japim Opublikowano 9 Maja 2016 Opublikowano 9 Maja 2016 Nowy projekt: Obecnie model wygląda tak: Kadlub z wytloczkami: I na sucho zlozony w porownaniu z Hellcatem:
japim Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 Rozpietosc 1,12m, pod silnik 3.5 - 4cm. Projekt powstal pod MVVS 3.5cm z bocznym wydechem.
jethrotull Opublikowano 14 Maja 2016 Opublikowano 14 Maja 2016 Przemek, właśnie wyprodukowałeś więcej sztuk modeli niż było prawdziwych samolotów
Capriman Opublikowano 18 Maja 2016 Opublikowano 18 Maja 2016 Hej Na jakim paliwie latasz swoimi mvvs ?
japim Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Opublikowano 19 Maja 2016 80/20 bez żadnych udziwnień. Chociaż mam też trochę paliwa Arcticglow ze 5 procentami i tez ładnie chodzi.
Capriman Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 Model technics 80/20 już nigdzie nie mogę znaleźć to chyba kupię arctiglow 5%. Ładnie chodzi na tym 5% to znaczy lepiej czy gorzej od zwykłego bez nitro ? Sorry za offtop
Marcin K. Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 A jesteś w stanie zrobić coś takiego Ale do rekreacyjnego latania, nie combat? Szukam już od dłuższego czasu warbirda ok 130 cm pod 4ccm. Najbardziej to zależy mi na hurricane mk1;)
japim Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Opublikowano 19 Maja 2016 Model technics 80/20 już nigdzie nie mogę znaleźć to chyba kupię arctiglow 5%. Ładnie chodzi na tym 5% to znaczy lepiej czy gorzej od zwykłego bez nitro ? Sorry za offtop Pomylilo mi sie - mam A1/19TLDR - wiec chodzi prawie tak samo jak na zwyklym 80/20. A jesteś w stanie zrobić coś takiego Ale do rekreacyjnego latania, nie combat? Szukam już od dłuższego czasu warbirda ok 130 cm pod 4ccm. Najbardziej to zależy mi na hurricane mk1;) Marcin - ledwo starcza mi czasu na budowe moich modeli Najprosciej zamowic u Marka wyciecie Huricana XL z EPP lub styroduru (nawet jest juz prawie taka wersja: http://napolskimniebie.pl/index.php/sklep/warbirdy-xl/hawker-hurricane-mk-ii-b-wersja-styropianowa-detail) w odpowiedniej skali i odpowiednio wzmocnic konstrukcje: 1. dodac pokrycie skrzydel z forniru 0.6 mm lub balsy 1.5 mm 2. stateczniki i stery z balsy 4 lub 5mm 3. dodac porzadna wrede silnikowa ze sklejki 4 - 5 mm , dodac bak paliwa i pokryc caly kadlub tkanina i bedziesz mial warbirda Tak wygladal kilka dni temu. Przedwczoraj wykonczylem prawie jedna pare skrzydel. Musze odpalic drukarke 3D i wydrukowac mocowania serw. Potem bedzie rozcinanie, klejenie wzniosow i oklejanie koncowek.
Rekomendowane odpowiedzi