młodszypilotamatormodelarz Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Czołem, Przed pierwszym oblotem zrobiłem pełną check-listę ale zapomniałem o rewersach na lotkach i zobaczcie co się stało... ZAWSZE PAMIĘTAJCIE O REWERSACH !!! Mój błąd i dużo pracy aby odbudować Pulsika.
micro Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Ja przy pierwszym locie DG miałem rewers na wysokości. Też spektakularny kret, że o minie pilota nie wspomnę .
młodszypilotamatormodelarz Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Ja przy pierwszym locie DG miałem rewers na wysokości. Też spektakularny kret, że o minie pilota nie wspomnę . ano właśnie, zdarza się czasem ale mina po krecie - bezcenne :-)
Adas Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Witaj w klubie, u mnie.. dosłownie sekundę przed bum- wygięło się a raczej zmiażdżyło liche podwozie, puściłem lotki i chyba odbiłem sterem kierunku, albo lotkami, w stronę przeciw przeciwną. i dosłownie wypoziomował się tuż na styku z ziemią. Kolejną próba po odwróceniu reversu była ok.
JANTAR87 Opublikowano 31 Maja 2016 Opublikowano 31 Maja 2016 Czyli nie zrobiłeś pełnej check listy Poprawny kierunek wychylenia sterów to podstawa do sprawdzenia, przed każdym lotem. Masz nauczkę na przyszłość, tak jak ja kiedy zignorowałem piętnaste przypomnienie, o niskim napięciu w nadajniku i tuż przed lądowaniem, wylogował się model Kto nie lata, ten nie łapie kretów Pozdrawiam
młodszypilotamatormodelarz Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2016 Czyli nie zrobiłeś pełnej check listy Poprawny kierunek wychylenia sterów to podstawa do sprawdzenia, przed każdym lotem. Masz nauczkę na przyszłość, tak jak ja kiedy zignorowałem piętnaste przypomnienie, o niskim napięciu w nadajniku i tuż przed lądowaniem, wylogował się model Kto nie lata, ten nie łapie kretów Pozdrawiam No nie zrobiłem kurde Witaj w klubie, u mnie.. dosłownie sekundę przed bum- wygięło się a raczej zmiażdżyło liche podwozie, puściłem lotki i chyba odbiłem sterem kierunku, albo lotkami, w stronę przeciw przeciwną. i dosłownie wypoziomował się tuż na styku z ziemią. Kolejną próba po odwróceniu reversu była ok. No to witam w klubie
kamillo Opublikowano 18 Listopada 2016 Opublikowano 18 Listopada 2016 Kolega trafił na FailArmy 1minuta 5 sekunda https://www.youtube.com/watch?v=Ab1IMyValCU
młodszypilotamatormodelarz Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Opublikowano 19 Listopada 2016 Kolega trafił na FailArmy 1minuta 5 sekunda https://www.youtube.com/watch?v=Ab1IMyValCU Ano właśnie Kamil - hmm ... taka sytuacja gratuluję spostrzegawości
Tomek Opublikowano 19 Listopada 2016 Opublikowano 19 Listopada 2016 pora na symulatorze nauczyć się na rewersach latać ,na tyle żeby dać sobie rade w razie czego
młodszypilotamatormodelarz Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2016 pora na symulatorze nauczyć się na rewersach latać ,na tyle żeby dać sobie rade w razie czego Tomku - hmm ... dobry pomysł, aby nauczyć się latać na rewersach ....
Dawid Leśniewski Opublikowano 26 Grudnia 2016 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Pamiętam jak zaprosiłem na oblot jednego modelu bardziej doświadczonego kolegę i we dwóch stwierdziliśmy, że lotki wychylają się dobrze. Jakież było moje zdziwienie kiedy okazało się że model zwalił się przez skrzydło na ziemię. Na szczęście był to próbny wyrzut z ręki bez włączonego silnika nad zbożem - model przetrwał.
młodszypilotamatormodelarz Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2016 Pamiętam jak zaprosiłem na oblot jednego modelu bardziej doświadczonego kolegę i we dwóch stwierdziliśmy, że lotki wychylają się dobrze. Jakież było moje zdziwienie kiedy okazało się że model zwalił się przez skrzydło na ziemię. Na szczęście był to próbny wyrzut z ręki bez włączonego silnika nad zbożem - model przetrwał. Dawid - ha ... samo życie
tomi_72 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Dwóch co to jest. U mnie przy oblocie EXtry było z pięciu . Sprawdź lotki - działają . No to góra . Niestety wszyscy sprawdzili ,że lotki działają . Nikt nie sprawdził jak ?. Skutek gleba zaraz po starcie. No cóż takie życie i do tego trzeba się przyzwyczajać. Dodam , że przy każdym starcie sprawdzam stery . Było nas kilku nikt nie zauważył,. ze są odwrotnie. Życie i stres przed oblotem
młodszypilotamatormodelarz Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2016 Dwóch co to jest. U mnie przy oblocie EXtry było z pięciu . Sprawdź lotki - działają . No to góra . Niestety wszyscy sprawdzili ,że lotki działają . Nikt nie sprawdził jak ?. Skutek gleba zaraz po starcie. No cóż takie życie i do tego trzeba się przyzwyczajać. Dodam , że przy każdym starcie sprawdzam stery . Było nas kilku nikt nie zauważył,. ze są odwrotnie. Życie i stres przed oblotem Tak Tomku, czasem pięciu jest za mało ...
Rekomendowane odpowiedzi