ludzi można się spodziewać.Nie ma żadnych "profitów" z wcześniejszych zapisów ,każdy kto dotrze na miejsce ,nawet w czasie trwania pikniku,opłaci ok. 40 zł (jak do tej pory) ,okaże ubezpieczenie może wziąć udział w pikniku. Tak więc Panowie ,bez ciśnienia.Organizator -Marek wraz z ośrodkiem Żar pewnie niebawem coś napisze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł77 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Witam, Też zamierzam być Już trzeci raz Mam nadzieje ze nie będzie takiego upału jak rok temu, kabinkę w katanie mi przygrzało Ale P. Grzegorz z Nastika już ściąga nową z PA. Co do noclegów, jest tam dużo agroturystyki, my wynajmowaliśmy za 100 zł doba za cały domek drewniany + jajka od kury na śniadanie Pozdrawiam, Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Może by organizatorzy pomyśleli nad tańszym rozwiązaniem dla tych co na wieczorną bibę nie chodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Tzn. jakim tańszym ?? .Wieczorna biba i tak jest na własny koszt a 40 zł jest za 2 dni możliwości polatania na zorganizowanym ,ubezpieczonym pikniku ,identyfikatorach ,czasem małym upominku przy rejestracji,możliwości trzymania modeli w hangarze .Dawniej było 50 zł w tym bon na kiełbaskę ,żurek itp. Obecnie jest 40 zł bez bonu .Czy to tak dużo ? wg mnie uczciwa kwota ,tym bardziej że cała suma idzie na konto ośrodka Żar. P.S .czasem nie rozumiem niektórych ,większość modelarzy ładuje "bajońskie" sumy na modele ,wyposażenie a symboliczna oplata za zorganizowanie czegoś budzi... -nawet nie wiem jak to nazwać 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 P.S .czasem nie rozumiem niektórych ,większość modelarzy ładuje "bajońskie" sumy na modele ,wyposażenie a symboliczna oplata za zorganizowanie czegoś budzi... -nawet nie wiem jak to nazwać instynkt Sknerusa McKwaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s14 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Ja ubezpiecznie olewam bo latam tylko modelami z epp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaPitek Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 W Allianz na cały rok za 60zł. można kupić. Więcej na temat ubezpieczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł77 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 W Allianz na cały rok za 60zł. można kupić. Więcej na temat ubezpieczeń. Witaj, Masz sprawdzone już to ubezpieczenie ? Na jaki okres i jaka kwota gwarantowana w razie ... ? Witam Wszystkich, Własnie zamierzam potwierdzić docelowy termin Pikniku Modelarskiego Żar 2016. Jestem umówiony na wtorek 24.11.2015 z Prezesem Szkoły Szybowcowej celem poczynienia wszystkich ustaleń. Moja propozycja to 09 - 10 Lipiec 2016 co o tej dacie sadzicie? Będzie storna internetowa do wpisu uczestnictwa jak zawsze ale mylsę że od marca 2016. Pozdrawiam Marek post-12589-0-91459200-1416763673.jpg Witam, A jest szansa zaprosić jakieś sklepy modelarskie ? Nie pamiętam ale 5 lub 4 lata temu byli koledzy z Czech ze śmigłami i innymi artykułami modelarskimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi