jarek996 Opublikowano 27 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Nautilus to "wyrob wlasny" Wczoraj bylem rozpoczac sezon. Pomimo fantastycznej temperatury , wialo niestety troszke za mocno , wiec wykonalem tylko 4 loty , wypilem kawke i pogadalem z kolega . Bylismy tylko my dwaj ? W powietrzu czuc juz wiosne , a za dwa tyg. mamy sobote "pracujaca" , czyli coroczny dzien w ktorym przygotowujemy lotnisko ( i zaplecze ) do dzialania. Trzeba zakopac dziury po krolikach , pomalowac to i tamto , poscinac krzaki i polozyc plyty w miescu gdzie stoimy latajac ( akurat ten teren , kroliki uwielbiaja ) . Kolega zmienia plyty przy domku , wiec biore jego stare do klubu ! Leza juz zaladowane ( pierwszy rzut ) na przyczepce. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Elegancko. Ja wczoraj też polatałem . Fajne macie lotnisko: super sprawa ,nawet domek pilota jest Ja niestety latam sam także cierpię na brak towarzystwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Zeby nie bylo , ze NIC sie w Malmö nie dzieje : polozylismy plytki w miejscu gdzie stoimy pilotujac ( moja zasluga , bo zalatwilem plytki od kolegi ktory wymienial w swoim ogrodku na nowe ) , zmienilismy tez na wieksze "centrm ladowania " ( mialo za niski daszek i bylo za waskie ). Nie miescilismy sie pod nim ( wnim ) wszyscy , a przeciez dzisiaj kazdy niestety lata TEZ , albo TYLKO elektrykami. Poza tym jak co srode spotykamy sie na wspolnych grilach i pogaduszkach . Nizej kilka zdjec : 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Ale macie super ! Fajnie tak razem polatać , pogadać i wymieniać się doświadczeniem : ja zawsze o tym wspominam ,że wokól mojej miejscowości w promieniu 50 km nie ma modelarzy .Najbliżej mam do Przylepu ( z tego co pamiętam Jarek, jesteś z Zielonej Góry) także chyba się tam zapiszę do sekcji modelarskiej aby choć raz na jakiś czas poczuć przynależność do wspólnoty Sądząc po zdjeciach trochę Was tam lata. Fajne to lotnisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 59 minut temu, jarek996 napisał: przeciez dzisiaj kazdy niestety lata TEZ , albo TYLKO elektrykami. Bo elektryki to przyszłość i wygoda. Jak lata Eagle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Racja ! Sam zauwazylem , ze 95% moich latan ,to prad . EAGLE lata pewnie fajnie . Na razie mialem go dwa razy ; pokolowac , podowazac ( krotki jest i trzeba to zrobic bardzo blisko"prawdy" ) , ale w powietrzu jeszcze NIE BYL ? Teraz juz jest z nim wszystko OK ( mam nadzieje ) i poleci nastepnym razem ( jutro ? ) . Dzisiaj niestety trening rowerowy. 5 godzin temu, Ares napisał: Najbliżej mam do Przylepu ( z tego co pamiętam Jarek, jesteś z Zielonej Góry) Nawet jechalem rowerem w sobote przez Przylep ( relacja w HP w dziale NASZE PEDALOWANIE ) ! Chlopaki lataja raczej w Chicago . W Przylepie to chyba tylko jakes eventy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 11 minut temu, jarek996 napisał: Chlopaki lataja raczej w Chicago . W Przylepie to chyba tylko jakes eventy. Jak lotnisko modelarskie w ZG to tylko cigacice ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 No w Cigacicach to widzę ,że często duży lub bardzo duży sprzęt. Małe modele ( a takie buduję) oraz np. F3K to raczej Przylep. Ale w Cigacicach byłem ostatnio motocyklem i lotnisko robi wrażenie nie mówiąc o modelach. Mam nadzieje ,że uda się zobaczyć loty Jetów na żywo bo to w tej chwili chyba jest jedna z najefektowniejszych dziedzin modelarstwa. Finansowo ale i pod względem użytkowania na co dzień ,klasa dla mnie nierealna ale popatrzeć przecież zawsze można. Aha , napiszcie Panowie kiedy będzie piknik w Cigacicach , jak praca pozwoli to wpadnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Dzisiaj powyciagalem czesc moich wyscigowek ( POGO w samochodzie , a INVICTUS w modelarni ) , poczyscilem , naoliwilem kolka , pozrywalem jakies stare odlazace nalepki i przygotowalem je do latania. Kazda ma inne smiglo , wiec trudno porownac KTORA najszybsza. Jedynie "Sznurowka" lata na 8x8 , czyli na tym , na czym latac powinna . PROUD lata na 9x7 , a POGO na 9x6. PROUD ma tez nowy silnik , bo dedykowany z HK sie rozsypal ? Latania dzis jednak nie bedzie , bo wieje i sa mocne porywy . Zreszta dzisiaj wtorek , wiec beda interwaly na treningu kolarskim . Jutro sroda , wiec klubowy gril i latanko ( ma byc max 4 m/s ) ! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Dzisiaj sroda , czyli spotkanie przy grilu i oczywiscie latanie. Pogoda wspaniala , a i wiatr prawie nie wial : 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 Pięknie tam macie to zagospodarowane, a trawka wygląda jak sztuczna, taka dopracowana. Tak na zdjęciach to jak jakaś wykładzina... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 30 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2022 4 godziny temu, merlin71 napisał: Pięknie tam macie to zagospodarowane, a trawka wygląda jak sztuczna, taka dopracowana. Tak na zdjęciach to jak jakaś wykładzina... ? Wiesz , ze tez zauwazylem , ze w tym roku jakas ta trawa taka CUDOWNA . Nie wiem w sumie dlaczego , bo malo wiosna padalo , ale tutaj zawsze wilgotno ( od morza ) i to moze dlatego. No i cieta raz w tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 10 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Dzisiaj zamiast na rower , poszedlem polatac. Zabralem ze soba De Nighta i musialem sobie MOCNO przypomniec, co potrzebne jest do latania na "spirytusie". Nie zapomnialem niczego , wiec moglem go odpalic i przetestowac ! Silnik odpalil od pierwszych "przekrecen" rozrusznika. Chodzi cichutko ( OS Max 55 AX ) , troszke jak czterosuw bez zaworow ? Pierwszy lot srednio udany, potrzeba bylo bardzo duzo trymowac. Pozniej juz duzo lepiej i jest juz dosyc blisko idealu. Musze na 100% zalozyc wieksze kolka, bo troszke mu "ciezko" idze w trawie. Lata bardzo fajnie i bede go na 100% bral ze soba czesciej. Poznalem dzisiaj nowego "klubowicza", chlopaka ktory lata COMBATami. Mial ze soba 2 modele , ale latal tylko tym ktorego zdjecie zalaczam ponizej. Z lotniska wygonil nas deszcz , ale posiedzielismy jeszcze w klubie ponad godzinke, pijac kawke i gadajac o modelach ? 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 12 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Hehe... ? Fajna skrzynka startowa. Pomysłowa. Podoba mi się. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 13 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 W dniu 12.09.2022 o 19:49, merlin71 napisał: Hehe... ? Fajna skrzynka startowa. Pomysłowa. Podoba mi się. ? Ma jeszcze dwa "przypinane" boczki ( np. na paliwo ), ktorych nie zabralem ze soba. To TA : https://www.rcobchod.cz/produkty/startbox-plastovy-P29048.html Teraz sie dopiero obudzilem ; Tobie sie podoba JEGO skrzynka ? !!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 13 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 9 godzin temu, jarek996 napisał: Ma jeszcze dwa "przypinane" boczki ( np. na paliwo ) , ktorych nie zabralem ze soba. To TA : https://www.rcobchod.cz/produkty/startbox-plastovy-P29048.html Teraz sie dopiero obudzilem ; Tobie sie podoba JEGO skrzynka ? !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 13 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 Tak, właśnie. Skrzynka tego kolegi. Pomysłowo stylizowana na jakby pojazd wojskowy... Fajnie wygląda. Ciekawie. Oczywiście Twoja też jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Pierwsze loty za ploty! Wykorzystujac fantastyczna pogode (15 stopni) poszedlem na premierowe loty. Wialo troszke wiecej jak zapowiadali (okolo 5 m/s, a mialo wiac tylko 2), ale milo bylo spotkac kilku kolegow. Polatalem ze 4-5 razy, a za chwile ide sie przejechac rowerkiem. Moze jutro tez pojde, bo ma byc okolo 2 m/s (choc nie tak juz cieplo). Za tydziem mamy weekend "roboczy" na lotnisku, a za dwa oficjalne otwarcie sezonu. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Gratulacje, latać trzeba i już, niezależnie czy wieje 2 czy 5 m/s. Ja też dzisiaj latałem, no ale Wy tam macie ten słynny szwedzki stół, tzw. olinkluzif ? Smacznego jajka poza tym! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Fajnie , ja jeszcze w tym sezonie niestety nie polatąłem. Jarek , ja teraz twój ziomek jestem bo zapisałem się do klubu w Zielonej Górze ( Przylep) . Chciałbym już rozpocząć sezon ale są chwilowe kłopoty i trudno się skupić, to lepiej nie narażać modeli Ładnie tam macie w Malmo. Super lotnisko i fajne stoły. Wesołyh Świąt dla wszystkich modelarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi