MASK Opublikowano 7 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Pytam czy ten 36 diesel, co go masz na oku, to ten za 200 euro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 OK, Ty o czym innym. Nie . Na razie nic nie wiem (TZN za ile). Jest jakis nowy za 200? Czekajac na 35 , zabralem sie za remoncik 46 ktora kupilem za jakis psi grosz. Silnik troszke zaniedbany, ale absolutnie nie zniszczony. Rozkrecilem i wszystko co ze stali wymylem w myjce (mialem w niej jakis stary , dozyc juz brudny plyn). Na reszte (stopy alu), poczekam na specjalny plyn, ktory nie poszarza "alupodobnych". Na 100% zamowie lozycka, bo przednie jest podrdzewiale i sie troszke "kolebie" na boki. W ostatnim pudeleczku wymyte i gotowe czesci. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 7 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 46 minut temu, jarek996 napisał: OK, Ty o czym innym. Nie . Na razie nic nie wiem (TZN za ile). Jest jakis nowy za 200? No Ty niemożliwy jesteś Jarku. Za 260 i na gwarancji nawet https://www.rcjapan.net/index.php?main_page=product_info&cPath=85_79_752&products_id=30192 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 No ale to jest prawie 300 EUR, bo dojdzie VAT i podatek (przynajmniej w Szwecji) Cena jest i tak OK, ale jakos nie mam na nia cisnienia. Myslac o moich ENYAch , nigdy jakos nie bralem DIESLA pod uwage. Czasem o nim myslalem, ale nigdy na powaznie ?. Moze mi to z czasem przyjdzie. No i tak w ogole, to jest 270 EUR ( 1 yen = 0,007 EUR ), czyli z wysylka i oplatami robi sie nagle (z Twoich 200) prawie 350+. I kto tu jest niemozliwy? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Haha, co racja, to racja Swoją drogą był moment, że żarowe 36-4C kosztowały równowartość $150 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 W dniu 8.12.2022 o 01:20, MASK napisał: Swoją drogą był moment, że żarowe 36-4C kosztowały równowartość $150 Ale piszesz o sklepach, czy TZW druga reka? Dzisiaj pomylem reszte rzeczy i znalazlem w koncu plyn do myjki, ktora ABSOLUTNIE nie rusza stopow silnikowych. Z tymi co uzywalem wczesniej bylo roznie. Kilka razy mi stopy pociemnialy, ale nie bylo problemu, bo i tak sodowalem. Ten dzisiejszy plyn nie pozostawia NAJMNIEJSZYCH sladow, a "zlogi" olejowo-nagarowe odpadaja po 20 min prania. Rezst plynow (a mam kilka roznych) , bede uzywal TYLKO do czesci stalowych , a ten bedzie tylko do odlewow stopow alu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 9 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 30 minut temu, jarek996 napisał: Ale piszesz o sklepach, czy TZW druga reka? RC Japan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 O kurcze, az tak podskoczyl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 9 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Był rabat 17% (teraz 10%) i przelicznik jena był 150 do 1$. Teraz kosztuje $180 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 8 godzin temu, MASK napisał: Był rabat 17% (teraz 10%) i przelicznik jena był 150 do 1$. Teraz kosztuje $180 No to mnie przekonales Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Nie ma nic piekniejszego w sobotni poranek, jak zjesc obfite sniadanie i zajac sie skrecaniem silnika ENYA. Skrecilem glowice z zaworami, wykonalem nowe uszczelki ("skrzyni" rozrzadowej i przednia), zlozylem rozrzad, wlozylem popychacze zaworow i skrecilem ustrojstwo do kupy, popsikujac wszystko bogato Brunoxem. W poniedzialemk musze kupic tylko przednie lozysko walu (jedyne jakiego nie mialem niestety w domu), zalozyc je na wal i skrecic silnik w na gotowo. Pozostanie ustawienie zaworow i do ludzi (lub na ENYOwy sklad). Jesli sa chetni, to juz mozna rezerwowac na swieta ten wspanialy kamien milowy w silnikach czterosuwowych ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 A tak przy okazji pogaduch o rozebranych motorkach ,jestem ciekaw czy coś wiadomo o silnikach z wtryskiem ? czy są już . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Mysle, ze wykonanie wtrysku w silniku modelarskim (prawdziwego wtrysku, nie jakiejs tam pompki)jest prawie nierealne. Ale moze sie myle, bo nie jestem zadnym ekspertem. Ja w sumie to tylko umiem (i lubie) rozbierac Enye ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Już są pilarki Stihla o pojemności 79 cm z elekronicznym wtryskiem czyli pojemność jak modelarskie benzyny ,no prawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 11 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 są od dawna - YS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 11 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 No to to akurat wiem, ale tam chyba jest jakis system "pompki" ktora wtryskuje paliwo. No ale w sumie OK, to jest tez WTRYSK. Mam nawet YSa ( nawet dwa ! ), ale klasyczne konstrukcje. 63 i 110. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Rano zakupilem lozysko i skrecilem silniczek do konca. Jak sie wszystko uda, to niedlugo zrobi sie BARDZO goraco w naszym klubie. Na razie nie pisze o co chodzi, ale akurat cierpliwosc to jedna z naszych glownych "wartosci", wiec wstrzymajmy oddechy jeszcze kilka dni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Godzinę temu, jarek996 napisał: wiec wstrzymajmy oddechy jeszcze kilka dni ehhhh... obysmy sie tylko nie podusili od tego wstrzymywania.....wiesz o co chodzi ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Znalazlem ENYe ktorej nalezaloby sie "troszke" milosci. Jesli bedzie odpowiednia cena, to jej te milosc dam! OK; Pan Niemiec odpowiedzial: 20 EUR, wiec dam jej te obiecana milosc ! Bedziecie mogli sledzic przeobrazanie sie gasienicy w motyla ? Co za fart ! Dzisiaj rano uzupelnilem (TZN kupilem) lozyska do WSZYSTKICH modeli ENYA 4C ! Chce miec w domu po dwa z kazdego rodzaju, i juz widac, ze sie przydadza !!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Oto czesc mojego dzisiejszego nabytku, a DANIE GLOWNE dojdzie niebawem poczta. Pochwale sie natychmiast. Marcin , a pomysl, ze kilka dni temy walczylem o 35 ? Teraz bede mial 5 ( z ta co idzie z Australii). Z tego cztery, w cenie tej australijskiej ? 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi