maxiiii Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Tomaszu z Bochni.... A dzieci do szkoły to wozi się tylko ferrari bo golfem to siara:) Przeczytaj tytuł wątku i pierwszy post a wszystko stanie się jasne. Autor tematu to nie stary zawodnik a tylko osoba która zaczyna przygodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Tomaszu z Bochni.... A dzieci do szkoły to wozi się tylko ferrari bo golfem to siara:) Przeczytaj tytuł wątku i pierwszy post a wszystko stanie się jasne. Autor tematu to nie stary zawodnik a tylko osoba która zaczyna przygodę. Marku ja tam nie wiem czym ty wozisz swoje dzieci wiem jakie model aparatur padły w pierwszym poście i wiem też że w 14 autor wspomniał o nadajniku pulpitowym. Więc tylko zasugerowałem dość dobry nadajnik którego nie brał pod uwagę a może teraz weźmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Tomaszu z Bochni.... A dzieci do szkoły to wozi się tylko ferrari bo golfem to siara:) Przeczytaj tytuł wątku i pierwszy post a wszystko stanie się jasne. Autor tematu to nie stary zawodnik a tylko osoba która zaczyna przygodę. Golfem to absolutnie zadna siara ( nawet ODPROWADZIC dziecko to nie siara ) ,ale jak sie ma Ferrari to dlaczego wozic Golfem ? Lepiej sie przespacerowac , albo pojechac Ferrari . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin83 Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Witam, panowie jak sądzicie czy jest sens kupowania Aurory 9 gdzie już sklepy prawie jej nie sprzedają. I czy nie będzie problemów z np. nowym softem? Ogólnie, czy na dzień dzisiejszy ja kupić czy coś nowszego. Nie chce Taranisow, Turnigy itp itd. Chodzi mi o konkretna Aurore 9. Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Witam, panowie jak sądzicie czy jest sens kupowania Aurory 9 gdzie już sklepy prawie jej nie sprzedają. Ja bym się zasugerował dokładnie tym co napisałeś. Poszukaj czegoś co aktualnie się kupuje i używa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Może graupner MZ-18? To jest kompakt ale można do niego dokupić dedykowany pulpit. Jeśli chodzi o aurore to wersja 9X jest w sprzedaży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 A może tak jak wczśniej pisałeś że potrzebujesz pulpit to jednak MC-20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin83 Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 No właśnie tak coś za tym graupnerem mnie za nos wodzi. Za pierwszym razem chciałem Aurore 9, ale to już trochę starsza generacja ale kuszące pod względem obsługi menu. Drugą aparaturą był graupner ale troche menu mnie martwi, że sie pogubię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Menu to kwestia przyzwyczajenia. Mi najbardziej menu podobało się w taranisie... Mimo wszystko z Graupnera jestem bardziej zadowolony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin83 Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Mirku to przemawia do mnie co napisałeś. Jak narazie zostaje przy Graupnerze. Jeszcze takie pytanko jaki ma zasieg twój mx20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 21 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Wiesz co, nie sprawdzałem bo jak latam klasycznie to model mi znika z zasiegu wzroku przy ok 300-400 metrów (to już tak max) a FPV, które używam daje mi obraz niewiele dalej... Natomiast na takim nadajniku jak ja mam (MX-20) kolega latał FPV na 2km i dawało radę To oczywiście nie oznacza, że da radę wszędzie i w każdych warunkach. Teoretycznie Graupner podaje w swoich "standardowych" (chyba najbardziej popularnych) odbiornikach GR-16 zasięg ok 4km, ale wiadomo, że takie wyniki to tylko do uzyskania w labolatorium Jeśli chodzi o graupnera to ma swoje wady i zalety. Zaletą jest na pewno jakość i cena nadajnika. Pisząc "cena" mam na myśli relację ceny do funkcjonalności. Oczywiście funkcjonalnością nie przebije Taranisa czy innych open sorców - to inna liga pod tym względem (ale też inna, już gorsza liga pd względem jakości wykonania). Wadą może być cena odbiorników. Fajny odbiornik Frsky kupisz pewnie za 70-100 zł (tak strzelam, bo dawno ich nie kupowałem...). 8 kanałowy odbiornik Graupnera to koszt rzędu 250-300 zł. Oczywiście sa też tańsze, 6 kanałowe za 120-160 zł, ale do większych modeli pewnie ich już nie wsadzisz. Także ten. Mnie Graupner przekonuje, ale kupując go, warto uwzględnić w cenie koszt odbiorników, które trzeba będzie za chwilę dokupić. Dla niektórych ten koszt może być decydujacy. Jeśli przewidywałbyś nieco większy budżet, polecałbym wtedy zainteresowanie się również Futabą. Używa ich sporo moich znajomych i są mega zadowoleni. Część z nich przesiadła się ze Spektrumów i po zmianie twierdzi, że nigdy więcej Spektruma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Walenciak Opublikowano 22 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Tu masz po okazyjnej cenie JR XG14 www.rc-freestyle-shop.ch za 349CHF 14 kanałowa aparatura + odbiornik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 22 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Uzywany,ale w dobrej cenie: http://pfmrc.eu/index.php/topic/73407-s-graupner-mc-20-hott/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrain Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Witam podłączam się do tematu(jeżeli nikt nie ma nic przeciwko) bo nie chciałem zakładanie nowego. Chciał bym sobie kupić właśnie pierwszą aparaturkę. Głównie mam zamiar latać dronami może kiedyś jakieś skrzydło sobie zrobię. Sporo się naczytałem no i większość ludzi poeca jako pierwszą Turnigy 9x jednakże doszedłem do wniosku że raczej jak do drona to nie potrzebuję chyba takiej aparatury. Bardziej zastanawiałem się nad czymś takim: https://www.tomtop.com/pl/p-rm7137.html lub https://hobbyking.com/en_us/i6s-afhds-2a-black-mode2-6ch-radio-with-colour-box.html?___store=en_us Nie ukrywam że po prostu że ich wygląd bardzo mi przypadł do gustu. Chciał bym się jeszcze poradzić doświadczonych operatorów czy to są dobre jak na początek do drona aparatury i czy jest pomiędzy nimi jakaś różnica bo czytałem i za bardo nić nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Zobacz sobie jeszcze na tą, o ile budżet pozwala. https://77hobby.pl/frsky-taranis-x-lite-p-250.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrain Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 No szczerze mówiąc to jest kozacka że się tak wyrażę. Niestety zbyt droga, ale jako następna jak już się trochę rozwinę to czemu nie bardzo mi się podoba i z tego co wyczytałem i się trochę orientuję to to całkiem niezłą robotę robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 To już lepiej weź tą: https://hobbyking.com/en_us/turnigy-evolution-fpv-radio-mode-2-white.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrain Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Ta jest całkiem spoko tylko nie wiem czym ona się różni od tej turnigy co ja pokazałem bo jak czytam specyfikację to jest to samo chyba że ma więcej opcji do kalibracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 ja bym zadał pytanie o realny zasięg tych zabawek... bo jakoś nadmiernego zaufania to one nie wzbudzają... w jednej zdaje się , że było 300metrów... czyli w realnych warunkach może być połowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Zobacz sobie jeszcze na tą, o ile budżet pozwala. https://77hobby.pl/frsky-taranis-x-lite-p-250.html Znajomy na tym lata małymi modelami i sobie chwali. Nie widziałem u niego nigdy problemów, ale z kolei też daleko nimi nie odlatuje na oko 200-300 metrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi