mike217 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 A no to ok . Fajne sprzęgło na pewno ciche. Identyczne mam w frezarce cnc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacyfic_77 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Przy okazji kupna sprzęgieł do mojego CNC kupiłem mniejsze do łódeczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nastin Opublikowano 22 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Widzę że w klasie standard to łódki się już tylko z węgla klepie? Oczywiście śliczne modele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 23 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Nastąpiła poważna zmiana więc napiszę:. Krajowa KLASA FSR STANDARD została wreszcie zaliczona do oficjalnych kategorii rozgrywanych na zawodach FSR NAVIGA, więc teraz każda łodka mieszcząca się w ramach przepisów może brać udział w każdych zawodach NAVIGA. To dobra wiadomość, bo klasa się bardzo rozwinie, ponieważ jeżeli będą zorganizowane Mistrzostwa Świata FSR NAVIGA (a będą) to można zostać mistrzem świata. O ile wiem, to z tej okazji buduje się już parę łódek, także na wschodzie, ale mają zakaz startów z wiadomych powodów...Tu jest infomacja oficjalna : http://www.naviga.org/?p=1652#more-1652 Więc Koledzy budujcie łódki, gdyż "partyzantka się skończyła i wyścigi STD ruszą z kopyta. O ile wiem w konkurencyjnej organizacji IMBRA także STD ma być zatwierdzone jako klasa oficjalna. Po szesnastu latach doczekaliśmy się... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 23 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Byłoby ciekawie, gdyby równolegle powstała klasa E-FSR Standard (napęd elektryczny). - Naviga poszukuje organizatora MŚ' 2023, czyżby okazja dla RP? https://www-naviga-org.translate.goog/?p=1631&_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=sc&_x_tr_sch=http Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 23 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Pływające szybkie modele elektryczne wyśacigi to klasa M Przykład 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 23 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 Fajny film. Co to jest za konkurencja w okolicach 2 minuty filmu? - celowanie w jakieś bramki. Wygląda na wymagającą od sternika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 23 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 37 minut temu, mihu napisał: Fajny film. Co to jest za konkurencja w okolicach 2 minuty filmu? - celowanie w jakieś bramki. Wygląda na wymagającą od sternika. To klasa F3 precyzja pilota jest wygraną . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 24 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 MŚ w Konopiskach br. - mamy dar organizatorski i zawodniczy. A tutaj Kleczew i zawody 5 lat temu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 14 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Jak ktoś ma blisko, to zapraszam na zawody szybkich łodek FSR V, czyli spalinowych do Brzegu Dolnego. Ostania runda zawodów cyklu Mistrzostw Polski Pucharu Europy NAVIGA. Obsada zawodników na najwyższym poziomie. Kto ciekawy wiele się dowie o szybkich łodziach spalinowych, a być może połknie bakcyla.Będzie na co popatrzeć, bo jak zawsze będą się ścigać o sekundy przez cały czas wyścigu (30minut). Zaczynamy w sobotę od rana, a zakończenie w niedzielę ok 13.00 Zapraszamy Zawody odbędą się tu: https://www.google.pl/maps/search/brzeg+dolny+ośrodek+wały/@51.2627725,16.7675577,480m/data=!3m2!1e3!4b1?entry=ttu Wstęp wolny oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 14 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 W jakich godzinach odbywają się zawody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 15 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 https://fsrnavigapolska.pl/zawody/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 17 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Byłem, zobaczyłem i polecam każdemu ? Piękna pogoda i słonecznie, ryk silników na akwenie. Sporo awarii podczas zawodów i wyławiania łódek przez łódź wsparcia. Wnioskuję, że dobra zabawa dla zawodników. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 18 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 17 godzin temu, FockeWulf napisał: Byłem, zobaczyłem i polecam każdemu ? wyławiania łódek przez łódź wsparcia. Szkoda ze sie nie poznaliśmy bo na tej łodzi pływałem własnie ja.Ten przy silniku.I podczas ceremoni dekoracji w czerwonej polówce. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacyfic_77 Opublikowano 18 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 Obiecuję sobie, że w przyszłym sezonie nie opuszczę żadnych zawodówWysłane z mojego M2006C3MNG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 19 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 Szkoda ze sie nie poznaliśmy bo na tej łodzi pływałem własnie ja.Ten przy silniku.I podczas ceremoni dekoracji w czerwonej połówce. Mieliście mnóstwo pracy, więc nie chciałem przeszkadzać Czy zawody tak zawsze wyglądają, że jest tak dużo usterek technicznych? W zasadzie wniosek mam taki, że być może lepiej wolniej i ostrożniej, a do celu. Bo wy łowienie Łodzi, wystartowanie silnika i wyregulowane kosztuje cenny czas... Mam kilka fotek, za Twoja zgodą mogę wstawić. Mam też materiał wideo, może się uda gdzieś podlinkować. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 Tak zawody FSR własnie tak wygłądaja.Te usterki to wyczyn w czystej postaci.Tam się jedzie na maxa lub wcale.Dużo patentów rasowań silników i ja wszystko masz dograne to sukces.Pozatym byłeś na biegach eliminacyjnych, w niedziele były finały to już był ogień.Tak wklejaj materiał jak najbardziej.Na tuba daj video. Edyta: Na jakich klasach byłeś w sobote? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacyfic_77 Opublikowano 19 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 Zasada jest prosta żeby myśleć o wygranej trzeba płynąć cały bieg trzeba teraz pamiętać o zatankowaniu coby na górnej lewej nie zabrakło w finale na ostatnim okrążeniu Wysłane z mojego M2006C3MNG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 19 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 Byłem do przerwy obiadowej, zatem chyba wszystkie 3 klasy pojemności silników były. Zawody bardzo ciekawe, coś nowego dla mnie ? Bardzo mnie zdziwiło, że bojki omijane są bardzo daleko, z wyjątkiem może kilku zawodników, którzy idealnie wstrzeliwali się. Reszta z bardzo dużym marginesem, czasami wręcz nieproporcjonalnie duży. Zastanawia mnie czy tak się ciężko steruje i nie da się delikatnie wycelować a ster działa na zasadzie "zero jedynkowej". Bo perspektywa to jedno, ale nawet z mojego punktu widzenia widać było, że tor ślizgu był czasami bardzo dziwny. Rozumiem, że unika się wpłynięcia w kilwater innych zawodników. Druga obserwacja - ile tam jest awarii... Rozumiem, że to techniczny sport - dużo zawodników startuje, niewielu dopływa. Takie przynajmniej odniosłem wrażenie. Ponadto łódź ratownicza - czy nie da się szybciej odbierać łodzi i jakoś bardziej zbiorczo? Pewnie kto pierwszy się wywrócił ten ma pierwszeństwo, niemniej trochę wolno Panowie pływali, chyba że po to, aby fali nie robić. Ogólnie ciekawe wrażenia. Życzę powodzenia w kolejnych zawodach. Jeśli będą koło Wrocławia, postaram się przyjechać, może mi to wyjaśnicie na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 Co do pływania to nie wolno szybko bo powstaje fala i jak ktoś sie wywali na takiej fali to potem Cię zlinczuje zato.Z perspektywy pomostu to wygląda trochę inaczej pływanie przy bojkach.Wiem co piszę bo jestem też zawodnikiem.Musiał byś sam spróbować ,to miał byś zupełnie odmienne zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi