zipp Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 17 minut temu, cZyNo napisał: Od dzisiaj wiem, że modele o niebo lepiej latają gdy nie zapomni się akumulatorów zabrać jeśli to Twój pierwszy raz, to jedynie możesz być pewny, że nie ostatni.. wiem co mówię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 raz już zapomniałem akumulatora do wyciągarki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Dziś dla odmiany, planowałem protestować powietrze we wschodniej części naszego kraju, czy sprzyja mojej Maxie...ale niestety późny obiad i trunki mu towarzyszące, skutecznie uniemożliwiły realizację celów wyższych modelarskich ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Długie, ciepłe i słoneczne popołudnia skłaniają do robienia głupich rzeczy Tak więc pierwszą ekstrawagancją było wybranie sie na klifek. Tam co prawda spotkała mnie smutna informacja, ale latało się przyjemnie. Wiatr od 4 do 6m/s. Jednak po jakimś czasie stwierdziłem że jest to nudne. Zawodów na horyzoncie nie widać, moje pasiaste modele latają poprawnie...po prostu flaki z olejem. Po jakimś czasie sie spakowałem i wymieniłem sie na zboczu z Jurkiem K. Co go bardzo ucieszyło na kolejną część popołudnia już miałem inny plan ? Bo po późnym obiedzie wybrałem sie z Maxą na spacerek. Od czasu jak model lata mi lepiej, to ta dyscyplina coraz bardziej mi sie podoba. Choć po czasie mimo wszystko robi sie nudno Jakieś tam noszenia miałem tylko na części pierwszego pakietu. Potem zrobiło się nijako. Ale model fajnie i statecznie się snuł po niebie powolutku obniżając lot. Znów zrobiłem kilka kolejnych kliknięć, które bardzo mnie ucieszyły. Po 5 pakietach stwierdziłem że chyba już wystarczy tego latania. No i teraz w spokoju mogę iść spać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 13 godzin temu, cZyNo napisał: zrobiłem kilka kolejnych kliknięć, które bardzo mnie ucieszyły Jak to człowiekowi niewiele do szczęścia potrzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 taki czas - uczymy sie cieszyć drobiazgami 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Święto pracy uczciłem poprawnie. Był rower, gril, piwo i ślamazarne latanie Maxą. Maxa niestety trafiła na koniec dnia i jak ostatnio noszeń nie było Trochę nudno przez to było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Myśmy z Tomkiem też polatali ale było jeszcze za szybko po deszczu a słońce nie chciało pomagać. Nie mniej tak 60-70 coś tam polataliśmy. Ale pizgało podobnie jak w zeszłym tygodniu albo i jeszcze mocniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Ja już latałem jak było prawie bezwietrze - koło 18:30 zacząłem. I po jakim deszczu? U mnie padało tylko rano A tak w ogóle, to miałem być w Austrii na zawodach ... gdzie przez 3 dni będzie wiało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 A widzisz tak miało właśnie być że po 17 miał wiatr cichnąć. Po tej stronie Wrocka lało od 4 nad ranem do 11.45. Słońce wyszło dopiero około 14. Skończyliśmy przed 16 bo już nie szło latać lekkimi. Ale było fajnie i co najważniejsze polatane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 hmm...do akumulatora o pojemności 850mah weszło 890mah. kilka minut latania dłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 13 godzin temu, cZyNo napisał: Ja już latałem jak było prawie bezwietrze - koło 18:30 zacząłem. I po jakim deszczu? U mnie padało tylko rano A tak w ogóle, to miałem być w Austrii na zawodach ... gdzie przez 3 dni będzie wiało ? Tam raczej też kicha, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 tam gdzie miały być zawody jest cieplutko i wietrznie. Szczególnie tak ma być dziś i jutro to 4 km od górki: https://www.bergfex.pl/sommer/hundsheim/webcams/c12189/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 2 godziny temu, tytan12 napisał: Tam raczej też kicha, Tannelalm , kapitalne miejsce na odpoczynek z lataniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 44 minuty temu, tytan12 napisał: Tam raczej też kicha, O! mój ulubiony ośrodek. Bardzo miło wspominam pobyt tam. Ale po prawdzie wszędzie jest fajnie jak się jest ze świetną ekipą. Ja miałem to szczęście że byłem tam i właśnie z kapitalnymi kolegami. Naprawdę ze wzruszeniem wspominam pobyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 No,właśnie szukam waszej relacji i zdjęć,bo były na forum chyba dwa,albo trzy lata temu,ale nie mogę znalezć.Wybierałem się tam w tym roku,ale raczej raczej jest to nie realne?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Nie wiem czy te zdjęcia będą publiczne ale tu masz troche z mojego albumu na googlach. https://photos.google.com/album/AF1QipOu2pAoQKB-mhdqp6rF7x6fNSkMNrBrug8mBrqo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Hej,dzięki koledzy,o to mi chodziło,czy wybieracie się tam w niedalekiej przyszłości?.Pozdrówko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Dziś znów zabrałem Maxe sprawdzić coś głupiego, czyli czemu modele Ariena latają tak dziwnie ? Testy w toku, choć wygląda na to że jest to do zrobienia, tylko wymaga masę czasu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi