Jump to content

Gdzie kupię duraluminium?

Grifon
 Share

Recommended Posts

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Może być też 2024 czyli odpowiednik naszego PA7. Ważny też stan utwardzenia, twarde będą oznaczone po czterocyfrowym oznaczeniu gatunku symbolem T4 lub T3, w zależności od sposobu w jaki zostały utwardzone i normy według której zostały wykonane. W starych polskich normach oznaczenie T4 odpowiadało mniej więcej oznaczeniu ta. Na ten sam gatunek możesz też trafić w stanie miękkim.

Pozdrawiam

Nie lepiej kupić w hurtowni która się zajmuje tym? Avanti, Świat Aluminium, PK Met,. Sklepy modelarskie nie mają pojęcia co sprzedają i taki jest fakt. Cena tej blaszki też jest lekko  wysoka. Blacha powinna mieć naniesione normy a tu kupisz nie wiadomo co.

Na pewno w Gdańsku jest hurtownia aluminium gdzie duralu mają na tony w różnej postaci a jak nie poproś kolegów z Wrocławia tam jest 3 hurtownie z dużym wyborem wałków blach płaskowników itp.;Elpazo

Tak jak kolega napisał, w Avanti kupisz PA6, które na bank wystarczy do zastosowania modelarskiego. Zawsze można szukać PA7 lub D16AT, ale aby taki dural kupić, to trzeba go jednak zamówić , bo żadna ze znanych mi hurtowni materiałów lotniczych nie sprzeda pojedynczego płaskownika.

Jak chcesz, to popatrzę czy u mnie nie ma jakiegoś takiego kawałka.

Dzień dobry,

uprzejmie informujemy że blachy cienkie w gat PA6 i PA7 oferujemy tylko w pełnych arkuszach

minimum sprzedażowe to 1 szt z każdej grubości # 2x1000x2000, # 3x1000x2000

materiały do sprowadzenia z Niemiec w terminie ok 1,5 tygodnia

Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.