dawid.1234 Opublikowano wczoraj o 18:24 Opublikowano wczoraj o 18:24 Miałem chwilę czasu dzisiaj wiec odpaliłem enye zamontowana pionowa i powiem tyle ze ja chyba wymiękam. Odkręciłem iglice wysokich obrotow o 5 obrotow I dodałem gaz na full. Obroty zmierzone około 5600. Powoli skręcałem i mierzyłem. Przy 3 obrotach wykrecenia iglicy obroty osiagnely max czyli jakies 7400. Przy jakis 2,5 obrotow wykręcenia iglicy prędkość sie juz nie zmieniła a silnik juz zdechl czyli osiągnąłem skrajna pozycję. Śruba wolnych obrotow cały czas wykręcona o okolo 1,5 obrotu. Przy czym silnik co drugie odpalenie kopie tak ze trzeba ponownie dokręcać smiglo. Przy włączonym zarzeniu obrotu wzrastają i praca jest bardziej stabilna a przy wyłączonym zarzeniu czuć ze praca nie jest stabilna, czasami słychać jak na wysokich obrotach delikatnie faluje a na wolnych obrotach bardzo łatwo gasnie. Niby chodzi ale trochę strach na takim latac bo czasem tez ot tak sobie z gasnie. Jak ktos ma jeszcze jakieś pomysły co mlze byc przyczyną ze silnik dalej kopie czyli najpewniej dalej jest zalewany to chetnie wyslucham. ponizej zdjecie mojej enya na stanowisku testowym.
witold_pi Opublikowano wczoraj o 20:28 Opublikowano wczoraj o 20:28 ja bym sprawdził ustawienie rozrządu.... 1
Grzesiek Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Tak jak Witek sugeruje sprawdzić rozrząd.Ustawienia krzywek i luzy zaworowe.Widzę Dawid ze jesteś z Legnicy mam do Ciebie jakieś 15km mogę podjechać i pomóc. 1
Rekomendowane odpowiedzi