japim Opublikowano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Tutaj: https://www.electron-retracts.com/wheels-brakes/ Prosty filmik prezentujący działanie: cytat ze strony: "Like the first version, the friction is between disc and poliurethene pad (never metal to metal). This is to avoid any residual magnetism, and allows the main wheels be completely free as soon as the brakes go off" Wynika z tego, że hamuje siłą tarcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 18 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasi.grzegorz Opublikowano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Chm , ale brak ABS-u , kapotaż murowany . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 18 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 kapotaż murowany . Też tak może być, trochę mocnego hamowania i punkty za lądowanie lecą w dół. Tak sobie myślę czy nie zamontować hamulca na tylnym kole (60mm.)? Jest on mi właściwie potrzebny tylko w chwili startu. Na trawie nie ma problemu, ale betonie model odjeżdza, a po komendzie start nie mogę go przecież dotykać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 A nie możesz domyślnie przyhamowac mu przednich kół? W ten sposób będziesz miał efekt ciągłego hamowania. Po lądowaniu model po zdjeciu obrotów delikatnie zacznie sam zwalniać. A przy samym starcie jak dasz w palnik to to delikatne hamowanie nie powinno być zauważalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Też o tym myślałem, przetestuję podczas oblotu. Hamulce zawsze zdążę założyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Aby zamknąć kabinę, potrzebne jest wyposażenie. Kilka fotek: Pilot chyba zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Prace trwają dalej, ale tempo trochę spadło. Oklejone skrzydła, zamocowane zawiasy do klap Jest też już laminatowa maska silnika, dostęp do silnika jak w oryginale. Jeszce do dorobienia otwory wentylacyjne, żaluzje i wykończyć powierzchnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 14 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Zakupiłem ostatnio model Cmelaka w 1:72 http://ksmodel.pl/sklep/szczegoly/let-z-37a-cmelak-1-72-15400/ Chcę go wykorzystać jako wzór do odwzorowania barw i oznaczeń, tu mały problem. Na instrukcji nie ma podanego producenta farb, tylko numery. prawdopodobnie są to farby HATAKA (takie są w tym sklepie) Może ktoś rozwiązać ten problem, jakiś zamiennik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 AFAIK na schemacie masz podane numery Humbroli/Agam (gdzież tam poczciwe Kovozavody podawały by jakaś hipsterską Hatakę ). A tu masz tabelę kolorów Humbroli z odpowiednikami innych producentów : http://www.ipmsstockholm.org/colorcharts/stuff_eng_colorcharts_humbrol.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 14 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Dzięki. Rzeczywiście dopiero teraz zobaczyłem, że w dolnym rogu jest podane !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 10 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Pytanko: Muszę kupić zbiornik i w związku z tym, jakie jest średnie zużycie paliwa przy benzynowym silniku? Planowałem użyć DLE 35 lub 55, na razie (wypożyczony ) mam ten: J C EVO 30cc - ma może ktoś ten silnik? Sezon już zakończony to wracamy do pracy. Dopasowane są już wszystkie klapy i lotki i skrzydło prawie gotowe do pokrycia tkaniną. Powalczyłem też z podwoziem. Trzeba było przedłużyć golenie. Ustawione kąty i zmontowane "na sucho". Wykonane są też laminatowe błotniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 26 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 W końcu nadeszła chwila, którą odwlekałem jak tylko się dało. Laminowanie skrzydeł. Tkanina 48g, żywica LH-385 + delaminaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Od ostatniego wpisu trochę się zmieniło. Po laminowaniu skrzydeł, naklejone zostały trójkątna listwy "usztywniające" poszycie Kabina się powiększyła na dwumiejscową Model z rolnika przeistoczył się w dwumiejscowy samolot szkolny/holownik. Ostateczna wersja ma tak wyglądać A tak wygląda model na dzień dzisiejszy 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 14 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2020 Trochę czasu minęło, ale prace trwają i nie długo finał. Stan na dzisiaj. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 39 Opublikowano 15 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Piękności !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 15 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Rolnik że hej!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi