AudioTone Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 No to świetnie, że nasi producenci zaczynają zauważać tą konkurencję. Jak fachowcy Czescy i Słowacy pozytywnie się wyrażają o tym modelu to już jest naprawdę coś. Jantar jest klasą samą w sobie i pewnie jeszcze długo będzie, ale miło słyszeć, że się ruszyło w tym temacie i będzie dobra alternatywa. Taki Jantar i takie ArtHobby 3,6m i można wojować z najlepszymi w Europie bez kompletnie żadnych stresów. Gdzieś tu na Forum pisał kiedyś przedstawiciel ArtHobby, może by się tak wynurzył i coś popisał na temat tego modelu. Konradzie ja pisałem. Pan Krzysztof jest zbyt skromny aby udzielać się na forach. Nie jestem związany z Art Hobby . Pan Krzysztof zrealizował moje pomysły jako producent. Przejrzyj moje odpowiedzi na przedszkole F5J... i informacje po Radawcu. Nie ma sensu jeszcze raz tego wszystkiego przepisywać. Faktycznie po doświadczeniach w Holic będzie kolejna wersja po modyfikacjach , ale jeszcze trochę czasu potrzeba Podobno wchodzi zaraz Arthobby Vector 3.6m... To z forum RCGroups. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Pawle poproszę podeślij linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Mi się też nie udało znaleść na RCGrups informacji o Vectorze z Arthobby . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?2013703-ARTHOBBY-pilots-thread/page204 post 3054 - info od tamtejszego przedstawiciela... Może najprościej zadzwonić do polskiego sklepu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Paweł tu chodzi żeby poczytać co inni piszą. Producent hmm... co on tam może powiedzieć o swoim produkcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Inni na razie tylko wiedzą, że ma istnieć znaczy świeżynka zupełna... Ale pewnie pierwsze opinie też na RCG się pojawią, chyba że zmasowanym atakiem telefonicznym nakłonimy AH do jakiejś prezentacji, a może nawet przekazania prototypu do testów wiodącym polskim pilotom (szkoda, że Ci pewnie nawet nie znaleźliby czasu i chęci na testowanie drewniaka ), a Ci co by znaleźli nie są wystarczająco "wiodący". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudioTone Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Ci Amerykanie nie mogą trzymać języka za zębami Vector dopiero jest przeliczany i na deskach. Będzie trochę modyfikacji po doświadczeniach na zawodach w Holic. Jak będzie gotowy prototyp Vectora i pierwsze loty, To dopiero zobaczymy czy osiągnie model to co ja potrzebuję :-) Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayern Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Moje nowe Maszyny jak kolega sie podobaja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Wyglądają tak samo jak wszystkie i tylko sa inaczej pomalowane ;D a są szybsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Wyglądają tak samo jak wszystkie i tylko sa inaczej pomalowane ;D a są szybsze? Pionowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Wyglądają tak samo jak wszystkie i tylko sa inaczej pomalowane ..... To prawda, ale zazdroszczę bo to świetne modele, jedne z najlepszych na świecie. Nie ma co ukrywać cała czołówka światowa na nich obecnie lata, z małymi wyjątkami . Jantar nadal daje radę wygrywać z tymi bolidami Formuły 1. A co do malowania to już sprawa gustu a tu wiadomo nie dyskutuje się bo sprawa indywidualna. Początkowo jak wyjąłem z opakowania i zobaczyłem ten hmm, no właśnie różowy fiolet to myślałem, że padnę trupem z wrażenia, ale po czasie nie powiem zaczyna mi się podobać. Kolor bardzo nietypowy. Piotrze uzbrajaj i w powietrze. Do WeiIheim wcale nie tak dużo czasu zostało a trzeba się wlatać jeszcze w model. Pionowo? Czy ja wiem, przy wadze 1150-1175g do lotu chętnie bym zobaczył Twojego Jantara w rywalizacji z tym Dynamic -iem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Miałem w ręce owe nowe cudowieńka. Lekkie jak nie wiem co, ale też cieniutka tkanina i delikatkatne one są straszliwie. Z bliska kolorki wyglądają šwietnie. Wykonanie - najwyższa klasa. Teraz trzeba do tego zestawu dobrego pilota, żeby wykorzystać możliwości tego sprzętu. A to nie jest takie proste ... Piotr, uzbrajają i daj znać jak latają te nowe Dynamic-i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Jak to mówią, nie matura lecz chęć szczera zrobią z ciebie oficera )))))) No to kiedy pierwszy start tymi modelami w zawodach, cobysmy mogli zobaczyć jaki dają progres? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayern Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Pike Dynamic pusty wazy 740g Skrzydla ma juz pomontowane serva i LDS od Samby ,troche mnie zdziwilo ze zamontowali mi 4 serva MKs HV 6110 wczesniej zawsze latalem na normalnym systemie Bec 5,5V . Musialem extra dokupic dwa serva tez HV 6110 do kadluba i nowy Regulator YGE 60A V4- bec 7,4V . Obloty ??? Moja Zonka teraz wymyslila sobie zmiane mieszkania wiec mam przeprowadzke i remont starego mieszkania :( ale jak sie uda to tak okolo 18-20.08 pierwsze loty obu modeli znalezienie CG ale cale ustawienia wychylen i programowanie nadajnika wybiore sie do naszego kolegi z Szczecina ktory mi pomoze Niestety teraz jestem bez zadnego Letadla w Kravi Hora jeden Czech zderzyl sie ze mna ,jego model spadl a moj lecial dalej i szczesliwie wyladowalem i mam od Pike lewe skrzydlo do wymiany pekniety dzwigar ,juz zamowilem nowe ktore bedzie gotowe dopiero w Wrzesniu coz kolejny wydatek ale nie duzy ok 480€ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 oj, z takim tempem ulatniania modeli to sukcesy beda...może w odległej przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 ale jak sie uda to tak okolo 18-20.08 pierwsze loty obu modeli znalezienie CG ale cale ustawienia wychylen i programowanie nadajnika wybiore sie do naszego kolegi z Szczecina ktory mi pomoze Moim zdaniem późno jak cholera. 8 września zawody na które jedziesz a Ty dopiero 20 sierpnia chcesz oblatywać model? Sie sprężaj i oblot rób w pierwszym tygodniu sierpnia. Mieszkanie nie zając nie ucieknie, byle by było na czym spać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangur Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zostalo tylko 3 dni do Dubnicy F5j, zycze pieknej pogody i super wynikow. http://www.intertourfaif5j.com/cms/e107_plugins/f5j_sutaze/hlp_vytvor_eng7_f5j.php?sutazf5j=72 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Nawet 5 zawodników z Polski ma sie stawić w Dubnicy. Bedzie komu kibicować trzymam kciuki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangur Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Szkoda ze tylko w Dubnicy a nie tez w nastepnych ponizej 17-18.8.2017) VISEGRAD CUP F5J 19-20.8.2017) 2.WORLD CHALLENGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Szkoda ze tylko w Dubnicy a nie tez w nastepnych ponizej 17-18.8.2017) VISEGRAD CUP F5J 19-20.8.2017) 2.WORLD CHALLENGE Staszku to wymaga całego tygodnia urlopu. W tym roku nie byłem przygotowany na taki urlop. Być może w przyszłym roku uda mi sie pojechać też do Trnavy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zameldowani. Obóz rozbity. I znów pech startujemy w pierwszej kolejce. Poza tym organizator chyba nas nie lubi bo startujemy prawie zawsze parami. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi