Skocz do zawartości

Gdzie kupię duraluminium?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem duraluminium z Modele Max ale to było zwykłe aluminium.

Pytanie gdzie kupię faktycznie duraluminium?

Potrzeuje płaskowników 20x2(3)mm nie mniejszy jak 300 mm

Ktoś poratuje?

Opublikowano

Też chciałem kupić płaskowniki duraluminiowe , ale w żadnym sklepie niema wszędzie jest aluminium , więc kupiłem w Modele Max formatkę duraluminiową PA-7 jest to bardzo dobre duraluminium.

Opublikowano

Kupowałem duraluminium w MODELEMAX wiele razy, i zawsze było bardzo dobrej jakości. Może zaistniała jakaś pomyłka w wysyłce ze sklepu.

Opublikowano

Być może kupiłeś duraluminium ale w gatunku, który taki jest plastyczny. Potrzebujesz gatunku 2075 lub 2017A to są dobre gatunki. Występują w handlu w blachach od 3mm w górę.

Opublikowano

Może być też 2024 czyli odpowiednik naszego PA7. Ważny też stan utwardzenia, twarde będą oznaczone po czterocyfrowym oznaczeniu gatunku symbolem T4 lub T3, w zależności od sposobu w jaki zostały utwardzone i normy według której zostały wykonane. W starych polskich normach oznaczenie T4 odpowiadało mniej więcej oznaczeniu ta. Na ten sam gatunek możesz też trafić w stanie miękkim.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie lepiej kupić w hurtowni która się zajmuje tym? Avanti, Świat Aluminium, PK Met,. Sklepy modelarskie nie mają pojęcia co sprzedają i taki jest fakt. Cena tej blaszki też jest lekko  wysoka. Blacha powinna mieć naniesione normy a tu kupisz nie wiadomo co.

Opublikowano

Na pewno w Gdańsku jest hurtownia aluminium gdzie duralu mają na tony w różnej postaci a jak nie poproś kolegów z Wrocławia tam jest 3 hurtownie z dużym wyborem wałków blach płaskowników itp.;Elpazo

Opublikowano

Tak jak kolega napisał, w Avanti kupisz PA6, które na bank wystarczy do zastosowania modelarskiego. Zawsze można szukać PA7 lub D16AT, ale aby taki dural kupić, to trzeba go jednak zamówić , bo żadna ze znanych mi hurtowni materiałów lotniczych nie sprzeda pojedynczego płaskownika.

Jak chcesz, to popatrzę czy u mnie nie ma jakiegoś takiego kawałka.

Opublikowano

Dzień dobry,

uprzejmie informujemy że blachy cienkie w gat PA6 i PA7 oferujemy tylko w pełnych arkuszach

minimum sprzedażowe to 1 szt z każdej grubości # 2x1000x2000, # 3x1000x2000

materiały do sprowadzenia z Niemiec w terminie ok 1,5 tygodnia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.