Wiesiek1952 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Obracanie telefonu nic nie daje. To silnik forum źle odczytuje info z exifa. Na Facebooku jest poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Tomek się wyzerował Mi obracanie pomaga albo wyłącz/włącz obrót ekranu. I sprawdź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Z obróconym telefonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Tera mi się podoba Zero za problemy ze sprzętem? Czy 75+? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 8 runda sie kończy i będzie 9ta 7 Tomek, 16 Wojtek, 35 Wiesiek - po 8 rundzie Drużynowo 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Całkiem przyzwoicie w ostatnim locie dzisiaj. Dalej pizga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 No i znów nalatałeś dobrego zawodnika, czyli właściciela SAMBY. Świetnie, gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Po dzisiejszym dniu drudzy drużynowo. Wow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 po 9 rundzie: 6 - Tomek, 15 - Wojtek, 30 - Wiesiek A drużynowo - dwója Bo do dwojga trzeba trzeciego I wtedy jest fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 No jest kurde moc, Wiesława tysiak i to w ME to kosmos. Wielkie, wielkie gratulacje Wiechu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Dzisiejszy dzień to był prawdziwy „roller coaster”. Warunki rano bardzo, bardzo trudne. Termika? Była ale bardzo trudna, nieuchwytna wręcz. Ja jestem bardziej zadowolony z tego porannego lotu bo był duuuuuużo trudniejszy i te wylatane 9:55 i 969 pkt. Było dużo krążenia na 20-30 m. Poszło nadzwyczaj dobrze bo wczoraj Tomek zagroził mi paralizatorem jak będę robił błędy. potem pizgało i to zdrowo. 10-11 ciągłego z podmuchami do 13 m/s. Ostatni mój lot to po prostu trafione w punkt wyłączenie, trochę halsowania i po dwóch minutach Taktyk stwierdził, ze jestem dwa razy wyżej od następnego. Lądowanie było znad głowy. Miałem model nad sobą na wys. 10-15 m. Gdyby ktoś myślał o kółeczku to... byłbym za taśmą. Butterfly na 2 sek, ostre nurkowanie i lądowanie w punkt. Ok za 45 bo był błąd metr nad ziemią. Drobny ale do 50 zabrakło 2 cm. Próbowaliśmy naciągać taśmę ale mało elastyczna była. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toom07 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Tera mi się podoba Zero za problemy ze sprzętem? Czy 75+? W moim pierwszym locie dzisiaj złapałem zero z powodu mojego bardzo dużego błędu taktycznego. Rozochoczony lotem treningowym 5 - 10 minut przed startem, w którym złapałem całkiem sensowną termikę z około 10m, zacząłem zdecydowanie za nisko(60m). Wczesna godzina szybko zweryfikowała możliwość wykręcenia pełnego czasu z tej wysokości i skończyłem daleko za taśmą szukając jakiejś nawet najsłabszej windy. Na szczęście z tej sytuacji wyszedłem dzisiaj obronną ręką robiąc dwa dobre loty w bardzo trudnych warunkach. Wróciłem na 6 pozycję, ale to jeszcze nie koniec eliminacji- będziemy walczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Czy będą jeszcze odrzucane jakieś wnyki po 10 kolejce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 A kto tłumaczył reguły F5J ? Nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Chłopaki wielkie GRATULACJE i SZACUNEK. Jestem pełen uznania i podziwu dla Was. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papuga Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Nasi w akcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 A ja trochę z innej beczki. Powiedz Wiesławie czy inne ekipy też mają podobne gadaczki jak Wy i czy używacie ich w czasie lotów konkursowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Gadaczki używamy. Wszyscy się bardzo interesują co to i. Gdzie to kupić. Mamy jeszcze „dzidę szamana” lepszą od Riznerowej i tajemny płyn do uzyskania zwiększonej siły nośnej płata (patent Wojtka) który to płyn ma własności antygrawitacyjne. Mikstury płynu nie mogę zdradzić bo jej nie znam. Można podobno ten płyn trafić w dobrych sklepach pod nazwą Pronto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Wyjątkowo duże różnice punktowe pomiędzy zawodnikami. Punktacja bardziej przypomina zawody f3f w górach niż zawody klasy termicznej no ale jak na zawodach f3f ledwo wieje a tu jest fajny wiaterek, to ewidentne widać ze jednym przeszkadza brak wiatru a innym jego nadmiar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Oczywiście wiatr nie wszystkim pasuje. W F5J wiatr niesie z sobą spory element losowości. Szczęściu można i trzeba pomóc ale przy wietrznej pogodzie rozrzut wyników jest zawsze ogromny. To jest jeszcze 5 lotów. Dużo. I dużo może się zdarzyć. Klasyfikacja końcowa będzie na pewno inna niż ta obecna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi