paweln7 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Witam Zacząłem oklejać kadłub balsą wkleiłem wzmocnienia w kadłub i mocowanie śrub płata sprawdziłem kąty zaklinowania i zgadzają się z planem ,czyli na razie nic poważnego nie skopałem CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Witam Troszkę podłubałem przy RWD to co na zdjęciu Zalaminowałem maskę i osłony amartyzatorów CDN 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Idzie do przodka !! Podglądam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Witam Dzisiaj jedna fotka , stan na dziś. PS zagląda tu Ktoś ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Tak ja,sledze i cicho siedze bo co tu duzo gadać.Pikny i narodowy.Ogon koveralem kryty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Ogon koveralem kryty? Brakło podszewka stylonowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zagladamy , zagladamy ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Regularnie piękny model. Piękne modele, właściwie bo Jak tez super wygląda. Idziesz z robotą jak burza Jest na co popatrzeć... Podziwiam od samego początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurekS60 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Witam. Podglądam.Bez krytykanctwa. A nie za słaby kadłub za wręgą kabiny ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 . A nie za słaby kadłub za wręgą kabiny ?. Kratownica sosnowa 6x6 , garb góra 2x balsa 5mm boki 2mm dół sosna 3x3 + 3x10 To co na zdjęciu wyważa się samo w zakładanym ŚĆ chyba nie jest źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurekS60 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Witam. Pytam bo to już ładny kawałek modelu, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Pisałeś w jednym z wcześniejszych postów że sprawdzałeś kąty zaklinowania. Mozesz coś wiecej na ten temat? Rozumiem ze model jest całkowicie twoim projektem bo pisałeś że powstaje na podstawie modelu kartonowego. Jakie przyjołeś kąty i profile? Jeśli to nie tajemnica. Tak z ciekawości pytam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Clark Y 15 u nasady zaklinowany na 1.5 stopnia końcówka skrzydła Clark Y 15 zaklinowana na 0 statecznik poziomy symetryczny 6% zaklinowany na 0 skłon i wykłon silnika silnika 2 stopnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Aha. Dzięki. A nie chciałeś jakiegoś dwuwypukłego profilu? Dlaczego clark-y do dolnopłata, myśliwca? W sumie dlaczego nie, ale zawsze myślałem że to taki profil raczej do górnopłatów, Piperków itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Wiele myśliwców w pełnej skali miało profil Clark-Y, choćby taki Hurricane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 26 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Wiele myśliwców w pełnej skali miało profil Clark-Y, choćby taki Hurricane. Clark-YH, podobnie do Jak'ow.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Witam RWD założył "buciki" CDN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Kapitalny model a szybkosc budowy imponująca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Kapitalny model a szybkosc budowy imponująca Gzie tam wlokę się , bo w miedzy czasie wystrugałem sobie coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Skubamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi