pietka Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Aeroklub Polski ma podpisaną umowę z jednym z ubezpieczycieli, na ubezpieczenie grupowe. Dostępne jest dla wszystkich członków aeroklubów regionalnych. Zainteresowanym mogę przesłać instrukcję, jak dołączyć do tego ubezpieczenia - zajmuje to 5 minut. Cena 90 zł. Ubezpieczający: Aeroklub Polski, REGON: 007026161 Zakres ubezpieczenia (Scope of insurance): (M09) Odpowiedzialność cywilna w życiu prywatnym – ŚWIAT / WORLDWIDE Third Party Liability Insurance (Insured RC Unmanned Aerial Vehicle Operator) incl. competitions Suma gwarancyjna (Sum of insurance): 1.200.000 zł - na jedno i wszystkie zdarzenia Rozszerzenie zakresu: Ubezpieczenie OC osób fizycznych – użytkowników bezzałogowych statków powietrznych o masie do 25 kg (MTOW) za szkody w mieniu i na osobie. Amatorskie i wyczynowe użytkowanie bezzałogowych statków powietrznych. Zarobkowe użytkowanie ww statków powietrznych: NIE Sublimit dla zarobkowego użytkowania statków powietrznych: NIE DOTYCZY To ja poproszę to info Wysłane z mojego D2203 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Może być haczyk -dostępne dla członków aeroklubu ,gdzie składka klubowa zabije atrakcyjność ubezpieczenia . Obym się mylił. Sam chętnie bym skorzystał .Czy można tu udzielić oficjalne info ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zależy na jakich zasadach członkostwo. U nas są dwa statusy do wyboru: zwyczajny i wspierający. Ten drugi ma ograniczone prawa wyborcze, ale też oznacza znacznie mniejszą składkę. Pytanie czy może korzystać z dobrodziejstw ubezpieczenia jak wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Pietka, instrukcja poszła przez PW. Jak pisałem, oferta jest skierowana do członków aeroklubów regionalnych, czyli np. Aeroklubu Krakowskiego, Aeroklubu Podhalańskiego, itd. Osoby niezrzeszone nie mogą do niego dołączyć. W każdym razie ja nic o tym nie wiem. I generalnie niewiele więcej o tym wiem, poza tym, że jako członek Aeroklubu Krakowskiego, mogę do tego ubezpieczenie przystąpić. A czy członkowie wspierający, czy o innym statusie mogą też, to trzeba spytać władze lokalnego aeroklubu, czy w razie czego, odpukać, potwierdzą członkostwo - tak myślę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 No dobra a jezeli to nie jest dzialalnosc hobbystyczna? szykam firmy ktora ubezpieczy operatorow dronow do prac komercyjnych obejmujacych z opcja pracy poza granicami kraju. Jakies sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcat Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Witam Mam jedno pytanie. Przypuszczam, że kazdy z nas lata na nadajnikach 2.4 jak ma się to do ubezpieczenia jeśli ta częstotliwość nie jest przeznaczona dla modelarzy. .. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 to chyba jest taka powszechna niejasnosc... tutaj fajny artykol na ten temat: http://www.modelarz.one.pl/porady-modelarskie/teoria-rc/kanaly-modelarskie-w-ue-i-polsce/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Poniżej takie małe info dla tych co latają na łączce i uważają że żadne ubezpieczenie nie jest im potrzebne. Tu model zrobił psikusa bardzo sprawnemu modelarzowi. Ja właśnie dla takich nieprzewidzianych sytuacji mam i będę miał ubezpieczenie. I mimo rożnych utyskiwań, jeśli model i w modelu wszytko jest dobrze zrobione, to jest duża szansa że szkoda zostanie pokryta z ubezpieczenia, a nie w kieszeni modelarza. I zalecam używanie certyfikowanych w Unii Europejskiej nadajników...tych na 2.4GHz również. Bo z dziwnym chińczykiem może być różnie. Ostatnio u nas na zawodach, kolega kolega wylądował modelem na samochodach....nota bene takim samym jak w poniższym linku, tylko że bez silnika. Mogę się dowiedzieć jak sprawa została rozwiązana. http://www.rybnik.com.pl/wiadomosci,katastrofa-lotnicza-na-zebrzydowickiej-szybowiec-uszkodzil-dwa-samochody,wia5-3266-31977.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Jurek, daj mi proszę na PW namiar na swojego brokera, jak moźesz i z jakiej polisy korzystasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Wcześniej byłem w hestii, a ostatnio jestem u paralotniarzy (żeby było zabawniej to też Hestia ale z lepszymi warunkami ), choć ponoć pojawiają się nowe ciekawe ubezpieczenia. Będe je analizował w styczniu lub lutym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wotoma Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 to chyba jest taka powszechna niejasnosc... tutaj fajny artykol na ten temat: http://www.modelarz.one.pl/porady-modelarskie/teoria-rc/kanaly-modelarskie-w-ue-i-polsce/ wymienione w artykule podstawy prawne zostały uchylone, teraz obowiązuje rozporządzenie Min.AiC z 12 grudnia 2014 poz. 1843. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi