Lucjan Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 WITAM! Kilka lat temu mój poprzedni Me-109 F zmienił właściciela. Postanowiłem więc zbudować nowego Me -109 f , w wersji Trop. Tym razem skrzydła są zrobione z balsy z rdzeniem styropianowym. Kadłub i usterzenie wykonane w klasycznej konstrukcji balsowej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 30 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Jak go zobaczyem to się zdenerwowałem, ja swojego męczę i męczę i końca nie widać. Pięknie wykonany model, zresztą jak zawsze, czekam dnia kiedy ja będę budować modele w takim tempie i jakości. Panie Lucjanie, ale jak zwykle brakuje relacji z budowy o wymiarach itd. nie wspomne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 2 minuty temu, Grifon napisał: Jak go zobaczyem to się zdenerwowałem, ja swojego męczę i męczę i końca nie widać. Pięknie wykonany model, zresztą jak zawsze, czekam dnia kiedy ja będę budować modele w takim tempie i jakości. Panie Lucjanie, ale jak zwykle brakuje relacji z budowy o wymiarach itd. nie wspomne. Ten model jest identyczny jak wersja poprzednia , opisywana kilka lat temu na forum , więc uznałem że nie ma sensu opisywać wszystkiego ponownie. Przypomnę : model zbudowany na podstawie planów B.Tylora powiększonych do rozpiętości 190 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Cześć Lucjan. Widzę, że model praktycznie gotowy. Ja swojego jeszcze nie zacząłem, ale kiedy to nastąpi, zgłoszę się do Ciebie po laminatowe elementy. ? Ładnie wygląda, a z opisów poprzedniego modelu wynika, że dobrze lata. Jak waga tym razem? Silnik też MVVS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 14 minutes ago, kesto said: "zgłoszę się do Ciebie po laminatowe elementy. ? " Ty sobie Krzysiu nie zartuj .......... Lucjan , jaki tam bedzie silnik ? Budowa ME-109 ( jednego z moich ulubionych samolotow II wojny ) jest dla mnie niestety nie do zaakceptowania ( oczywiscie przeze MNIE ) przez ksztalt czesci dziobowo-silnikowej. Nie ma mozliwosci ukrycia silnika modelarskiego , a ja jestem uczulony na wystajace glowice ( oczywiscie dotyczy to TYLKO makiet ) ? Sam model sliczny , w pieknym malowaniu no i jeszcze ( podobno ) fajnie lata ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 7 godzin temu, kesto napisał: Cześć Lucjan. Widzę, że model praktycznie gotowy. Ja swojego jeszcze nie zacząłem, ale kiedy to nastąpi, zgłoszę się do Ciebie po laminatowe elementy. ? Ładnie wygląda, a z opisów poprzedniego modelu wynika, że dobrze lata. Jak waga tym razem? Silnik też MVVS? Witaj Krzyśku ! Bardzo chętnie wykonam dla Ciebie części laminatowe. Nad wyborem silnika się jeszcze nie zastanawiałem . Wkrótce skończę wyposażanie modelu więc podam wagę rzeczywistą . Następny mój projekt to coś co Ty lubisz model wodnosamolotu EDO OSE - 1. 7 godzin temu, jarek996 napisał: Lucjan , jaki tam bedzie silnik ? Budowa ME-109 ( jednego z moich ulubionych samolotow II wojny ) jest dla mnie niestety nie do zaakceptowania ( oczywiscie przeze MNIE ) przez ksztalt czesci dziobowo-silnikowej. Nie ma mozliwosci ukrycia silnika modelarskiego , a ja jestem uczulony na wystajace glowice ( oczywiscie dotyczy to TYLKO makiet ) ? Sam model sliczny , w pieknym malowaniu no i jeszcze ( podobno ) fajnie lata ! Witaj Jarku ! Ja też bardzo nie lubię wystających głowic , dlatego w tym modelu postaram się ustawić silnik cylindrem do dołu. Po za tym że start i lądowanie jest trochę nieprzewidywalne, w powietrzu model prezentuje się i lata pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 "Po za tym że start i lądowanie jest trochę nieprzewidywalne" Jak w prawdziwym ? Sebastian robil w swoim ME 109 ( z tego co pamietam ) silnik z "przedluzka" walu . Robil to by ukryc glowice w chlodnicy ? Musze poszperac w historii ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 9 godzin temu, jarek996 napisał: Lucjan , jaki tam bedzie silnik ? Budowa ME-109 ( jednego z moich ulubionych samolotow II wojny ) jest dla mnie niestety nie do zaakceptowania ( oczywiscie przeze MNIE ) przez ksztalt czesci dziobowo-silnikowej. Nie ma mozliwosci ukrycia silnika modelarskiego , a ja jestem uczulony na wystajace glowice ( oczywiscie dotyczy to TYLKO makiet ) ? Sam model sliczny , w pieknym malowaniu no i jeszcze ( podobno ) fajnie lata ! Jarku, jest taki silnik ??... nazywa się RCV 90 -SP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Wiem , wiem , ale on tego NIE pociagnie ........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Witam Panie Lucjanie ,trochę z innej beczki -jak potoczyły się losy Suma - poleciał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 4 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 W dniu 3.01.2020 o 20:38, dyra63 napisał: Witam Panie Lucjanie ,trochę z innej beczki -jak potoczyły się losy Suma - poleciał ? Witam szanownego Kolegę ! ? Model Suma oczekuje wiosny i odpowiednich warunków pogodowych koniecznych do wykonania pierwszych lotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 7 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 W dniu 3.01.2020 o 18:09, Lucjan napisał: Następny mój projekt to coś co Ty lubisz model wodnosamolotu EDO OSE - 1. Czekam na relację ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 7 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 1 godzinę temu, kesto napisał: Czekam na relację ? Postaram się o dobrą relację z budowy , ale najpierw muszę skończyć Me -109. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 14 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Instalacja pneumatyczna chowanego podwozia gotowa. Zamontowane i podłączone serwa : wysokości , kierunku , zaworu pneumatyki, lotek i klap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanpasz Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Wow, podziwiam porządek w przewodach i całe wykonanie. Piękny model. GRATULACJE !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 15 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Stefanpasz napisał: Wow, podziwiam porządek w przewodach i całe wykonanie. Piękny model. GRATULACJE !!! Witam ! Dziękuję , jest mi bardzo miło. Tak na marginesie zawsze staram się aby wszelkie instalacje były poukładane i zamontowane, bo swobodnie leżące kable grożą przetarciem, wypięciem itp, a skutkiem niedbałości może być rozbicie modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 17 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Dzisiaj wieczorem popracowałem trochę przy kabinie 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Prawdziwy aryjski przystojniak w tej kabinie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Pięknie się prezentuje na zbliżeniach,te wszystkie szczególiki,klapki,luki - pierwsza klasa ( u Ciebie Lucjanie to oczywiście standard ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
302_Osh Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 William Blaskowicz jak żywy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi