jarek996 Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 Myslalem , ze dzisiaj tez polatam , ale niestety wietrzycho w porywach do 20 m/s . Zrobilem wiec 107 km na rowerze . Tez fajnie bylo .
mihu Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 U nas też wiało... Res ledwo dał radę się na pas za ogon dociągnąć. 1 1
Sage Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 8 godzin temu, jarek996 napisał: Myslalem , ze dzisiaj tez polatam , ale niestety wietrzycho w porywach do 20 m/s . Zrobilem wiec 107 km na rowerze . Tez fajnie bylo . Jarek, u nas też wiało. Nie byłem w stanie sam wypuścić Respect'a do lotu , a to sie rzadko zdarza. Jako, że miałem dzień wolny od Rodziny, zaraz po powrocie z lotniska wsiadłem na rower i zrobiłem XC 50 km po lasach oliwskich. Potem wieczór u Sułka i plany modelarsko - rowerowe. Plan rowerowy na sierpień to XC 200 km w jeden dzień ?. Przepraszam za off top, ale nie umiem przejść obojętnie ... Niestety to co dzieje sie w Lasach Oliwskich przeraża. Wycinka na całego … Podobnie jest w innych miejscach gdzie jeżdżę na rowerze: Puszczy Darżlubskiej, Bieszczadach ... P...cy opamiętajmy się za nim będzie za póżno ! 46 minut temu, mihu napisał: U nas też wiało... Res ledwo dał radę się na pas za ogon dociągnąć. Michał, dzięki za fotkę. Po południu było już naprawdę grubo
jarek996 Opublikowano 2 Marca 2020 Opublikowano 2 Marca 2020 Niezle to przetrzebili ! Jezdzilem tam ze 20 lat temu , ale az tak pily wtedy nie pracowaly . 500+ kosztuje jak widac
Sage Opublikowano 5 Marca 2020 Opublikowano 5 Marca 2020 Ahoj, Dziś wiatr troszkę odpuścił i udało się poszukać termiki trochę bardziej 'spokojnymi' modelami niż ostatnio Około południa wyszło słońce i zaczęło ogrzewać dachy pobliskiego osiedla, a że wiatr wiał właśnie z kierunku osiedla mieliśmy fajną termikę, momentami aż za fajną Telefoniczny skrót: 4
Sage Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 Bezwietrzny, mglisty, wilgotny poranek i pudło rezonansowe ze strunami ... Pitts Special S-2B day. Dziękuje Matiemu i Piotrowi za fotki ! 2
P.i.o. Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 Szczęściarz z Ciebie, zawsze znajdziesz chętnych do zdobienia Tobie zdjęć ?
Sage Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 Zdjęcia i film Mateusza zrobiony za pomocą Mavic'a Mini z dzisiaj. To dopiero jego drugie podejście do filmowania z powietrza, dopiero poznaje możliwości Mavic'a. Słabo wygląda ten nasz pas z lotu ptaka o tej porze roku, a może tylko to ta pogoda mglista ? Na wiosnę i w lecie, kiedy łąka zarasta trawami, miejsce to zmienia sie nie do poznania. 1
darod07 Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 Niezła jakość filmu z tego mini Mavica. Cały czas po głowie chodził mi zakup tego większego, ale skoro mały daje radę to chyba się skuszę.
Sage Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Ahoj, Wiosenna, słoneczna, nieco wietrzna niedziela. Termika dopisała. Frekwencja słaba. Byliśmy z Piterkiem sami (Dzień Kobiet ?). Przejazdem wpadł Sułek, potem Grzybek. Sławek z Ryśkiem na kursie szybowcowym. Dzięki Piter za film i fotki ! Na początek krótki film z lotu mojego Ventusa (na potrzeby filmu, co by model było widać, dość mocno wspomagałem się silnikiem, reszta lotów to wyłącznie termika). Trening awaryjnego wysiadania z szybowca ?. 2
Krzysiek67 Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 A ja myślałem że na tym pierwszym zdjęciu Piterek kuca "za potrzebą"? 1
P.i.o. Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Pozycja podpatrzona z kursu u Sławka . Jak by było za potrzebą , to brakuje najważniejszego - taśmy życia czyli papieru ? 1
mihu Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 Ojtam papier. Dołki z boku pasa wykopane, świeże liście się rozwijają... Ładne zdjęcia - w szczególności te z powietrza - lotnisko nieźle wygląda. Niby takie ogromne, a ja w nie nie mogę trafić
Krzysiek67 Opublikowano 12 Marca 2020 Opublikowano 12 Marca 2020 Cześć. Z powodu rozprzestrzeniającej się epidemii coronavirusa spotkaliśmy się dziś u Piotra aby poddać się zbiorowej dezynfekcji. Środki do dezynfekcji nabyliśmy bez problemu w pobliskich sklepach monopolowych?. Spotkanie było bardzo miłe, przy okazji zebrało się na wspomnienia minionych lat. Parę obiecanych fotek z odległej przeszłości Obóz szybowcowy Żar wrzesień 1986 Spitfire Mk V Mały modelarz zrobiony w 1986rCoś dla Sławka i Ryśka, Pirat z Aeroklubu Gdańskiego lądowanie w terenie przygodnym, dobieg zakończony w rowie melioracyjnym, z tego co pamiętam szybowiec bez uszkodzeń, rok chyba 93 albo 94 A tak przy okazji, poznajecie tego typa? Country Piknik Mrągowo 91? Pozdrawiam Krzysiek. 1 2
Sułek Opublikowano 13 Marca 2020 Opublikowano 13 Marca 2020 No aż się zalogowałem, bo oniemiałem. Zdjęcie czaderskie. Ale groźne spojrzenie, panie pilocie...
Sage Opublikowano 13 Marca 2020 Opublikowano 13 Marca 2020 16 godzin temu, Krzysiek67 napisał: A tak przy okazji, poznajecie tego typa? Country Piknik Mrągowo 91? Piękni i młodzi ... Krzysiu, fajne fotki. Jakbyś jeszcze coś znalazł to śmiało Dziękuje Panowie za fajne spotkanie pełne ciekawych wspomnień.
Sage Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 Parę fotek z dzisiaj. Udało mi się oderwać Młodego od lekcji i kompa pod pretekstem sprawdzenia silnika po planowanym zimowym przeglądzie w naszym wiecznie żywym trenerku. Odwiedził nas też kolega Mateusza, Szymek, który załapał bakcyla modelarskiego i dziś oblatał swój pierwszy samodzielnie złożony model RC. Brawo Szymek ! Z kolei Piterek twierdzi, że to ciągle zima i nie mogę Go jeszcze namówić na jakiś większy model niż Ultimate. No nic, czekamy na Wilgę ... 2
darod07 Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 Piknie to wygląda, z fotek wynika że wiosna idzie. Zazdroszczę wam, mi na razie musi wystarczyć symulator....☹
Sage Opublikowano 20 Marca 2020 Opublikowano 20 Marca 2020 22 godziny temu, darod07 napisał: Piknie to wygląda, z fotek wynika że wiosna idzie. Zazdroszczę wam, mi na razie musi wystarczyć symulator....☹ U nas jak to na północy, wiosna idzie małymi kroczkami. Wczoraj jak na zdjęciach, mieliśmy fajny wieczór, dzisiaj szaro, wietrznie, pochmurno, zimno i deszczowo. Młodzi sie tak zapalili, że pomimo niesprzyjającej aury wieczór spędziliśmy i tak na polu. Telefoniczny skrót. 1
jarek996 Opublikowano 20 Marca 2020 Opublikowano 20 Marca 2020 Chlopaki w tym wieku , dobrze latac naucza sie do lata. Oby kiedys nauczyli sie TEZ budowac modele , to nasze forum na 100% nie zginie ! Tez wczoraj w Malmö polatalem , ale jednak widze , ze zima latanie mnie jakos MNIEJ bawi. Natomiast zima nie przeszkadza mi wcale , aby "trzepac" setki kilometrow rowerem ....
Rekomendowane odpowiedzi