P.K. Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Rozpoczynam budowę dwóch Fokkerów Dr.I w skali 1:2 Miałem plany w skali 1:3, które musiałem przeprojektować na 1:2, co wiązało się z "drobnymi" zmianami konstrukcyjnymi. Różnice będziecie mogli zauważyć, wraz z rozwojem modelu. Wymiary w skali 1:2 : rozpiętość skrzydeł 3,60 m długość kadłuba: 2,85 m wysokość : 1,46 m Zamieszczam zdjęcia z trzech dni pracy nad modelem 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Moze pociagnij jednego , ale w skali 2:1 Jaki silnik przewidziany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 1/2 to już kawał maszyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan_m Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Ja mam już ten model "zaliczony" w skali 1:2,2... Latał rewelacyjnie (silnik Da-150). POWODZENIA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.K. Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Co do silnika jest kilka wersji, pierwsza to ZDZ 90 do której aktualnie opracowywana jest przekładnia. Druga wersja to DLA 120 też z przekładnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 WITAJ PIOTRZE !!! Teraz mogę oglądać twoje postępy z budowy na Forum a nie w telefonie miniaturki , codziennie z Tobą rozmawiam telefonicznie i nie powiedziałeś mi ze jesteś już od 30 marca na Forum , oj kolego Piotrze nieładnie , ale to Ci wybaczam , gdyż jesteś tak zajęty budową modeli , że o takich drobnostkach zapominasz powiedzieć. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Piotrze to będzie niewiele mniejsze od tego z filmiku Przeliczyłem ten z filmu jest w skali 68% czyli blisko 4,9 m . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Gdzie sie konczy modelarstwo , a zaczyna latnie samolotami bez pilota ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Rozumiem że to pierwsze zdjęcie to barwy które wybrałeś dla swojego dzieciątka ? a widziałeś napis na dole tego drugiego zdjęcia ? ( DOTYK ZŁA ) ............ I tak ma być Ja mam już ten model "zaliczony" w skali 1:2,2... Latał rewelacyjnie (silnik Da-150). POWODZENIA. No właśnie Stasiu i frajer byłem że go wtedy nie wziąłem od ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 "Dotyk Zła" to chyba Kavy? A ten z filmiku to Bruckmanna, oprócz akrobatek też się wozi makietkami I ma pilota z własną twarzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.K. Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 WITAJ PIOTRZE !!! Teraz mogę oglądać twoje postępy z budowy na Forum a nie w telefonie miniaturki , codziennie z Tobą rozmawiam telefonicznie i nie powiedziałeś mi ze jesteś już od 30 marca na Forum , oj kolego Piotrze nieładnie , ale to Ci wybaczam , gdyż jesteś tak zajęty budową modeli , że o takich drobnostkach zapominasz powiedzieć. Nie gniewaj się Heniu, ale ten projekt tak mnie wciągnął że zapomniałem Ci wspomnieć Tym razem kilka fotek z budowy środkowego płata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Teraz już wiem Piotrze dlaczego cały dzień siedzisz w modelarni i tak szybko Ci idzie budowa , ładnie to ująłeś na zdjęciach , wypijasz dwie cole dziennie , no i te dwie wody mineralne stojące z lewej strony do zwiększenia tempa budowy , to jeszcze kilka dni i kadłub będzie gotowy. Też muszę wziąć z Ciebie przykład , wtedy będę budował modele jeszcze szybciej , no i nie będę chorował tak jak ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Teraz już wiem Piotrze dlaczego cały dzień siedzisz w modelarni i tak szybko Ci idzie budowa , ładnie to ująłeś na zdjęciach , wypijasz dwie cole dziennie , no i te dwie wody mineralne stojące z lewej strony do zwiększenia tempa budowy , to jeszcze kilka dni i kadłub będzie gotowy. Też muszę wziąć z Ciebie przykład , wtedy będę budował modele jeszcze szybciej , no i nie będę chorował tak jak ostatnio. Jak bedzie pil te 2 Cole dziennie , to oblot bedzie bez zebow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.K. Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Heniu nie patrz na tę Coca Colę , tylko spójrz ile było wycinania w tym skrzydełku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Jak zamierzasz transportować tak duży i piękny model na lotnisko ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.K. Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 No to już trzeba mieć 3 m przyczepę , skrzydła nie ma problemu bo rozkłada się je na 6 części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Tak z ciekawości zapytam; dlaczego budowane są od razu dwa? Będą się czymś różniły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Fajnie, ale dlaczego ta przyczepa ma być miedziana? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 dlaczego ta przyczepa ma być miedziana? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Marku. Piotr mieszka na Śląsku , może u nich tak się mówi zamiast mieć to miedz , nie ma się co czepiać pisowni , ale za to budowa zapowiada się super i to jeszcze na dodatek dwa takie potężne bydlaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi