herkristo Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Przekonałeś mnie do zastosowania wzmocnionych węglem żeber. Rzeczywiście w tej skali modelu nie ma co żałować na wzmocnienie, a szczegolnie w miejscu mocowania podwozia. W Słupsku również przestaliśmy się spotykać regularnie na lotnisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Tak Andrzej a z tego powodu że trudniej jest złamać listewkę ustawioną pionowo jak poziomo . ot i to wszystko . Irek, Sorry ale niestety tak nie jest. Rzeczywiscie bedzie trudniej zlamac pojedyncza listewke ale jak sa dwie pracujace jako belka/dzwigar to jesli polozysz je poziomo (przy tej samej wysokosci dzwigaru) zyskujesz >33% na wytrzymalosci. Jest to po prostu zwykly T-ownik. Podobnie bylo w orginalnym FW190 jak to pokazano ponizej a takze i pewnie w kazdym innym samolocie: Zrodlo: AJ-Press FW190A/F/G/S Part II Byc moze to wystarczy ale mialbys >33% wytrzymalosci za darmo . Moze chociaz zrob z tego dzwigar skrzynkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Mógłbyś powiedzieć i lub dać namiar,co to za chłopaki z Poznania zrobili te podwozie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Mógłbyś powiedzieć i lub dać namiar,co to za chłopaki z Poznania zrobili te podwozie? tak to nie tajemnica to Tomek z Jet Polu ten który robi silniki odrzutowe Irek, Sorry ale niestety tak nie jest. Rzeczywiscie bedzie trudniej zlamac pojedyncza listewke ale jak sa dwie pracujace jako belka/dzwigar to jesli polozysz je poziomo (przy tej samej wysokosci dzwigaru) zyskujesz >33% na wytrzymalosci. Jest to po prostu zwykly T-ownik. Podobnie bylo w orginalnym FW190 jak to pokazano ponizej a takze i pewnie w kazdym innym samolocie: FW 190 Wing.jpg Zrodlo: AJ-Press FW190A/F/G/S Part II Byc moze to wystarczy ale mialbys >33% wytrzymalosci za darmo . Moze chociaz zrob z tego dzwigar skrzynkowy. Andrzej masz rację ale w fw nie będzie T-ownika tylko c-ownik albo zrobię skrzynkę , taki teownik zastosowałem w Storchu i tam faktycznie listwy położyłem poziomo ale w nich wyfrezowałem bruzdę i pionowe elementy zatopiłem w niej tutaj jest za mało miejsca na taki sposób montażu więc doklejam węglowe płytki na boki tych listew , chciałem z jednej strony ale chyba zrobię z obu stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 No i nie omieszkałem złożyć tego do kupy i !!!!! o dziwo pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Ile to waży? Wygląda świetnie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Tomek nigdy nie waze modeli , nie chce miec stresu . STORCHA czy Fokkera zwazylem dlugo po oblotach i gdybym wiedzial ze Fokker wazy 50 kg to przypuszczam ze mial bym problem psychiczny z jego oblataniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdowi Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Irek coś z tym ważeniem jest ,ja swojego Airco też nie ważę nie chce mieć stresu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Wazy sie tylko male bo tam gra role kazdy gram a w duzych zadko sie to stosuje , co prawda moja Foka to popierdolka ale nie bede wazyl poprostu musi leciec i to wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Irek coś z tym ważeniem jest ,ja swojego Airco też nie ważę nie chce mieć stresu no, a ja taki zboczony jestem i swojego Airco ważę i liczę i się stersuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 no, a ja taki zboczony jestem i swojego Airco ważę i liczę i się stersuję. No i po co mało stresu w życiu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 już tak mam, pewnie z budowy "planktonu" zostało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Prace nad płytkami węglowymi z których zrobię kesony w skrzydle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Właśnie przywiozłem jednostkę napędową do Foki jest to siedmiocylindrowy Moki o pojemności 250 cm Odpalałem go u gościa który mi go sprzedawał , moc niesamowita , tylko nie wiem jak wstawić tutaj filmik nie wstawiając go wcześniej na Youtube. Jak ktoś chętny niech podpowie to wstawię 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 ja pierdziu daj posłuchać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Cacuszko!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Masz u zachodnich sąsiadów jakieś źródło takich cacuszek????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Tak gosciu ma jeszcze dwa moki ale pieciocylindrowe i dwa boksery valach i do tego jest chory na stwardnienie rozsiane przyjdzie czas ze bedzie musial kiedys to wszystko sprzedac bo to choroba ktora nie ustepuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Nie wiem co przyjemniejsze Twój uśmiech czy ten motorek ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 no sobie posłuchałem na fb Zaje........ty. . A te Valachy to jakiej pojemności ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi