P.K. Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Pozdrowienia dla sympatycznego modelarza Stemy. A tu obiecany krótki fotoreportaż z planu Dywizjonu 303 Mieliśmy z Heniem mega przeżycie, cofnięcia się w czasie chociaż na chwilę. I zobaczyć ale też zasiąść za sterami oryginalnego Hawkera Hurricana a także innymi replikami maszyn z tamtego okresu. Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Piotrze to kiedy budujesz RaFałka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.K. Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 nie i jeszcze raz nie niczego nie buduje co ma chowane podwozie to kąplikuje pużniejszą eksploatację za dużo awari z podwoziem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 8 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Ja też dodam kilka zdjęć od siebie z pobytu w Warszawie. zdjęcia modeli Konstancin 06-06-2016 (1).zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 8 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Oj Heniu bedziesz sławny , chyba napiszą w czołówce filmu modelami latał Heniek i Piotrek a nie jakis tam Han Solo czy Luk - niech moc bedzie z tobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 8 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Marku był tylko jeden prawdziwy latający Hurrician a dwa pozostałe to były tylko atrapy nie latające , oprócz tego to były jeszcze same kokpity , które teraz zamieszczam na zdjęciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Jeszcze kilka zdjęć z pobytu w Konstancinie 06-06-2016r. i latanie przez cały dzień , i z ostatniego pobytu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 9 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Jeszcze kilka zdjęć z pobytu w Konstancinie 06-06-2016r. i latanie przez cały dzień , i z ostatniego pobytu. Heniu, kilka Twoich pięknych zdjęć dołączyłem do swego archiwum z planu. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BB Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Zastanawiałem się już na miejscu w Konstancinie do czego producent (reżyser) użyje czterech modeli Hurricaneów (na Henryka trzecim zdjęciu od końca, tym z PWS26 i P11). Przemalowanie z dywizjonu 501 na 303 nie zmienia faktu że to Black Horse. Nie mam nic przeciwko BH bo sam mam taki model, ale to tylko półmakieta. Chyba że to takie "tło" dla wydarzenia jakim jest realizacja filmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Współczuję autorowi modelu. Czy ktoś wie, jaka była przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 O rety! TAKI model!!! szkoda jak cholera! co się stało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 No właśnie, co się mogło stać? Czy takie samoloty latają bez kontrolera lotu "na czarną godzinę"? Z całą pewnością się na niego wybiorę, w przeciwieństwie do innego, też mającego w sobie samolot, w którym to "poległo" tylu wspaniałych ludzi, zupełnie niepotrzebnie... Obawiam się (może niesłusznie?) że ten film też będzie "z niezaprzeczalną tezą", że tak oto się rozstrzygnęła druga wojna. A to nie do końca tak. Cała Bitwa o Anglię była dość bezsensowna z niemieckiej strony, a już po zmianie strategii i przeniesieniu ataków z lotnisk i fabryk lotniczych na miasta... to już w ogóle. Tak naprawdę wojna się rozstrzygnęła na wschodzie, ale kto u nas tak powie? No i kampanie powietrzne też były tam mniej efektowne, nie pojedynki myśliwców na 7 km ale ataki "szturmowików" i "sztukasów" na cele naziemne. Choś może i to też materiał na film, mnóstwo lotu koszącego Albo nocne loty "kukuruźników" i Fieseler-Storchów, z prędkościami porównywalnymi jak w świecie RC... Myślałem że teraz to wszystko się robi wirtualnie a z tymi modelami to ciekawe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Nic nie zastąpi makiet czy wybuchów w mikroskali. Jedne z najlepszych efektów specjalnych to te robione naprawdę. Model piękny, szybkiego powrotu w powietrze mu życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.K. Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Przyczyna rozbicia była taka miałem zrobić nalot centralnie na przejeżdżający samochód w którym była kamera w poprzek pasa startowego lecz mi się to nie udawało zrobiłę chyba z osiem nalotów wkońcu kierownik planu filmowego zasugerował zatrzymanie samochdu miałem stanąć za samochodem by mi było łatwiej zrobić nalot bespośrednio na siebie lecz wcałym tym zamieszaniu zapomniałem że aparatura 2,4 niemoże mieć przeszkody pomiędzy nadajnikiem a modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Resztki modelu były wystawione na ekspozycji producenta filmu w Nocy w Instytucie Lotnictwa i mnóstwo innych eksponatów, które widzieliśmy na planie filmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.K. Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Widziałem i aż serce mi płacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Film prywatny.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Widziałem i aż serce mi płacze No cóż, jak to ktoś powiedział: "jest wojna - straty muszą być.." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 No niestety mają trochę problemów: http://naekranie.pl/aktualnosci/problemy-filmu-dywizjon-303-poznajcie-powody-rezygnacji-dystrybutora-1367533 Mnie najbardziej zmartwiło to: "a niezgodność realizowanego filmu ze scenariuszem i prawdą historyczną potwierdziło Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie" Ktoś wie może bliżej o co chodzi? Miałem nadzieję, że w końcu w Polsce powstanie coś choćby na miarę "Ciemnoniebieskiego świata"... qrde... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Wiecie, nie musi to być dokument, albo ekranizacja powieści Arkadego Fidlera, ale niech wywołuje dumę w oglądających. Na marginesie jakby zekranizowali autobiografię Zumbacha to bym nie narzekał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi