radziu45 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Panowie ta maska to jak pralka frania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 jest tego kawałkawałek... A z tym kółkiem niezły patent. W życiu by mi to nie przyszło do głowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Rozumiem, ze masz patent na eleganckie zawinięcie tkaniny do środka maski by nie kombinować z nadmiarem kawałków ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Witajcie Koledzy! Ciąg dalszy zmagań z kopytem maski. Natrysnąłem szpachlówkę poliestrową , a teraz dwie godziny szlifowania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Po szlifowaniu przyszła pora na detale 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Super to wygląda,zresztą tak jak zawsze.Szczególiki dają kopa do dalszej pracy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Super to wygląda,zresztą tak jak zawsze.Szczególiki dają kopa do dalszej pracy . Witaj Adam! Dzięki za opinię . Szczegóły to wisienka na torcie, ale w porównaniu do Twojego ZERA mój SUM to ćwierć makieta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 19 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Kopyto maski gotowe, ostatnia warstwa lakieru wysycha. Potem polerka i formowanie. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Witam Można wiedzieć , co to za lakier jakiego producenta 1k czy 2k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Witam Można wiedzieć , co to za lakier jakiego producenta 1k czy 2k To jest EPOXY PRIMER firmy NOWOL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Skrzydełka dostały linie podziału blach 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Dudzik Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Skrzydełka dostały linie podziału blach IMG_1576.JPGIMG_1577.JPGIMG_1578.JPG Lucjan jesteś niesamowity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 8 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Ponieważ dorwałem trochę czasu zabrałem się za wykonanie formy maski silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 14 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Forma na maskę silnika gotowa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Jakiego Pan używał rozdzielacza na kopyto, zwyklego wosku czy jakiegoś płynnego? Zwykly wosk wydaje mi się że zostaje w tych szczelinach podczas nakładania szmatką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 14 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Jakiego Pan używał rozdzielacza na kopyto, zwyklego wosku czy jakiegoś płynnego? Zwykly wosk wydaje mi się że zostaje w tych szczelinach podczas nakładania szmatką. Płynny wosk podstawowy R&G plus PVA . Zwykły wosk nakładany nawet w wielu warstwach nie jest w stanie wypełnić szczelin. Mnie się to jeszcze nigdy nie przydarzyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Czyli na kopyto nakladam zwykły wosk typu Honey WAX powiedzmy 4 warstwy i na koniec jedna warstwa alkocholu poliwinylowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 14 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Czyli na kopyto nakladam zwykły wosk typu Honey WAX powiedzmy 4 warstwy i na koniec jedna warstwa alkocholu poliwinylowego? Pod PVA musi być nałożony wosk podkładowy czyli wosk R&G DEDYKOWANY POD PVA. Na innym wosku na nałożonym PVA tworzą się oczka jak w rosole. Honey Wax jest woskiem rozdzielczym i nie wymaga PVA . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 14 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 OK, pozostaje mi to sprawdzić osobiście ☺ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 A to któryś z tych http://www.havel-composites.pl/index.php?menu=produkt&id=201 http://www.havel-composites.pl/index.php?menu=produkt&id=202 Nie znajduję nazwy R&G w opisie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi