Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jędrek Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Witam Trochę sobie popracowałem Skrzydełka w czasie sezonowania Dźwignie steru wysokości i steru kierunku Waga całości bez oszklenia Waga kpl do lotu (z oszkleniem), chyba nie jest źle W zasadzie koniec budowy, brakuje tylko filmiku z lotów, ale będzie. Trzeba poczekać na lotną pogodę . 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Łojojoooj! Ale piękności!! Aż szkoda puszczać. Andrzej, jak w końcu rozwiązałeś mocowanie śmigła do osi napędu (na fotach co nieco widać, ale bez szczegółów). Mam na warsztacie w trakcie prac (czytaj: rozgrzebane póki co) dwa napędy DIY z przekładniami do moich (przyszłych) maluchów i nie mogę się jakoś na nic zdecydować przy tej maliźnie. Może twoja koncepcja mocowania śmigła rozświetli mi mroki ciemności. Pokaż, albo opisz szczegóły. PS Z czego jest zrobione "oszklenie" kabiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Jutro zrobię fotki mocowania śmigła, "oszklenie" to folia na okładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Fajny. Będzie fajnie latał. Narobiłeś się przy oklejaniu, gwiazdki powycinałeś, paseczki. Obleć je czarnym cienkopisem, będą bardziej wyraziste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Bezsprzeczna zaleta maluchów: takim modelem (do 600 gram max.) można latać obecnie w strefie CTR/ATZ w odległości nie mniejszej jak 1 km od granicy (siatki) lotniska, do wysokości 30m (lub wysokości najbliższych przeszkód: budynki, drzewa) i nie będzie to kolidować z obowiązującym aktualnie prawem (nic nie trzeba nikomu zgłaszać). PS Krzysiek, co z twoją "trumienką" Puławskiego? Kiedy kończysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Fajny. Będzie fajnie latał. Narobiłeś się przy oklejaniu, gwiazdki powycinałeś, paseczki. Obleć je czarnym cienkopisem, będą bardziej wyraziste. Muszę spróbować z cienkopisem. Mocowanie śmigła, o które prosił Jerzy. Wykorzystałem obciętą część napędu do lotek, tą tulejkę. Mam nadzieję, że fotki wyjaśniają. Do pełni szczęścia muszę pokombinować z kołpakiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Za namową kesto obrysowałem "czerwonki" czarnym cienkopisem. Wygląda lepiej , dzięki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Faktycznie odcinają się wyraźniej, człowiek się uczy całe życie. Ja nie pamiętam już czasów kiedy bawiłem się japonką ,ale jak Ty to śmigło okleiłeś to aż mi kopara opadła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Za namową kesto obrysowałem "czerwonki" czarnym cienkopisem. Wygląda lepiej , dzięki. No to żeś mu teraz wagi dopakował. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Jędrek , robótka na piątkę z i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Dzięki Panowie . Jeszcze jeden mały gadżet, teraz model wygląda poważniej . 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Piękny model. Cieszę się, że moja japonka komuś się przydała. I samemu mnie kusi coś podobnego zrobić ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Wspaniały modelik jak i wspaniały modelarz gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Dzięki: Andrzej i Wojtek. Zaczyna się tu robić tłok i jest na co popatrzeć, co mnie bardzo cieszy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Czyli co. Limit 100g? Mogę spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Dawaj Tamasz czadu. Do dzieła! .... Wykorzystałem obciętą część napędu do lotek, tą tulejkę. Mam nadzieję, że fotki wyjaśniają. Fajny patent - "najciemniej pod latarnią" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Wspaniały modelik jak i wspaniały modelarz gratulacje Proszę mi tu nie cukrować ,fajnie się takie coś klei. Czyli co. Limit 100g? Mogę spróbować. Cessna Skymaster ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Andrzej, o jakiej średnicy masz ten "simering" do śmigła? Zostało mi z dawnych czasów trochę krótkich pasków gumowych od sprzęgieł do sprzętu audio, to może uda mi się coś dobrać, tak żebyś nie miał tego supła, który trochę szpeci ogólny look modelu (chociaż teraz pod kołpakiem to go nie widać). Z tym, że w razie czego będą czarne, nie białe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Średnica około 20mm, poszukam też czarnej gumki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 W jaki sposób wykonałeś i przymocowałeś kołpak? Dla mnie kołpaki to czarna magia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi