Iras 11 Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 No to widzę Krzysiek że na zimę jest wysyp nowo budowanych modeli i co mnie bardzo cieszy w formie wojennej . Szkoda tylko że u nas nikt nie organizuje typowych tak jak na zachodzie zlotów modeli wojennych z pierwszej i drugiej wojny światowej . Może warto by się zastanowić nad takim zlotem , bo z tego co obserwuję to duże grono modelarzy w Polsce posiada takie modele . 1
Grifon Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Jak będzie taki zlot to jade na niego, warbirdy są najfajniejsze, dla mnie esencja modelarstwa.
Iras 11 Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Opublikowano 5 Listopada 2016 No to czas to zmienić , najlepiej ktoś z centralnej Polski żeby wszyscy mieli równą drogę . Chłopaki z Radawca chcieli coś takiego zrobić ale to fanatycy Polskiego lotnictwa ( wszystko co obce to wróg ) i jakoś to nie wypaliło . Wy w Bydgoszczy macie przecież dobre warunki ku temu no i lokalizacja przyzwoita tylko troszkę chęcia trzeba by było wykazać.
MironRC Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Wcale Nie jest tak, że obce to wróg Irku,spokojnie można się organizować.
Iras 11 Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Opublikowano 5 Listopada 2016 To może pomyślimy nad takim zlotem , ja jak zwykle mieszkam na końcu świata i lokalizację lotniska mamy w kiepskim miejscu bo w pobliżu lotniska Babie Doły co dyskwalifikuje robienie zlotów , sami latamy po cichu żeby wojsko się nie dowiedziało . Ale może ktoś ma lepszą lokalizację ?
mecenas Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 Tak siedzę i myślę..... Szkoda tylko że u nas nikt nie organizuje typowych tak jak na zachodzie zlotów modeli wojennych z pierwszej i drugiej wojny światowej . Może warto by się zastanowić nad takim zlotem , bo z tego co obserwuję to duże grono modelarzy w Polsce posiada takie modele . Co z tym zrobić? Organizowałem swego czasu Mistrzostwa Polski i Puchar Polski w makietach, i wiem ile w takie przedsięwzięcie trzeba włożyć pracy. Do tematu by trzeba podejść profesjonalnie. Myślę, że może by zainteresować jakieś instytucje, lub firmy. Może jest ktoś na forum kto pracuje np. PZL-Okęcie, i zapytał by, czy ich dział promocji nie byłby zainteresowany zrobieniem takiej imprezy np z okazji 90-lecia Zakładu (2018r). Włączyć w to redakcję "Lotnictwa", "Skrzydlatej Polski" itp. Aaa... i nie zapomnieć o Panu Sikorskim z "Było nie minęło". No nie wiem, nie wiem..... O! Albo Dęblin! Kolebka naszych asów. Trza by może pogadać z Prezesem Aeroklubu Orląt. No nie wiem.... Krzychu, wielkie sorry za OT w twoim temacie, ale tak mnie naszło.... może temat jest warty założenia nowego wątku? Pomyślcie, może macie pośród swoich znajomych, osoby które dobre są w organizowaniu takich imprez i którym by się chciało. Z naszej strony (modelarzy), potencjał jest, trochę tych modeli w końcu się robi.
Iras 11 Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Opublikowano 11 Listopada 2016 No Krzysiek zasuwasz jak szalony i tak trzymaj bo musisz go skończyć i oblatać do końca lipca gdyż organizujemy imprezę na śląsku dla modeli wojennych . mam nadzieję że przyjedziesz z nim na lotnisko do Bobrownik ?
semp Opublikowano 11 Listopada 2016 Opublikowano 11 Listopada 2016 W temacie RWD-5 jest mała dyskusja o zorganizowaniu w Polsce spotkania modelarzy makietowych lub warbirdów. Moim zdaniem fajna sprawa i gdyby tak zorganizować taką dwudniową imprezę (w niemczech Oberhausen). Czy byliby chętni? Jest w Polsce trochę dużych makiet , których nigdzie nie można zobaczyć, gdyby je zebrać w jednym miejscu?
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kwant Opublikowano 12 Listopada 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 12 Listopada 2016 Witam Kolegów! Wszyscy zastanawiamy się jak co? Piętrzą się trudności. Jestem przekonany, że diabeł nie taki straszny. Jako Sportowy Klub Modelarski na naszym lotnisku modelarskim w Bobrownikach organizujemy pikniki modelarskie. W tym roku odbył się już V piknik. Opinie o nas i o pikniku możecie przeczytać na tym forum, jak również pooglądać filmiki na youtubie. Jest tylko pytanie - ile byłoby chętnych do uczestnictwa w zlocie modeli maszyn z I i II wojny światowej, czy nie warto przeznaczyć części zlotu na modele redukcyjne samolotów wykorzystywanych do celów wojskowych i cywilnych po II wojnie światowej. Mamy wszak szereg ciekawych modeli samolotów jak np. CSS 13, Po 2, Kruk, Dromader, Junak, Limy, Migi, Su i inne, które są godne pokazania. Chciałbym też wiedzieć na ile dni planowalibyście przyjechać do nas. Według mnie dwa dni to mało. W jakim terminie widzielibyście zlot? Byłem organizatorem 59, 60 i 61 Mistrzostw Polski Modeli Pływających (przez trzy kolejne lata 2012, 2013, 2014). Koledzy przyjeżdżali do nas w czwartek po południu i wyjeżdżali w niedzielę w godzinach południowych. Poza tym chciałbym wiedzieć jakie są Wasze oczekiwania odnośnie "socjalu". Miejsca na miasteczko namiotowe mamy, toi-toiki, umywalki, a nawet beczkowóz z wodą jest do załatwienia. agregaty prądotwórcze można wypożyczyć od miejscowej OSP, ale Bobrowniki to wieś w której nie ma hotelu, Wieś jednak położona jest w aglomeracji Śląsko- Zagłębiowskiej, gdzie wokół są miasta posiadające hotele (Będzin, Czeladź, Sosnowiec, Siemianowice, Bytom, Piekary Śl. i inne, a port lotniczy EPKT odległy o 14 km. Zatem chciałbym wiedzieć, komu wystarczy miejsce pod namiot, a kto życzyłby sobie nocować w hotelu (sam musi zapłacić za pobyt w hotelu, my tylko podamy adresy i dane kontaktowe). Różne są wymagania, a organizator powinien je znać. Catering jest też do załatwienia. Na Mistrzostwach Polski Modeli Pływających zabezpieczałem (oczywiście odpłatnie) śniadania i obiadokolacje. Zatem nie traćmy czasu na biadolenie. Oczekuję od Was informacji, kto zainteresowany byłby takim zlotem, jakie są wasze życzenia, z jakimi "maszynami" byście przyjechali. Najlepiej kontakt bezpośredni ze mną drogą e-mail. Mój adres: s.szczesniak@interia.pl. Jestem również dostępny pod tel. 603 796 815. Staszek Szczęśniak 6
Shock Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 To jest konkretna propozycja Panowie ! Staszek nie rzuca słów na wiatr ,to konkretna osoba. Nic tylko korzystać,ustalać,planować . Ja jako stały bywalec Bobrownickich pikników mogę potwierdzić ich wysoki poziom,świetne lotnisko,organizację na wysokim poziomie. Oby tylko nie skończyło się na pięknych ,pustych słowach ,deklaracjach czy wojnie o termin....
Iras 11 Opublikowano 12 Listopada 2016 Autor Opublikowano 12 Listopada 2016 No to doczekaliśmy się wreszcie takiej imprezy , ja oczywiście przyjadę i przywiozę parę modeli : Fieseler Fi 156 Storch 5m , Junkers Ju 87 Stuka 3,4m no i pewną niespodziankę .
semp Opublikowano 12 Listopada 2016 Opublikowano 12 Listopada 2016 No to doczekaliśmy się wreszcie takiej imprezy , ja oczywiście przyjadę i przywiozę parę modeli : Fieseler Fi 156 Storch 5m , Junkers Ju 87 Stuka 3,4m no i pewną niespodziankę . No to doczekaliśmy się wreszcie takiej imprezy , ja oczywiście przyjadę i przywiozę parę modeli : Fieseler Fi 156 Storch 5m , Junkers Ju 87 Stuka 3,4m no i pewną niespodziankę . Modele o imponujących wymiarach . Co prawda lata u nas Decathlon 4,6 m, ale on ma małą prędkość lądowania.Wymiary lotniska to 170m na 90( pas do lądowania to jakieś 50m), wschód-zachód.Jęśli będzie trochę zgłoszeń to myślę ,że coś zorganizujemy.
Radek Oleksy Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 Fajna inicjatywa i z radością wezmę w niej udział :-). Termin koniec sierpnia dla mnie jak najbardziej dobry !
Iras 11 Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Opublikowano 13 Listopada 2016 Fajna inicjatywa i z radością wezmę w niej udział :-). Termin koniec sierpnia dla mnie jak najbardziej dobry ! Ty !!!!! Piękny termin to koniec lipca a nie sierpnia , ale i tak się cieszę że twoją mordę zobaczę znowu
Shock Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 Myślę że Staszek się nie obrazi jak wkleję e-maila od niego ,którego dostała chyba spora grupa zainteresowanych. Z przykrością stwierdzam iż nie posiadam modelu tej klasy ale na piknik pewnie zawitam ,mogę też w jakikolwiek sposób pomóc przy organizacji. Kujcie żelazo póki gorące... Szanowni! Wypełniając powstałą po Nowym Targu lukę, postanowiliśmy jako Sportowy Klub Modelarski w Bobrownikach zorganizować na naszym lotnisku zlot modelarzy redukcyjnych, ze szczególnym uwzględnieniem modeli maszyn latających z okresu I i II wojny światowej. Zlot planowany jest w dniach 28 – 30 lipiec 2017 r. Nie znaczy to, że modele redukcyjne okresu powojennego nie modą uczestniczyć w zlocie, wykluczamy jednak modele F3M, szybowce i inne nieredukcyjne maszyny latające. Tych modelarzy zapraszamy na nasz coroczny już VI piknik modelarski organizowany w ostatni weekend sierpnia tj. 26.08.2017 r. Chcemy ustalić szacunkowa liczbę uczestników i modeli, tak by móc ustalić wielkość imprezy. Prosimy zatem o przesyłanie informacji czy jesteście zainteresowani taką imprezą, jeżeli tak to jakie modele chcielibyście zaprezentować. Oczekując na Wasze e-mail’e Z pozdrowieniami, Staszek
solainer Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 Czad!!! Zamelduję się z moim żółciutkim PT 17. Aby tylko pomysł nie umarł. 1
Iras 11 Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Opublikowano 13 Listopada 2016 Jeżeli ktoś ma profil na FB to właśnie tam utworzyłem wydarzenie i proszę się tam rejestrować https://www.facebook.com/events/124963764647310/
Bartek Piękoś Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 Wspaniała inicjatywa. Gorąco kibicuję. Byłoby Super mieć swoje Oberhausen. Czy pół makieta się kwalifikuje?
Iras 11 Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Opublikowano 13 Listopada 2016 Wspaniała inicjatywa. Gorąco kibicuję. Byłoby Super mieć swoje Oberhausen. Czy pół makieta się kwalifikuje? No pewnie Bartek zabieraj co masz i przyjedź
Bartek Piękoś Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 No pewnie Bartek zabieraj co masz i przyjedź Rezerwuję termin.
Rekomendowane odpowiedzi