Grifon Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Kupiłem duraluminium z Modele Max ale to było zwykłe aluminium. Pytanie gdzie kupię faktycznie duraluminium? Potrzeuje płaskowników 20x2(3)mm nie mniejszy jak 300 mm Ktoś poratuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Też chciałem kupić płaskowniki duraluminiowe , ale w żadnym sklepie niema wszędzie jest aluminium , więc kupiłem w Modele Max formatkę duraluminiową PA-7 jest to bardzo dobre duraluminium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 http://www.kafra.pl/Al.%20plaskowniki.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 https://sklep.setmapw.pl/38-plaskowniki-en-2007-pa6 https://sklep.hart-metale.pl/index.php?route=product/category&path=54_332 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Potwierdzam że w MODELEMAX jest dobre . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Panowie ale tam grubość zaczyna się od 6 mm w góre.Panie Henryku jak kiedyś Pan wspominał duraluminium powinno być sprężyste ja ten płaskownik wyginam i tak jużwygienty zostaje. http://modelemax.pl/pl/plaskowniki-dural/13086-plaskownik-dural--2x20x1000-mm.html No chyba że coś pokręciłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Kupowałem duraluminium w MODELEMAX wiele razy, i zawsze było bardzo dobrej jakości. Może zaistniała jakaś pomyłka w wysyłce ze sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Patryku nie pisałem Ci ze w Modelemax są płaskowniki duraluminium , tylko formatki duraluminiowe PA-7 mają różne grubości od 1 mm do 5 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 ja też w Modelemax wiele razy kupowałem. Ostatnio płaskownik 1,6 mm pierwszy sort ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Być może kupiłeś duraluminium ale w gatunku, który taki jest plastyczny. Potrzebujesz gatunku 2075 lub 2017A to są dobre gatunki. Występują w handlu w blachach od 3mm w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpawel Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Może być też 2024 czyli odpowiednik naszego PA7. Ważny też stan utwardzenia, twarde będą oznaczone po czterocyfrowym oznaczeniu gatunku symbolem T4 lub T3, w zależności od sposobu w jaki zostały utwardzone i normy według której zostały wykonane. W starych polskich normach oznaczenie T4 odpowiadało mniej więcej oznaczeniu ta. Na ten sam gatunek możesz też trafić w stanie miękkim. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Ten co kupiłem był bezimienny, w opisie napisali że nadaje się na podwozia, ale to plastelina, trudno Kiedyś go wykorzystam. Panie Henryku czy tak formatka będzie dobra? http://modelemax.pl/pl/wyprzedaz/14191-blacha-dural--3x200x300mm--austria-wy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Witam ja ją mam jest dobre nie piszą jakie PA ale na moje oko 6 może 7 czyli do celów modelarskich na pewno wystarczające . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Nie lepiej kupić w hurtowni która się zajmuje tym? Avanti, Świat Aluminium, PK Met,. Sklepy modelarskie nie mają pojęcia co sprzedają i taki jest fakt. Cena tej blaszki też jest lekko wysoka. Blacha powinna mieć naniesione normy a tu kupisz nie wiadomo co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Poszukam w sklepach a jak nie znajdę to kupię w modele max. Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Na pewno w Gdańsku jest hurtownia aluminium gdzie duralu mają na tony w różnej postaci a jak nie poproś kolegów z Wrocławia tam jest 3 hurtownie z dużym wyborem wałków blach płaskowników itp.;Elpazo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek899 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Tak jak kolega napisał, w Avanti kupisz PA6, które na bank wystarczy do zastosowania modelarskiego. Zawsze można szukać PA7 lub D16AT, ale aby taki dural kupić, to trzeba go jednak zamówić , bo żadna ze znanych mi hurtowni materiałów lotniczych nie sprzeda pojedynczego płaskownika. Jak chcesz, to popatrzę czy u mnie nie ma jakiegoś takiego kawałka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Krzysiek to zobacz będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 26 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Dzień dobry, uprzejmie informujemy że blachy cienkie w gat PA6 i PA7 oferujemy tylko w pełnych arkuszach minimum sprzedażowe to 1 szt z każdej grubości # 2x1000x2000, # 3x1000x2000 materiały do sprowadzenia z Niemiec w terminie ok 1,5 tygodnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi