Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak pisałam w "powitalni" proszę Was o pomoc w sprawie mojej łódki...

Kupiłam ją może z 10 lat temu, nową i nigdy nie wyjęłam z pudła  :rolleyes:

Nie wiem jaką ma moc, nie wiem jaki to model... Pomożecie w rozwiązaniu zagadki? 

Ma 130cm, resztę widać na zdjęciach :)

15bc031d44675ab936b931622be6a354.md.jpg
f833ad03f88419524864dc29c6b1ba23.md.jpg
4d69823f9c1eeaa665d1b25bfa8581f3.md.jpg
a268b1c0671cdba2ed5b81e48f57bfc8.md.jpg
c93b932f75e2d81ee6e396f60e54ab5b.md.jpg
Opublikowano

Jeśli dobrze widzę - bo autor jakoś tak tajemniczo porobił foty :D - to silnik benzynowy. W tego typu modelach najczęściej (?) siedzi 26cm. W moim modelu tej samej długości taki właśnie siedzi. Bardzo fajnie i widowiskowo pływa się takimi modelami. Zawsze przyciągają zaciekawionych gapiów :)

Opublikowano

...

Kupiłam ją może z 10 lat temu, nową i nigdy nie wyjęłam z pudła  :rolleyes:

Nie wiem jaką ma moc, nie wiem jaki to model... Pomożecie w rozwiązaniu zagadki? 

Ma 130cm, resztę widać na zdjęciach :)

Co napisane npudle?

Instrukcji w środku nie ma?

Opublikowano
Było tutaj:

Długość: 1360mm
Szerokość: 320mm
Wysokość: 280mm
Waga: 8.6kg
Skok śruby napędowej: D76xP4.5
Wykonanie kadłuba: włókno szklane-4 warstwy
Silnik: 2T 33cc
Mieszanka paliwa: 25:1 (benzyna : olej)
Niezależne zasilanie pompy chłodzenia: 4.5-12V
Opublikowano

Dzięki chłopaki:)

Jak to uruchomić? :)

Do nadajnika wkładasz baterie. Do odbiornika w łodzi podłączasz pakiet (to żółte z napisem FUTABA). Po tylu latach te pakiety raczej są martwe - należy kupić nowy pakiet o podobnych parametrach - 4.8 - 6V max. Sprawdzasz czy serwa się ruszają na ruchy drążkami

Lejesz paliwo z domieszką oleju do silników 2T (trochę jak do kosiarki). włączasz zapłon i ciągniesz za rączkę z uchwytem aż zaskoczy.

Jak zaskoczy kładziesz na wodę i ziu....

Opublikowano

Szczerze to lepiej nawiąż kontakt z jakimś modelarzem który by Tobie to uruchomił. Taka śruba i silnik spalinowy mogą naprawdę zrobić krzywdę z tym nie ma żartów.

• Lubię to 1
Opublikowano

Sylwia, jeśli faktycznie nigdy nie miałaś do czynienia z silnikami spalinowymi i takimi łódkami to popieram przedmówcę. Popytaj czy w Twojej okolicy nie ma doświadczonych modelarzy którzy pomogli by Ci w uruchomieniu tej łódki. Raz, że to faktycznie jak na pierwszy raz niebezpieczne a dwa można łatwo zniszczyć silnik. A do tego ktoś Ci musi tą łódkę potrzymać, więc na pewno ktoś doświadczony byłby bardzo przydatny.

Opublikowano

Sylwia w Bergen mieszka wielu wyczynowych modelarzy którzy startują w klasach Ofszor i FSR H jako jedna znajlepszych ekip na Świecie, poszukaj miejsca gdzie oni trenują i tam znajdziesz pomoc samemu bez doświadczenia bym nie zaczynał chyba że chcesz ten model skasować w 1 podejściu, nie mając wiedzy i doświadczenia z takimi modelami nie poradzisz sobie z dobrym skutkiem,  przepraszam że tak bezpośrednio to piszę ale FSRami zajmowałem się jako zawodnik i instruktor ponad 45lat więc znam temat od podszewki. 

PS.Oprócz uruchomienia wymaga wiele ustawień aby go nauczyć dobrze pływać.

Sędzia instruktor  zawodnik organizator zawodów.

Władek            

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.