Tomek Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Kształty ma piekne takiego rasowego myśliwca więc myślę , że będzie pięknie latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Trochę się SAITO napracuje ale latać będzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Powitać po dłuższej przerwie . Sezon lotny się rozpoczął więc i prace przy modelu zwolniły, ale nie myślcie że się nic nie robi. Niestety, przy próbie wyważenia modelu okazało się, że jednak tył modelu jest zbyt ciężki , no i zbyt dużo masy bym musiał dołożyć do przodu. Więc, "a piać" od nowa, podjąłem decyzję, że wykonam nowy - czt. lżejszy - statecznik poziomy i ster kierunku. A efekt poniżej . "Stary" statecznik i jego nowy odpowiednik, już z pokryciem amelinowym (20gram) I w ten sposób już "zaoszczędziłem" ok 130g, czyli z przodu mogę już odjąć jakieś 520g. Jeszcze ster kierunku, lżejsze koło ogonowe, wylżenia w stateczniku pionowym - zobaczymy ile jeszcze uda mi się "urwać". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Nie straci na sztywności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Przy krótkim przodzie na ogonie 10 gram może zrobić pod maską 50-60 gram . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Brawo Ty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Nie straci na sztywności? W żadnym razie, jest jeszcze spory zapas. Poza tym statecznik podparty jest jeszcze zastrzałami. Jako że model jest prototypem , cały czas pracuję nad jego poprawą i wprowadzam zmiany na etapie projektu w programie. Przyznam się, że w wielu miejscach "przedobrzyłem" i w następnej wersji będzie to skorygowane. No ale, tak jak w dużym lotnictwie, po to buduję się prototyp, by sprawdzić co można poprawić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Trzymam kciuki za ten projekt, będzie to chyba pierwszy od 1939 roku latający po polskim niebie egzemplarz słusznej wielkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Powoli do przodu, tym razem nowy ster kierunku. Zysk na wadze 40 g, czyli 160g mniej z przodu . Trochę mnie czas goni, bo obiecałem wystawić model na Małopolskim Pikniku Lotniczym w MLP, a to już za 2 tyg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Wojtek super ci to idzie . Chętnie bym przyjechał ale chyba w Częstochowie jest Memoriał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Trochę mnie czas goni, bo obiecałem wystawić model na Małopolskim Pikniku Lotniczym w MLP, a to już za 2 tyg. No i fajno, będzie można na żywo obejrzeć (Szkoda, że nie w locie...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 No i fajno, będzie można na żywo obejrzeć (Szkoda, że nie w locie...) Zapraszam w sobotę . Na loty jeszcze trochę trzeba poczekać . Tymczasem trochę wolnego, a aura nie zachęca do latania, wiec robota przy Jastrzębiu wre . Dokończyłem "sekcje" ogonową. Czas najwyższy aby dokończyć maskę silnika. Wyszło jak wyszło, po konsultacjach z Arturem Sudnikiem i dzięki jego podesłanej dokumentacji - za którą bardzo dziękuję - "wyrzeźbiłem" coś takiego. No a całość wygląda obecnie tak. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacacyl Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zapraszam w sobotę . Na loty jeszcze trochę trzeba poczekać . Szkoda kurcze ,że w sobotę muszę pracować , a myślałem ,że zobaczę na żywca to cudo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Może w niedzielę też będę. Nad modelem usilnie pracuję, skrzydła jeszcze nie wykończone, ale zostały pomalowane na razie w kolorze alu, aby nie raziły, no i pojawiły się oznaczenia i napisy eksploatacyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Na pikniku w MLP udało mi się być i w sobotę i w niedzielę, tak że kto był mógł ocenić moje wypociny z bliska . A dla tych którzy nie byli, kilka fotek jak pezetelka 50siąta wygląda w całości. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Wojtek super ci to wyszło . Na Memoriał możesz przyjechać , zawsze był w ostatni wikęd czerwca ale w tym roku po 30 paru latach Klub Seniora zmienił datę na koniec sierpnia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Model na niezwykłym poziomie. Mam nadzieję, że dane mi będzie zobaczyć kiedyś na żywo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Na pikniku w MLP udało mi się być i w sobotę i w niedzielę, tak że kto był mógł ocenić moje wypociny z bliska . A dla tych którzy nie byli, kilka fotek jak pezetelka 50siąta wygląda w całości. ... Określę to jako wydarzenie historyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Sporo pracy w niego włożyłeś i wygląda niezwykle okazale. Teraz czas na prezentację w powietrzu. Chyba nie będziesz go malował? Aluminiowe pokrycie jest oryginalne i szkoda byłoby zamalować ten efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 odlot! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi