jędrek Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Witam Na prośbę kolegi, wstawiam trochę fotek z budowy Astera. Może innym też się przydadzą. Fotki z przed kilku lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Piękna klasyczna robota :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Dzięki, jeszcze trochę fotek, w jednym poście trochę dużo do wklejania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Przyłączam się do "achów". Jedno pytanie: zrobiłeś coś z tymi wystającymi poza środnik dźwigarami czy tak zostawiłeś? 7.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Przyłączam się do "achów". Jedno pytanie: zrobiłeś coś z tymi wystającymi poza środnik dźwigarami czy tak zostawiłeś? Dźwigary tak zostały. Od przodu jest dodatkowa wklejka między nie, a z tyłu doklejony dopasowany dźwigarek "obejmujący" 4 środkowe żebra. Zawsze tak robię przy skośnie poprowadzonych dźwigarach i skrzydle sklejonym w całość. Jeszcze nigdy mi takie połączenie nie puściło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Andrzeju ładny kwiatek ale z tymi dźwigarami to ja bym się mocno bał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Dzięki, Andrzej:). Na foto dodatkowej wklejki nie widać, więc wolałem zapytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Bardzo ładny. A coś więcej na temat wyposażenia i wagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 I jaka rozpiętość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Witam Rozpiętość modelu 1440mm, wyposażenie oryginału (sprzed kilku lat)- silnik AXI 2820/12 , aku 12x Sanyo 2000 mAh, regulator Jeti JES 40-3P. Waga do lotu z tym "odważnikiem" 1920g. Serwo lotek Graupner C3031, serwa wysokości i kierunku Robbe FS 500 MG, odbiornik Graupner C17 35 MHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Andrxeju, taką robotę ogląda się z przyjemnością !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Akku chyba swoje waży, prawda? Silnik dawał radę? I interesuje mnie jeszcze jak masz rozwiązany napęd lotek? Model na prawdę super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Jaki czas lotu uzyskiwales na takim pakiecie? Wg naszych nowych odpowiednikow to 4S. Gdyby zamienic to na LiPo to moznaby uzyskac spore oszczednosci masowe, albo spory zysk na pojemnosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Witam Aku waży 720 g, jest więc z czego urwać. Kiedy budowałem model, mniej więcej lata 2003-2004, LiPo były dostępne, ale strasznie drogie. Miałem aku NiCd, to takie zastosowałem. Model latał bardzo fajnie i nawet z tym profilem dosyć wolno, mimo sporej wagi. O ile dobrze pamiętam, czasy lotu to około 4-4,5 minuty, szału nie było , ale wystarczało. Co do napędu lotek, fotki niemam, ale klasyczny napęd jednym serwem, tak jak to się robi w innych modelach. Model sprzedany już kilka lat temu, latał u nas i w Danii. Nie wiem czy jeszcze "żyje". 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Ja to podziwiam, że chciało Ci się wycinać tyle żeberek ze sklejki owocówki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Ja to podziwiam, że chciało Ci się wycinać tyle żeberek ze sklejki owocówki. Czysta przyjemność . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi