jarek996 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 Dotarla dzisiaj do mnie nowa,i rzadka ENYA 40 4C open rocker. W dniu 23.11.2023 o 20:06, witold_pi napisał: https://www.olx.pl/d/oferta/silnik-spalinowy-do-samolotow-rc-fa-180-b-CID4042-IDUn3tZ.html "to jedna z największych i najmocniejszych jednocylindrowych jednostek napędowych SAITO" Dobrze, ze nie napisal NAJWIEKSZA i NAJSILNIEJSZA jednocylindrowa jednostka napędowa SAITO Taka (nowa), to lezy u mnie w szafie i czeka na lepsze czasy - SAITO ZEUS 220 ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 27 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2023 Składam formalny wniosek o przyjęcie mnie do fanclubu Enya Silnik odkupiłem o pewnego Polaka, nie chce zdradzać kto to jest, napiszę tylko, że mieszka w Szwedzkim mieście Malmo ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2023 Jak nie chcesz mnie zdradzic, to moze chociaz zdradz z CZEGO dorobiles brakujaca czesc? Milo mi bardzo, ze nasz klub sie powieksza. Przewodniczacy Marcin, tez sie pewnie cieszy ? W czym to bedzie krecilo? Do mnie dotarla dzisiaj (w sumie to DOTARLY) "egzotyczna" wersja silnika ENYA 53 4C. Wersja SMIGLOWCOWA ? W pudelku polkompletny drugi silnik i troszke nowych czesci do niego. Bedzie to trzeba rozkrecic, OCZYSCIC ze smiglowcowych dodatkow i poskladac na nowo. Bedzie relacja. Widac, ze to dziwadlo raczej w smiglowcu NIE krecilo! Silnik jest czysty i raczej byl tylko jechany "na desce". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Cieszy mnie taka cena uzywki, bo mam 3 nowe ? Pawel jest pierwszy w kolejce, ale jego to akurat ZADNA cena nie rusza ? ebay.it/itm/375151542316?hash=item5758c6402c:g:-7YAAOSwNRlljo~7&amdata=enc%3AAQAIAAAAwOCPRI0H6pFcNrQlleqr5ZWaz7tqyAM3o0r61mY%2F3EwtNs%2FsDnrGwB2VcxYxdxOhpuow9w6KQ9qZFRacutqCru3LFaMBqYHXvTLJUwMuy07WHmp4zHzMCax%2Fhao3r1JWa45P3y0oZd%2FslVkGbIucgCukWXZCTNLNrSdZCT3WdVruGCz6Q5GRoCxE8dTBAXLXSxqB4untA8AV6sZrbANWQfOaeRQ0bMC7lnALFWpPakgrMO%2BPFVgvYFoV7YgiDLkD8g%3D%3D|tkp%3ABk9SR-z_zcGXYw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Wlasnie negocjuje cene! R120 z pompa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2 godziny temu, jarek996 napisał: z pompa! Jarek niemożliwe aby Twoja pompa padła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Pisze z ta pania od wczoraj. Nie rozumie , ze silnik RAZ odpalony, NIE jest juz nowy. Nie jest pewna czy ojciec go odpalal, czy nie. Pisze tylko, ze stal w witrynie . Poprosilem o test wacikiem do uszu. Jak wlozy w wydech i tam nim pokreci, to MUSI byc slad od spalin! Nawet jak dzialal tylko 15 sek. Mam nadzieje, ze POJDZIE na taka probe ? Miala tez ENYe V240, ale uzywke. Poszla za 850 EUR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 6 Stycznia Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia W dniu 28.12.2023 o 20:15, jarek996 napisał: Jak nie chcesz mnie zdradzic, to moze chociaz zdradz z CZEGO dorobiles brakujaca czesc? Milo mi bardzo, ze nasz klub sie powieksza. Przewodniczacy Marcin, tez sie pewnie cieszy ? W czym to bedzie krecilo? Do mnie dotarla dzisiaj (w sumie to DOTARLY) "egzotyczna" wersja silnika ENYA 53 4C. Wersja SMIGLOWCOWA ? W pudelku polkompletny drugi silnik i troszke nowych czesci do niego. Bedzie to trzeba rozkrecic, OCZYSCIC ze smiglowcowych dodatkow i poskladac na nowo. Bedzie relacja. Widac, ze to dziwadlo raczej w smiglowcu NIE krecilo! Silnik jest czysty i raczej byl tylko jechany "na desce". Popychacz to drut sprężynowy, średnica idealnie pasowała, reszte szpejów zrobiłem z aluminium, być może to nawet PA6 Silnik miał napędzać P 11 ale zrobiło mi się szkoda makiety silnika, i wzrostu poziom skomplikowania mocowań silnika spalinowego, itp. Ale silnik pięknie pyrka, pewnie pójdzie do jakiegoś modelu w układzie silnika rzędowego. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Stycznia Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia No wiec Pani Niemka przeslala mi film na WHATSAPP, jak z corka czyszcza wydech (?) wacikiem. Jest BEZ sladow spalania! Biore !!! P.S. Marcin, czego ja tam jeszcze z czterosuwow nie mam? Diesle ! Te cholerne diesle ? To sie NIGDY nie skonczy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Stycznia Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia Silnik zaplacony i niebawem (tydzien?) do mnie dotrze! Nie omieszkam sie pochwalic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 7 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia No to jeszcze 155 GP, diesle i jakieś wodne były Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Stycznia Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 46 minut temu, MASK napisał: i jakieś wodne były O nie!!!! ZADNYCH wodnych ? Pozniej znajdziesz jakies samochodowe, kolejowe ITP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 8 Stycznia Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia ...Jarku , tez mam taka zasade : " zadnych wodnych , samochodowych ... i z plastikowymi czesciami ( Dekle,Gazniki,Venturi) - dopuszczone sa tylko COX-y ... Silniczek musi byc m e t a l o w y ! ... dlatego pozbylem sie polowy kolekcji ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 8 Stycznia Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Niektórzy z obecnych tu kolegów, chcą mnie chyba wkurzyć nie na żarty...?? A co wam przeszkadzają wodne najpiękniejsze silniki na świecie, a do tego najmocniejsze? Właśnie negocjuję zakup tego ślicznego silnika...Do mojej starej-nowej łódki FSR 7,5 Znajdźcie mi piękniejszy silnik i bardziej rasowy silnik od tego GPXa 45 CMB? A.C. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 8 Stycznia Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia No cóż, o gustach się nie dyskutuje ? Swoją drogą życzę Ci powodzenia. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 8 Stycznia Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Za życzenia dziękuję? Jeżeli chodzi o sam zakup, to na pewno kupię, bo negocjuję z samym właścicielem CMB i zależnie od tego ile będę musiał zapłacić, to może kupię dwa. To nie są motory na półkę. One służą do wygrywania ?. Kiedyś na pewno zostaną eksponatami, ale nie teraz. Fakt, gusta są różne. Ale mnie nie interesują motory (jeżeli chodzi o ściganie na zawodach), które maja mniej niż minimum 3,5 KM. A jak jeszcze są tak piękne i rasowe jak ten CMB, to mam to co lubię. A poza tym dla mnie, każdy silnik spalinowy modelarski, to cacuszko, niezależnie od tego czy ma plastiki w sobie czy nie? Tu wybredny nie jestem. I jak Kolega Janeczek nie pozbył się jeszcze wszystkich silniczków, tych z plastikami, wodnych i autkowych a nawet kolejowych, to się poświęcę i chętnie je od Kolegi zabiorę?. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 8 Stycznia Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia Andrzeju - musze przyznac ze ladny ten CMB ! , ale zbieram tylko lotnicze motorki ... kiedys zbieralem wszystkie "dyscypliny" no niestety nie mam juz wodnych, autkowych ,helikopterowych no i tych z plastikowymi Dekielkami ,Venturiami itp. Jedynie COX-y stanowia wyjatek ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia W dniu 8.01.2024 o 16:27, AndrzejC napisał: Właśnie negocjuję zakup tego ślicznego silnika. Andrzej, tutaj TYLKO o ENYAch dyskutujemy, a Ty na sile wpie....asz wszedzie swoje motorowkowe "cuda". Zaloz temat; SILNIKI DO MOTOROWEK i tam "zanieczyszczaj". I pamietaj, ze dla mnie nawet Twoj "najpiekniejszy" silnik, bedzie TYLKO silnikiem do motorowki ? Koniec OT No a teraz powrot na wlasciwe tory. Dzisiaj odebralem R 120 GP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 41 minut temu, jarek996 napisał: Andrzej, tutaj TYLKO o ENYAch dyskutujemy, a Ty na sile wpie....asz wszedzie swoje motorowkowe "cuda". Zaloz temat; SILNIKI DO MOTOROWEK i tam "zanieczyszczaj". I pamietaj, ze dla mnie nawet "najpiekniejszy" silnik, bedzie TYLKO silnikiem do motorowki ? No, zaraz... W końcu sam zacząłeś, więc pretensji nie miej. A tak swoją drogą, pomimo, że mam ze 200, albo i więcej motorków na półce i w szafie, to nie mam w kolekcji ani jednej ENYi Mam trochę rodzynków, ale Enyi żadnej. Choć kiedyś miałem jedną piękną małą Enię , ale ale oddałem, zanim zacząłem zbierać motorki A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 13 Stycznia Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 19 minut temu, AndrzejC napisał: No, zaraz... W końcu sam zacząłeś, więc pretensji nie miej. A tak swoją drogą, pomimo, że mam ze 200, albo i więcej motorków na półce i w szafie, to nie mam w kolekcji ani jednej ENYi Mam trochę rodzynków, ale Enyi żadnej. Choć kiedyś miałem jedną piękną małą Enię , ale ale oddałem, zanim zacząłem zbierać motorki A.C. Nawet nie wiedzialem, ze zbierasz. Myslalem, ze zostawiasz sobie swoje "zuzyte" (a Wam sie szybko zuzywaja) ? Jakies male, to mozna za pare groszy kupic . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi