Iras 11 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 WITAM! Manfred byłby również zaciekawiony twoim Dr1 tak jak ja Załączam zdjecia okolic domu rodzinnego Manfreda w Świdnicy dawniej i dzisiaj Gratuluję wyboru Dr1 i .pozdrawiam Miałem okazję nie dawno gościć w Świdnicy i poznać właścicielkę hotelu jego imienia Red Baron , przemiła pani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Szkoda ze "dawniej" wszystko mialo rece i nogi , bo to "dzisiaj" to jest jakas tragedia . To co zrobilismy z Dolnym Slaskiem , to jest BARBARZYNSTWO !!! To chyba jakas zemsta byla na Niemcach , zeby to wszysko tak rozpieprzyc co po nich dostalismy .... Nie myśmy rozpieprzyli tylko komunizm. Oraz niestety naród przemieniony w chłoporobotników. Polak przedwojenny to był zupełnie inny człowiek i nic nie rozpieprzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Dobrze , ze sie poprawiles ; sam KOMUNIZM ( tak naprawde takowego to my nawet nie zaznalismi ) nic nie rozwalil. Rozwalili to LUDZIE !!! I niewazne kto , ale to niestety ludzie - POLACY........ Dla przykladu Czesi tez mieli "komunizm" , a zobacz jak wygladaja ich miasteczka . BARBARZYNSTWO siedzi w ludziach . Wystarczy popatrzec na polska "architekture" , kolory elewacji polskich domow i domkow i krajobraz zasloniety reklamami ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Chmiel Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 1.Czechów jest kilka razy mniej niz Polaków , nie mają dostepu do morza ale mówią" vzduh to je naśe more" (powietrze to jest nasze morze ) to mi się bardzo podoba 2.Manfred dla jednych jest wybitnym asem mysliwskim pionierskiej epoki (patrz film fabularny ) a drudzy mało wiedzą i mieszają go z błotem razem z hitlerowcami 3.Dom jest zaniedbany ale w ogrodzie jest pamiatkowa płyta i kamień nagrobny z mogiły dzięki staraniom ludzi znających się na rzeczy 4.Dr1, którym Richtchofen lądował przymusowo w terenie prawie całkowicie rozkradziono dla pamiatek stąd wartownicy na zdjęciu z epoki ,silnik jest w londynskim muzeum lotnictwa, niektóre pamiątek można dzisiaj kupic w internecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.K. Opublikowano 11 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 W ostatnim czasie kończyłem P11 więc budowa Fokkera odłożyła się w czasie ale dzisiaj już wróciłem do tego modelu i dodaję parę zdjęć mojej pracy. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.K. Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Dorzucam parę zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Niesamowita konstrukcja. Taka niby filigranowa, a pewnie mocna. Czy wytrzymałość na zginanie statecznika pionowego jest zapewniane głównie przez natarcie SW (to dural?)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.K. Opublikowano 1 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Dalsza część pracy... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. P.K. Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Po długiej przerwie, wróciłem do budowy Fokkera. Efekt,wydaje mi się dosyć imponujący. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Jestem przerażony jak widzę tak duży (piękny ) model ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Ja tam się bardziej obawiam o te biedne kobiety z okolicy. Jak Piotr zacznie pokrywać konstrukcję to płótna na poszwy do poduszek w promieniu 15 km nie uświadczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Ile trzeba wódki wypić aby takim modelem polecieć? Piękny , nie ma co ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 To zależy przed czy po starcie. Przed starem zero a po wylądowaniu tyle ile zmieści się w kosmosie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchyy Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 A jak wygląda sprawa z napędem tego kloca ? Coś pięknego.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaderjk Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Niesamowity.... A takie pytanie bo się zastanawiam.... Czy to formalnie jest jeszcze model rc? Niby gdzieś czytałem że chyba do 25kg...? Ile to będzie ważyć do lotu? Czy to już nie jest samolot tylko bezzalogowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JANTAR87 Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Dla przykladu Czesi tez mieli "komunizm" , a zobacz jak wygladaja ich miasteczka .BARBARZYNSTWO siedzi w ludziach . Wystarczy popatrzec na polska "architekture" , kolory elewacji polskich domow i domkow i krajobraz zasloniety reklamami ..... Tak, ale ile bomb spadło np na Pragę a ile na Warszawę ? A reklamy, reklamami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.K. Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 [atta chment=104951:20160729_191022.jpg] 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Dla zainteresowanych podrzucę link: http://www.ronsandsreplicas.com/Fokker_DR1_Photo_Gallery.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Ja mam pytanie, jak krok po kroku robiłeś takie fajne karabiny, szczególnie ta blacha wokół lufy mnie interesuje wykonanie. Najpierw wyginałeś w kółko a potem frezowałeś dziury czy odwrotnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.K. Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Jest to z rur dural na których rysowałem otwory a następnie wierciłem po tych czynnościach wyfrezowałem tylko i wyszło jak wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi