AndrzejC Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 https://www.facebook.com/groups/303874000069865/about/ Okazuje się, że na świecie też to letadełko jest nadzwyczaj popularne i ma swoich entuzjastów A.C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Drugi glider z lidla został szybowcem, sterowanie typu pitcheron ( jak to bedzie po polsku ?) i pierwsze loty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Drugi filmik nie działa, a chętnie bym zobaczył jak to lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 ups, był prywatny, już poprawiłem. Troche słabo wiało , jakieś 10-15 km/h , troche za mało, bym umiał utrzymać wysokość bez końca.. z naciskiem na UMIAŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Bardzo fajnie. Wychylenia nie są ciut za duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 ups, był prywatny, już poprawiłem. Troche słabo wiało , jakieś 10-15 km/h , troche za mało, bym umiał utrzymać wysokość bez końca.. z naciskiem na UMIAŁ wygląda jakbyś miał trochę za duże wychylenia(za mało expo?), bo reaguje dość nerwowo (choć wiem, że takim małym gówienkiem lata się o wiele trudniej niż szybowcem 2,5m+, ale za to można łatwo zabrać na wycieczkę w góry ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Tak, pojechalem z radiem, modelem, dwoma pakietami, i nawet ich nie zmienialem, a ze 3 godziny rzucalem Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 OD 20 maja 2019 - jak zwykle prezent na dzień dziecka dla tatusiów - nowe kolory https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?articleId=55215 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emas Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 łapię się: zalecenie wiekowe: 8+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiezy87 Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Mam i ja takowe latadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Modelik bardzo wdzięczny, przy odrobinie chęci i zapału można zelektryfikować i wychodzi całkiem fajne zgrabne latadełko.Popełniłem i ja tyle że w poprzedniej sprzedaży. Kilka modyfikacji w tym zlikwidowanie wzniosu oraz usztywnienie skrzydła, plus kilka dodatków w postaci oświetlenia, strobo, zamykanie kabinki. Zachęcam do przeróbki wg. swojej wizji. https://www.youtube.com/watch?v=odZVG_zdW_A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 U mnie wszystkie czerwone mają krzywe skrzydła ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Można i bez silnika: https://www.youtube.com/watch?v=F_ZwKl_4uPo&t= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WueR Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zanabyłem i ja 3 szt., (dla każdego dziecka w domu po jednym ), swój przerobiłem jak na foto. silniczek 1806 2300kV ze śmigłem 5030 składany do tyłu, maszt z węgla 6x6; powiększyłem cięciwę skrzydła o 25 mm (depron z listewką balsowa) zostało mi tylko podłączyć serwa do lotek i SW, dzisiaj wieczorem oblot. WueR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Koledzy z heli-team też się rzucili na lidloloty. Produkcja w toku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiezy87 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Cześć, Gdzie macie ustawione SC w modelu bez modyfikacji ? Nie zaznaczyłem pierwotnego SC. Nie wiem jak teraz zaplanować instalacje serw, pakietu i odbiornika. Z waszych opisów wynika że SC jest od 5 do 6 cm. Model ma być bez napędu, serwa na kierunek, wysokość i lotki Łącznie 4*4g serwa, 4.5g odbiornik, 12g UBEC, 17g bateria + kilkanaście g reszta śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 14 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 U mnie lata najlepiej z fabrycznym SC. Dość łatwo ustalisz z tego zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Dzisiaj odbył się oblot pierwszego z bydgoskich lidlolotów. Wyczepienie na 165 m i 8 minut szybowania Poniżej tylko start, bo latadła małe i nie widać na wysokościach (ostatnia wysokość względem widocznych modeli na filmie to ok. 80 m) https://youtu.be/1J7Kv8-7KnA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiezy87 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Lidlolot już gotowy. W ramach lotek resztki pierwszego Vento. Konfiguracja: Turnigy™ TGY-1440A Analog Servo 20T (V2) 0.8kg / 0.10sec / 4.4g Turnigy X6B PWM/PPM/i-BUS/SBUS Receiver 6CH 2.4G AFHDS 2A Telemetry Receiver Musiałem trochę przerobić złącze. Odbiornik dedykowany do dronów, jest lekki i ma już wbudowany czujnik napięcia do 20 V. Można go zasilić do 8,4v wiec w sumoe UBEC jest zbędny ale serwa przyjmują max 6 V Turnigy nano-tech 300mAh 2S 35~70C Lipo Pack KINGKONG 5V 3A Switching Power UBEC Pierwsze loty w przyszłym tygodniu. Zakładam że takiego rzutka trudno doszczętnie rozwalić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi