Sylwia Opublikowano 19 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Tak jak pisałam w "powitalni" proszę Was o pomoc w sprawie mojej łódki... Kupiłam ją może z 10 lat temu, nową i nigdy nie wyjęłam z pudła Nie wiem jaką ma moc, nie wiem jaki to model... Pomożecie w rozwiązaniu zagadki? Ma 130cm, resztę widać na zdjęciach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 19 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 O kurka! Niezły potwór! Toż to naprawdę kawał maszyny! Tylko trochę nie ten dział - "latające rc- modele spalinowe"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Jeśli dobrze widzę - bo autor jakoś tak tajemniczo porobił foty - to silnik benzynowy. W tego typu modelach najczęściej (?) siedzi 26cm. W moim modelu tej samej długości taki właśnie siedzi. Bardzo fajnie i widowiskowo pływa się takimi modelami. Zawsze przyciągają zaciekawionych gapiów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 19 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Temat przerzucony do właściwego działu. Fajna łajba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 19 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Typowy model ofszora z wyglądu raczej do fajnej zabawy, jako wyczynowy na dzień dzisiejszy się nie nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 19 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 ... Kupiłam ją może z 10 lat temu, nową i nigdy nie wyjęłam z pudła Nie wiem jaką ma moc, nie wiem jaki to model... Pomożecie w rozwiązaniu zagadki? Ma 130cm, resztę widać na zdjęciach Co napisane na pudle? Instrukcji w środku nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Było tutaj: http://www.rc-ikar.pl/towar/komis/s9/s9.html Długość: 1360mmSzerokość: 320mmWysokość: 280mmWaga: 8.6kgSkok śruby napędowej: D76xP4.5Wykonanie kadłuba: włókno szklane-4 warstwySilnik: 2T 33ccMieszanka paliwa: 25:1 (benzyna : olej)Niezależne zasilanie pompy chłodzenia: 4.5-12V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwia Opublikowano 22 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Dzięki chłopaki:) Jak to uruchomić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 22 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Dzięki chłopaki:) Jak to uruchomić? Do nadajnika wkładasz baterie. Do odbiornika w łodzi podłączasz pakiet (to żółte z napisem FUTABA). Po tylu latach te pakiety raczej są martwe - należy kupić nowy pakiet o podobnych parametrach - 4.8 - 6V max. Sprawdzasz czy serwa się ruszają na ruchy drążkami Lejesz paliwo z domieszką oleju do silników 2T (trochę jak do kosiarki). włączasz zapłon i ciągniesz za rączkę z uchwytem aż zaskoczy. Jak zaskoczy kładziesz na wodę i ziu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwia Opublikowano 23 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 To się w weekend za to zabiorę ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 23 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Szczerze to lepiej nawiąż kontakt z jakimś modelarzem który by Tobie to uruchomił. Taka śruba i silnik spalinowy mogą naprawdę zrobić krzywdę z tym nie ma żartów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Sylwia, jeśli faktycznie nigdy nie miałaś do czynienia z silnikami spalinowymi i takimi łódkami to popieram przedmówcę. Popytaj czy w Twojej okolicy nie ma doświadczonych modelarzy którzy pomogli by Ci w uruchomieniu tej łódki. Raz, że to faktycznie jak na pierwszy raz niebezpieczne a dwa można łatwo zniszczyć silnik. A do tego ktoś Ci musi tą łódkę potrzymać, więc na pewno ktoś doświadczony byłby bardzo przydatny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 24 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Sylwia w Bergen mieszka wielu wyczynowych modelarzy którzy startują w klasach Ofszor i FSR H jako jedna znajlepszych ekip na Świecie, poszukaj miejsca gdzie oni trenują i tam znajdziesz pomoc samemu bez doświadczenia bym nie zaczynał chyba że chcesz ten model skasować w 1 podejściu, nie mając wiedzy i doświadczenia z takimi modelami nie poradzisz sobie z dobrym skutkiem, przepraszam że tak bezpośrednio to piszę ale FSRami zajmowałem się jako zawodnik i instruktor ponad 45lat więc znam temat od podszewki. PS.Oprócz uruchomienia wymaga wiele ustawień aby go nauczyć dobrze pływać. Sędzia instruktor zawodnik organizator zawodów. Władek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi