Shock Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Wejdzie i 8 S i to potwierdzone przez producenta modelu . Tylko po co ?
Marcin851 Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Jurku to samo miałem na myśli - chciałem napisać - Tylko po co ?
Shock Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Świry Marek ,napęd robi wrażenie ,szczególnie śmigiełko
Eryk Milocha Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Marek wyślij mi rysunek wręgi to ciachcę na cnc. Tylko przyjedz z tym Respectem na Bilczę
mmarkow Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Opublikowano 6 Maja 2016 Dopiero teraz zaczynam sobie zdawać sprawę z tego co zrobiłem i pewnie też nie do końca Jednak nie mam zamiaru wymięknąć ... powoli go złożę ... Zająłem się ramkami do serw. Te z HK są o 1mm za niskie więc zrobiłem sklejkowe podkładki. Zrobiłem też wstępne przymiarki i wyznaczyłem linie prostopadłe dla łatwiejszego wklejania ramek w skrzydła. W weekend już raczej mi się nie uda ich powklejać.
Sage Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 To i ja się pochwale moim Respectem.Respect electro, wersja wzmocnionaSilnik SNew 1509/1Y w/6.7:1 (280 g)regulator Jeti Mezon light 160A (150 g)zasilanie serw z BEC w regulatorze 5Vsmiglo GM 16x10zasilanie 4S 2800 mAh 65Cserwa 6 x MKS 6125 minidodatkowa telemetria na pokładzie: Vario Jeti, GPS PowerBox Systemswaga gotowego do lotu bez pakietu 2466 gz pakietem 2805 gPrzy takim wyposażeniu model wywazyl się pakietem wchodzącym dokładnie pod bagnet (mozliwosc zastosowania większego pakietu bez konieczności przemieszczania osprzętu)Krotki filmik z oblotu który odbyl się pare dni temuhttp://youtu.be/NWdU6yoo4BUpare zdjęćszczęśliwy pilot Pare logow z jednego z pierwszych lotow Respect'a z powyższym wyposażeniem: Przepraszam Marku, ze panosze się z taka iloscia informacji w Twoim watku. Pzdr Piotr
mmarkow Opublikowano 7 Maja 2016 Autor Opublikowano 7 Maja 2016 GRATULUJĘ RESPECT-a Jak widać na ostatniej fotce, model daje dużo zadowolenia Na weekend proponuję obejrzeć co można spokojnie z RESPECT-a wyciągnąć. Mnie się podoba 2
Marcin1415 Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 Cześć Marek. Gratuluję zakupu. Chętnie zobaczymy Ciebie i model, zapraszamy na nasze lotnisko. Mam drukarkę 3D więc jeśli potrzebowałbyś jakiegoś detalu na miarę np. ramki do serw to wal śmiało. Jak Respect zachowuje się w termice?
mmarkow Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Opublikowano 8 Maja 2016 Dzięki Marcin, rozmawiałem z Erykiem na temat przyjazdu, będę u Was w drugiej połowie czerwca. O termikę trzeba by było zapytać np. Jurka (cZyNo). Ja mogę jedynie przedstawić nie swoją opinie, że modelem można w termice latać na tyle długo, aby się dobrze tym lataniem zmęczyć
Shock Opublikowano 8 Maja 2016 Opublikowano 8 Maja 2016 Ja mogę jedynie przedstawić nie swoją opinie, że modelem można w termice latać na tyle długo, aby się dobrze tym lataniem zmęczyć Przy odpowiedniej termice można polatać większością modeli chociaż w przypadku Naszych to po dłuższej chwili nudne .
mmarkow Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Opublikowano 8 Maja 2016 Zgodzę się z Rafałem w 100% To są modele do ostrzejszej jazdy
Sage Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Pozwolilem sobie na edycje mojego wcześniejszego postu dodajec kilka wykresow uzyskanych z czujnikow telemetrii umieszczonych na pokładzie mojego Respecta. Mysle, ze mogą się przydac innym przy wyborze napedu. Jak widac naped daje duze mozliwosci 'rozwoju'. Docelowo planuje pakiet o wiekszej pojemnosci 4S 3700 mAh 25C (niskie C ale pakiet o tej samej masie co wyzej) i smiglo o wiekszym skoku 16x16. Prawdopodobnie do modelu trafi tez lzejszy regulator - Jive 100 LV + JLog 2.6 celem uzyskania jak najmniejszej masy i wznoszenia w granicach 40 m/s. Bedzie to podstawowy setup. Nie omieszkam tez sprawdzic modelu w konfiguracji 6S.
mmarkow Opublikowano 11 Maja 2016 Autor Opublikowano 11 Maja 2016 Piotrze nie stresuj się Wątek jest o modelu więc śmiało wstawiaj informacje, które w przyszłości mogą się przydać innym. Zapraszam również innych posiadaczy RESPECT-a do dzielenia się swoimi uwagami zarówno z budowy modelu jak i późniejszego latania. U mnie chwilowy zastój ... no prawie. Eryk przysłał mi śliczne wręgi silnikowe. Już skleiłem z nich kanapkę. Czekam na wolną chwilę i wklejam w kadłub.
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Wręgi są śliczne - nie ma co pisać.... Czemu ma służyć ta przekładka z tkaniny szklanej (?). Zatrzymać żywicę ? - Jurek
mmarkow Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 Przekładka służy do zwiększenia powierzchni styku wręgi silnikowej z kadłubem. Moim zdaniem w takim wykonaniu jest mniejsze prawdopodobieństwo wyrwania wręgi. Takie moje widzimisię.
cZyNo Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Wrege wyrywa kret. Jemu taki drobiazg nie przeszkodzi
dariuszj Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Wrege wyrywa kret. Jemu taki drobiazg nie przeszkodzi Przy okazji w takiej sytuacji zamiast wyrwać samą wręgę to wyrwie ją z kawałkiem kadłuba
mmarkow Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 W tej kwestii moje doświadczenia wskazują na słuszność takiego rozwiązania
Rekomendowane odpowiedzi