Skocz do zawartości

Spitfire 1:10 z gazety DeAGOSTINI

Mars_2000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba ten wątek ustawił się na kierunek tematycznej bezcelowości :mrgreen:

należy podsumować i zamknąć w końcu ten temat

Jak widać od początku nie warto kupować tego modelu dla celów RC, chyba że ktoś podejdzie do tematu w sposób kolekcjonerski lecz i to mija się z celem !

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Meloow - jak to zamknąć temat??? Widzisz jak temat rozsypał się tylko po pierwszym numerze, a przecież ma być ich 71 :rotfl:. Nie zamykajcie tematu!!! Może trafimy do księgi [Ginesa] :devil:.

Opublikowano

A ja chcialbym sie wkoncu dowiedziec - czy do silnika mam doczepic skrzydla i czy jesli tak to gdzie kupie jakies wingsavery i jaki ustawic kat zaklinowania smigla wzgledem anteny...

Zbieraj i czytaj cierpliwie, wszystkiego dowiesz/nauczysz się z kolejnych nrów :P

Opublikowano

Dzieki - wcisnalem dla Ciebie pomogl z 10 razy ;)

jeszcze jedno pytanie - czy jak zaprenumeruje "wierna replike" 2 razy to :

-dostane dwa razy wierniejsza replike

-czy tez dwie wierne repliki ?

a jak dostane dwie - to moge nimi latac w tym samym czasie, uzywajac jednego radia????

oczekuje odpowiedzi - posypia sie plusiki !!!!!

Opublikowano

Oczywiście, te modele są tak proste w pilotażu, a profesjonalny nadajnik jest tak zaawansowany, że sterowanie kilkoma modelami naraz nie stanowi problemu:)

KLIKNIJ POMóGł :P

Opublikowano

taki model do tego specjalny silnik, no to pewnie na BIO-paliwie będzie smigał :jupi: i być może dzięki temu modelarstwo przestanie być uciązliwe dla innych

Opublikowano
Ja mam zapytanie, przykleilem smiglo do tych desek ktore dostalem, dlaczego sie nie kręci??;/

Zapomniałeś o magicznym zaklęciu :D znajdzie się ono w 71 numerze :lol:

Opublikowano

Teraz to już chyba na siłę przeginacie. Albo wam sie nudzi albo jesteście tu za karę!!!! Chyba nie na miejscu jest nabijanie się jak to będzie latało - bo pewnie latało będzie jak każdy inny kit tego typu. Temat powstał by uswiadomić potencjalnych nabywców w jaki kanał finansowy wpadną, znaczy że cena nie warta 2 lat zbierania. I to jedyny pewnik. W końcu poprawnego lotu nie gwarantuje nawet najwyższej jakości zestaw markowy, wszystko zależy od wykonawcy i pilota...

Opublikowano
specjalny silnik, no to pewnie na BIO-paliwie będzie smigał

Jakby nie patrzeć te modelarskie spaliniaki od dawna latają na biopaliwo... przecież to spirytus, czasami nawet z dodatkiem "rycynusa", który tez jest bio ;)

Najgorzej jak trzeba nitro dodać ale i tak takie paliwko jest bio :)

Opublikowano

Panowie padłem dziś "ofiarą" tego modelu.

A było to tak:

Latam ja sobie po obiadku jak bozia przykazała rzutkiem w miejscu gdzie ludzie wybierają się na spacerki. Zrobiłem przerwe bo od wyrzucania modelu czasami idzie się zmęczyć. W ten widzę, że przez trawę przedziera się jegomość w moją stronę. Przywitał się i odrazu zaczyna mówić, że właśnie zaczyna przygodę i buduje model silnikowy. I padają pytania czy trzeba jakieś papiery czy trudno się lata itp itd. Wtem zaświeciła mi się lampka i pytam się jaki to model buduje. Jak się domyślacie odpowiedź była spitfire z gazety. Moja odpowiedź spowodowała zanik uśmiechu z twarzy jegomościa. Dostał odrazu informacje, że jak chce zacząć zabawę to ma się zgłosić na forum lub do najbliższego sklepu modelarskiego i pytać o modele multiplexa. Chyba się przekonał jak wspomniałem, że za cenę samego spitfaiera można już kupić cały sprzęt żeby wznieść się bezstresowo w niebo.

Opublikowano

Czytam i czytam Wasze uwagi oraz wywody i tak się zastanawiam, czy wszyscy piszący na temat tego nieszczęsnego Spitfire’a mają frajdę z „dokopania” wydawnictwu DeAGOSTINI, czy też chcą przestrzec potencjalnego nabywcę, by nie kupował owej „zabawki”?

A tak na boku, to nikt nikogo nie zmusza do zakupu.

Pozdrawiam

Opublikowano

Arti, wydaje mi się, że bardziej chcą przestrzec, lecz niektórzy jednak też pojękiwali na wydawnictwo ;)

Po pierwszym zobaczeniu tego modelu w reklamie miałem wielką ochotę poskładać go, lecz gry podliczyłem koszta z PRENUMERATY to wyszło 1700zł+silnik+radyjko+35przesyłek, bo chyba przysyłają po 2nr, nie pamiętam dokładnie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.