Sylwia Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 Tak jak pisałam w "powitalni" proszę Was o pomoc w sprawie mojej łódki... Kupiłam ją może z 10 lat temu, nową i nigdy nie wyjęłam z pudła Nie wiem jaką ma moc, nie wiem jaki to model... Pomożecie w rozwiązaniu zagadki? Ma 130cm, resztę widać na zdjęciach
merlin71 Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 O kurka! Niezły potwór! Toż to naprawdę kawał maszyny! Tylko trochę nie ten dział - "latające rc- modele spalinowe"...
Irek M Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 Jeśli dobrze widzę - bo autor jakoś tak tajemniczo porobił foty - to silnik benzynowy. W tego typu modelach najczęściej (?) siedzi 26cm. W moim modelu tej samej długości taki właśnie siedzi. Bardzo fajnie i widowiskowo pływa się takimi modelami. Zawsze przyciągają zaciekawionych gapiów
Shock Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 Temat przerzucony do właściwego działu. Fajna łajba .
elpazo Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 Typowy model ofszora z wyglądu raczej do fajnej zabawy, jako wyczynowy na dzień dzisiejszy się nie nadaje.
stema Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 ... Kupiłam ją może z 10 lat temu, nową i nigdy nie wyjęłam z pudła Nie wiem jaką ma moc, nie wiem jaki to model... Pomożecie w rozwiązaniu zagadki? Ma 130cm, resztę widać na zdjęciach Co napisane na pudle? Instrukcji w środku nie ma?
Gość Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 Było tutaj: http://www.rc-ikar.pl/towar/komis/s9/s9.html Długość: 1360mmSzerokość: 320mmWysokość: 280mmWaga: 8.6kgSkok śruby napędowej: D76xP4.5Wykonanie kadłuba: włókno szklane-4 warstwySilnik: 2T 33ccMieszanka paliwa: 25:1 (benzyna : olej)Niezależne zasilanie pompy chłodzenia: 4.5-12V
Sylwia Opublikowano 22 Października 2019 Autor Opublikowano 22 Października 2019 Dzięki chłopaki:) Jak to uruchomić?
japim Opublikowano 22 Października 2019 Opublikowano 22 Października 2019 Dzięki chłopaki:) Jak to uruchomić? Do nadajnika wkładasz baterie. Do odbiornika w łodzi podłączasz pakiet (to żółte z napisem FUTABA). Po tylu latach te pakiety raczej są martwe - należy kupić nowy pakiet o podobnych parametrach - 4.8 - 6V max. Sprawdzasz czy serwa się ruszają na ruchy drążkami Lejesz paliwo z domieszką oleju do silników 2T (trochę jak do kosiarki). włączasz zapłon i ciągniesz za rączkę z uchwytem aż zaskoczy. Jak zaskoczy kładziesz na wodę i ziu....
Sylwia Opublikowano 23 Października 2019 Autor Opublikowano 23 Października 2019 To się w weekend za to zabiorę ????
oki188 Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 Szczerze to lepiej nawiąż kontakt z jakimś modelarzem który by Tobie to uruchomił. Taka śruba i silnik spalinowy mogą naprawdę zrobić krzywdę z tym nie ma żartów. 1
Konrad_P Opublikowano 23 Października 2019 Opublikowano 23 Października 2019 Sylwia, jeśli faktycznie nigdy nie miałaś do czynienia z silnikami spalinowymi i takimi łódkami to popieram przedmówcę. Popytaj czy w Twojej okolicy nie ma doświadczonych modelarzy którzy pomogli by Ci w uruchomieniu tej łódki. Raz, że to faktycznie jak na pierwszy raz niebezpieczne a dwa można łatwo zniszczyć silnik. A do tego ktoś Ci musi tą łódkę potrzymać, więc na pewno ktoś doświadczony byłby bardzo przydatny.
elpazo Opublikowano 24 Października 2019 Opublikowano 24 Października 2019 Sylwia w Bergen mieszka wielu wyczynowych modelarzy którzy startują w klasach Ofszor i FSR H jako jedna znajlepszych ekip na Świecie, poszukaj miejsca gdzie oni trenują i tam znajdziesz pomoc samemu bez doświadczenia bym nie zaczynał chyba że chcesz ten model skasować w 1 podejściu, nie mając wiedzy i doświadczenia z takimi modelami nie poradzisz sobie z dobrym skutkiem, przepraszam że tak bezpośrednio to piszę ale FSRami zajmowałem się jako zawodnik i instruktor ponad 45lat więc znam temat od podszewki. PS.Oprócz uruchomienia wymaga wiele ustawień aby go nauczyć dobrze pływać. Sędzia instruktor zawodnik organizator zawodów. Władek
Rekomendowane odpowiedzi