Skocz do zawartości

ENYA fanclub

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnie 10 dni byłem na wakacjach i nic nie ruszyłem, dopiero wczoraj wróciłem. Generalnie chciałbym coś ruszyć ale zastanawiam sie co go moze boleć. Silnikowi brakuje okolo 2500 obrotow wiec coś jest grubo nie tak ale co ? Rozrzad ustawiłem wiec raczej odpada. Co innego oprócz gaznika moze powodować przelanie ? Chyba nic więcej. Czy jest w ogóle mozliwosc żeby gaznik sie uszkodzil i podawał za dużo paliwa ? Na eBayu widziałem gaznik do kupienia ale nie wiem czy dobrze kombinuje czy gaznik z w ogóle moze byc problemem. Ale co innego mkze powodować tak słabe wyniki. Wierzę ze naciecia na walkach rozrządu sa wporzadku wiec raczej nie podejmę sje próby ustawiania na "czuja" inaczej niż wskazują naciecia bo zabierze mi to sporo czasu a sukcesu sobie nie wróżę.

Opublikowano

Ostatnia opcja ze ustawiałeś rozrząd z cylindrem nie w górnym położeniu tylko ciut przed lub po.

A jakie wlasciwie paliwo mu lejesz?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Rozkręciłem go jeszcze raz i ustawiłem rozrząd z odkręconą glowica wiec widziałem tłok i na pewno byl w położeniu gornym. Zmieniłem nawet bak z desperacji ze coś nie tak z instalacją paliwową. Niestety wszystko na nic. Silnik chodzi twardo i kręci max okolo 7500 tysiąca a po dodaniu zarzenia przyspiesza do 8 300 okolo.

Widać zresztą na nagraniu ze jak przełącznikiem dodaje zarzenie to przyspiesza a jak je wyłączam to zwalnia. Ja sie oficjalnie poddaje z tą enya. Moze ktos sie pisze żeby mi z nią pomoc ? Pokrywam koszty wysylki i +jakas kwotę za pomoc. Mam cały model przygotowany pod ten motor wiec nie chciałbym odpuścić poza tym szkoda żeby taki motor sie kurzyl w szafce.

W ramach przypomnienia. 

Świecą os max f

Paliwo contest 12 nitro 18 olej syntetyczny

Iglica wolnych obrotow wykręcona o 1,5 obrotu a wysokich wykręcona 3 obroty. Dalsze wkręcanie iglicy wysokich juz nic nie zmienia.

Ponkzej nagranie z dzisiejszej próby.

Opublikowano

Próbowałeś na innej świecy? Zawory są szczelne? Jest różnica w kompresji przy kręceniu w jedną i drugą stronę? kompresja jest sprężysta, czy przepuszcza przy kręceniu? 

Opublikowano

Spróbuj na innej świecy,dorażnie możesz wkręcić nawet zwykłą ale ciepłą Np.OS A3 lub od biedy Nr 8. Nic się nie stanie. Zobacz czy będzie lepiej.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.