maxiiii Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Jaką prędkością drukowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Mimo że wszystko jest drukowane z prędkością 250% to i tak wydruk jednego elementu trwa około 12 godzin. Pisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Procenty to nie prędkość, lepiej podać w mm/s. A po mieście można jechać z prędkością 50% ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 W skic3r jest ustawione 40mm/s , to po zmianie prędkości drukarki na 250% to chyba 100mm/s drukuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zagadką jest , że większość drukarek pracuje z prędkością 40 do 60 mm/sek X 250 % to nie tajemnica . Ale jak jadąc szybko obojętnie samochodem czy drukarka to wypadki są 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Chyba takie ustawienia są bez sensu Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druk 3D Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Druk wygląda Ci powiem bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Jak już piszemy o prędkości to mam pytanie techniczne. Jak drukować dyszą 0.4 z prędkością większą od 100? Mechanicznie drukarka pozwala na prędkości o wiele większe ale przy długościach linii powyżej 10cm extruder już nie wyrabia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Większa grzałka i temperatura +20st C. Plastik się szybciej rozgrzeje i łatwiej płynie. No i mocny ekstruder : Titan lub Bondtech lub hybryda: przełożenie 3:1 i dual gear. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Naszło mnie ostatnio na budowę rozpoczętego modelu, trochę posklejałem drewna i wczoraj postanowiłem wykonać ostatnią część kopyta kabinki. Włączyłem drukarkę wieczorem , drukowanie przebiegało normalnie , drukowałem z prędkością 250% , gdy sie kładłem spać miałem już 52% elementu zrobione. Rano jak wstałem to się zdziwiłem bo coś poszło nie tak, i nie za bardzo wiem co ?. Akurat w tym przypadku to nie problem bo rozetnę część w miejscu przesunięcia i skleję tak jak powinno być , i tak kopyto będzie szpachlowane. Ale ciekawi mnie co się stało że drukarka przesunęła górę elementu względem dołu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zablokowała się któraś z osi. Pewnie na wałku masz ten czarny syf z łożyska liniowego, na samym końcu zakresu ruchu. Pewnie zasechł i jak łożysko osiągnęło ten punkt, to się zblokowalo i zrobił się Tobie offset na dalsze drukowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Większa grzałka i temperatura +20st C. Plastik się szybciej rozgrzeje i łatwiej płynie. No i mocny ekstruder : Titan lub Bondtech lub hybryda: przełożenie 3:1 i dual gear. Potwierdzam, działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Witam Ja mam Anet A8 i program Cura 14..... Nie mogę zmieścić kopyta kabiny bo jest za długie.Czy któryś z kolegów podzielił by mi ją na dwie części?Tak żeby wiatrochron był oddzielnie z odsuwaną częścią kabiny.Byłbym bardzo wdzięczny.Plik mogę wysłać na PW. Dariusz Naszło mnie ostatnio na budowę rozpoczętego modelu, trochę posklejałem drewna i wczoraj postanowiłem wykonać ostatnią część kopyta kabinki. Włączyłem drukarkę wieczorem , drukowanie przebiegało normalnie , drukowałem z prędkością 250% , gdy sie kładłem spać miałem już 52% elementu zrobione. Rano jak wstałem to się zdziwiłem bo coś poszło nie tak, i nie za bardzo wiem co ?. Akurat w tym przypadku to nie problem bo rozetnę część w miejscu przesunięcia i skleję tak jak powinno być , i tak kopyto będzie szpachlowane. Ale ciekawi mnie co się stało że drukarka przesunęła górę elementu względem dołu? Drukowało jako jeden element czy osobno?Ja na PLA daję 220 na dyszy i 65 stół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Witam Ja mam Anet A8 i program Cura 14..... Nie mogę zmieścić kopyta kabiny bo jest za długie.Czy któryś z kolegów podzielił by mi ją na dwie części?Tak żeby wiatrochron był oddzielnie z odsuwaną częścią kabiny.Byłbym bardzo wdzięczny.Plik mogę wysłać na PW. Dariusz Darek. W darmowym programie Slic3r zrobisz to sobie sam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Darek. W darmowym programie Slic3r zrobisz to sobie sam: Dzięki Zapomniałem że moja maszynka ma w pionie 240mm.Postawiłem w pion i jest ok. Niemniej dziękuję za filmik i program.Szukając programu do cięcia STLów kierowało mnie na autodeska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Dzięki Zapomniałem że moja maszynka ma w pionie 240mm.Postawiłem w pion i jest ok. Niemniej dziękuję za filmik i program.Szukając programu do cięcia STLów kierowało mnie na autodeska. Jest też kilka innych programów jak netfabb czy meshmixer. Ale w slic3rze robi się to naprawdę bajecznie prosto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Bajecznie prosto.Trochę się pobawiłem i ciach????. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Też chcę mieć najlepszą maszynę w modelarni,ale mam problem co wybrać. Lixcreator Prusa i4 ,Anycubic i3 mega , Creality ender 3 ? Wydają się podobne ale zawsze jest jakieś ale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Anycubica mam, nie jest zły ale, żeby bł lepszy wymagał małego "tuningu", wszystko zależy do czego chcesz jej używać i jakie masz oczekiwania co do jakości wydruku ? z każdą trzeba się trochę pobawić na początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Gdybym mógł druknąć jakiegoś pilota , mg ,czy inne drobiazgi byłbym zadowolony. No i miałbym komplet najlepszych maszynek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi