Skocz do zawartości

ENYA fanclub

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, jarek996 napisał:

Ja o EUROPIE pisalem  ?

Faktycznie, w Europie trochę drożej, masz rację. Ile ich już masz?

Opublikowano
4 godziny temu, MASK napisał:

Faktycznie, w Europie trochę drożej, masz rację. Ile ich już masz?

Mam ze 4 uzywki ( w tym jedna do lekkego remontu )  i 2 nowe. 

Powiem Ci , ze za nowe krzycza sobie ZAWSZE ponad 150 EUR ( ja mialem szczescie kupic za 110 i 130 ) . Uzywki to juz nawet nie pamietam , ale tanio "wylowilem" ......

Teraz np jest jedna w e Wloszech i Wloch chce 220 EUR !  To moim zdaniem , jednak mala  przesada . 

Zdecydowanie najdrozej "za pojemnosc" placi sie za 53-4C . Widze nierzadko ceny ponad 300 EUR

Osobiscie najbardziej to lubie 53-4C , 80-4C i 120R-4C ? No i pewnie polubilbym 240VT , ale swojej nie odpale , tylko spokojnie przyczaje sie na uzywke.

Obok fotka tej z Wloch za 220 EUR .df7d06b9-7538-4add-9202-3d5bb8e2c6ff.jpg.8f3c9ae4fc36763692e66cedf2ca3244.jpg

No i jeszcze cos dla Ciebie . Bardzo rzadka ENYA T40 ?. Zdjecia ponizej .

6ef9646c-986f-47c8-804a-0c203b92d8cb.jpg

b062f752-82a2-4b5f-8b73-929cd1f6caf1.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, MASK napisał:

Ta T-40 to rzeczywiście rzadki okaz, pewnie nawet jedyny istniejący egzemplarz :))

Tak go sprzedajacy w ogloszeniu nazwal .

I mimo ze to srebrny silnik , to jednak bialy kruk ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No koledzy , wczoraj mialem STRZAL miesiaca , czyli to

37076.jpg

Enya 155 i 120 ( nie R , ale zwykla , czyli rozwiercona 90  ) za 200 EUR ( no moze z 210 . Zaplacilem 2000 koron norweskich ) !     W 120 sa do tego nowe lozyska .

Jest to moja druga uzywana 155 ( mam jeszcze jedna nowa ) i posluzy ona na 100% do budowy jakiegos sporego dwusilnikowca ( nie mowie kiedy , bo itak nie dotrzymam terminu ).

Mysle , ze jest to NAJTRUDNIEJSZY model z czterosuwowych silnikow ENYA do zdobycia. Nawt V249 pojawia sie czesciej jak 155 . Dlatego jestem bardzo zadowolony z "wylowienia" tej parki. 120 po wymyciu i nablyszczeniu pojdzie na sprzedaz .

Opublikowano
9 godzin temu, jarek996 napisał:

No koledzy , wczoraj mialem STRZAL miesiaca , czyli to

37076.jpg

Enya 155 i 120 ( nie R , ale zwykla , czyli rozwiercona 90  ) za 200 EUR ( no moze z 210 . Zaplacilem 2000 koron norweskich ) !     W 120 sa do tego nowe lozyska .

Jest to moja druga uzywana 155 ( mam jeszcze jedna nowa ) i posluzy ona na 100% do budowy jakiegos sporego dwusilnikowca ( nie mowie kiedy , bo itak nie dotrzymam terminu ).

Mysle , ze jest to NAJTRUDNIEJSZY model z czterosuwowych silnikow ENYA do zdobycia. Nawt V249 pojawia sie czesciej jak 155 . Dlatego jestem bardzo zadowolony z "wylowienia" tej parki. 120 po wymyciu i nablyszczeniu pojdzie na sprzedaz .

Gratuluję panie Prezesie, bo chyba już czas na zmianę kadencji :D 

Opublikowano
2 godziny temu, MASK napisał:

Gratuluję panie Prezesie, bo chyba już czas na zmianę kadencji :D 

Jesli Pan Przewodniczacy zakonczy swoja ( ale tylko gdy zakonczy DOBROWOLNIE ) , to dla podtrzymania tematu przy zyciu , bede zmuszony przejac paleczke , do najblizszych demokratycznych wyborow nowego Prezesa ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ile może realnie być warta Enya 35 4c "open rocker"? Ostatnio poszła jedna nieźle wymęczona (ale do uratowania, tak mi się zdaje) za ponad 95 funtów. Ludzie się tłukli jak oszaleli.

Opublikowano
Godzinę temu, jarek996 napisał:

Dobre uzywki okolo 200 EUR , za nowa w kartonie daje od reki 500 EUR !

Ty Jarku z tymi swoimi cenami nie szalej, bo po tym, jak licytowałeś nową 155 rynek dalej nie doszedł do siebie ? 
Trzeba się zasadzić i cierpliwie czekać na okazję. Chyba, że ktoś musi mieć konkretny silnik TERAZ - to zmienia postać rzeczy.  Tak były kupione moje 35 i 40:

DSC_2270.JPG

Opublikowano
22 minuty temu, MASK napisał:

Ty Jarku z tymi swoimi cenami nie szalej, bo po tym, jak licytowałeś nową 155 rynek dalej nie doszedł do siebie ? 
Trzeba się zasadzić i cierpliwie czekać na okazję. Chyba, że ktoś musi mieć konkretny silnik TERAZ - to zmienia postać rzeczy.  Tak były kupione moje 35 i 40:

DSC_2270.JPG

Obydwie sa nowe ?  40 wyglada na troszke "ruszona" .......

Marcin , moja 155 kupilem chyba tanio !     Ta wczesniejsza ( ktora mi sprzatneli sprzd nosa )  poszla chyba drozej .......

Dalej probuje zlapac kontakt z kolega z Japonii . Tam mozna spokojnie NOWE za okolo 300 EUR ( 35 i 40 ) . Sa dosyc czesto.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.