Michal4x4 Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Witam wszystkich na forum. Na wstepie prosze o wyrozumialosc jako ze sztuka 'forumowa' jest dla mnie nowym doswiadczeniem zatem moga sie zdarzyc wpadki. A teraz do rzeczy. Od ponad roku ogladalem osiagniecia kolegow na tym forum i jednoczesnie budowalem na poczatku kity guillowsa i dumasa. W koncu zdecydowalem sie zbudowac cos samemu na razie z planow. Wybor padl na P8semke z planow p JD McHard'a dostepnych na outerzone. Plany lekko powiekszylem. Pobizej fotorelacja z budowy. Ortodoksow przepraszam ze bedzie to troche relacja 'wsteczna' ale prosze to zapisac na rachunek mojego strachu przed rozpoczeciem relacji budowy ktorej konca w postaci lotu nie bedzie - a tego bardzo bym nie chcial. Dzis model jest juz w 90% gotowy i jestem zdeterminowany zeby go ulotnic:). Nastepne zdjecia wkrotce. Pozdr. M 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Super wygląda. Tylko jedna uwaga co do śmigła, pomarańczowe tak paskudzi że aż psuje całokształt. Nie ma czarnych gdzieś? Niby pierdoła ale no Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Spoko, spoko. Ten gws-owy kolor bedzie zmieniony. Kolpak malowalem przed chwila;) jutro reszta;) Pzdr.m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Śliczny, maleńki samolocik. Z czego zrobiłeś poszycie? I opisz jak robiłeś te łączenia na skrzydłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Dzieki;) ale czy bedzie latal?? Oto jest pytanie!!Przod kadluba basa 0.6 tyl papier jap.żeby bylo lzej. Skrzydla od gory balsa 0.6 plus pap.jap. dol skrzydel pap.jap. Linie podzialu na platach imitowalem taśmą tamiya 0.4. Musialem oczywista zbombardować nieco podkladem i wagi przybylo ale nie moglem się powstrzymac bo linie rysowane na aluminium wszędzie to troche slabo wygladalo. Dzis dopiero wkleilem plat i jutro będę mogl wywazyc model, ciekawe jak to wyjdzie. Jako 'last resort' kupilem super mikro baterie 2 celową zatem jakby co to mam nadzieję że jakoś sie uda. Pzdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Jak to powiadają górale "co najmnien raz poleci" :-) ale nie martw się na zapas. Kończ ten piękny model i w górę go. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Jakie wymiary i masa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Rozpiętość 59 cm.Dlugosc o ile pamietam 47cm. Na ostatnim zdjeciu model z calością osprzetu (brak tylko zastrzalow plata i stat poz.) waży 96 gramów. Czyli chyba się w klasie zmieszczę Pozdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Ale Ciebie trzeba "ciągnąć za język" ... Podaj jeszcze motorek, serwa i regulator, aku masz Fullymax 300mAh 2S. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Ale Ciebie trzeba "ciągnąć za język" ... Podaj jeszcze motorek, serwa i regulator, aku masz Fullymax 300mAh 2S.Wszystko na zdjeciach mam nadzieję widać serwa to jakieś anonimowe mikro ale sprawdziły sie juz w innych modelach.Pozdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Dzięki za fotki , motorek masz nawet chyba za duży do wielkości modelu, a może i nie . Ale wyposażenie do maluchów tej wielkości OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Co temu serwu się stało od spodu?Elektronika sie smażyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Kurczę ale Kolega czujny!!! Tak dokladnie bylo, a bylo bo sie nie chcialo przeczytac ze zrozumieniem instrukcji od odbiornika spektrum i sie kabelków nie pozmieniało;( moja modelarska droga to męka! Pozdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Bardzo fajnie to wyszło i waga fantastyczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Śliczny. A jak u Ciebie z lataniem, że tak spytam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Z lataniem.... no, ehh, ummmm, zasadniczo za dobrze chyba nie jest ale utrzymuję sie w powietrzu;) obok domu mam szczęśliwie łączkę ktorej jeszcze deweloperka nie zabrala i tam nad (obecnie wysoką) trawą latam. Dopóki latam swoją 'planktonową' flotą jakoś daję radę. Nieuportem latam od roku, Fokkerem od paru miesięcy i jeszcze żyją. Ale szczerze to muszę sie jeszcze duzo nauczyć. Wszystkim powyżei dzieki wielkie za dobre slowa ale dopóki nie poleci to wiadomo.... Pozdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Witamy w klubie "minimalistów" . Mam nadzieję, że to będzie niejedyny maluch w twoim wykonaniu, którego nam tu przedstawisz. Widać, że robota modelarska dla ciebie to nie pierwszyzna i z przyjemnością oblookalibyśmy inne modele twojego autorstwa? Modelik świetnie wyszedł, czekamy na więcej. ... serwa to jakieś anonimowe mikro ale sprawdziły sie juz w innych modelach. ... ... a jakie to były modele, tak z ciekawości zapytam? PS O, dzięki za odpowiedź z wyprzedzeniem! Telepatia, czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Dzieki za przyjecie mnie do klubu;) jestem zaszczycony! Serio. Fotki poprzednich modeli chetnie przedstawię ale są to kit-y tylko konwersja moja. Na razie chcę powiedzieć gws-owo kolorowym niedowiarkom moje zdecydowane nie!! (vide foto). A tak serio to nie moge się doczekac kiedy zobaczę modelik juz z wlaściwym dziobem. Mam nadzieję dziś Pozdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Model i wykonanie super, możesz nam przybliżyć na zdjęciach te inne modele najfajniejszy jest ten dwupłat pierwszy od lewej, co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Bedę przybliżał z przyjemnością ale nie wiem czy dziś dam radę, no zarobiony jestem! Jutro wyjezdzam na pare dni i dlatego nie moglem sie powstrzymac zeby go choć na chwilę nie złozyć. Pozdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi