grzegor Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Doradźcie jak możecie. Jakie są dostępne do kupienia na rynku największe piankowe półmakiety samolotów ( lub coś choć trochę zbliżone do półmakiety ). Idealnie gdyby była KIT albo ew. ARF i miała niewielkie obciążenie powierzchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 12 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 hmm...jeśli chodzi o szybowiec, największy dostępny to 3m FOX z firmy FMS w dość rozsądnych pieniążkach. Do lotu potrzebny jedynie pakiet oraz odbiornik, reszta galanterii zainstalowana.https://profimodel.cz/pl/vetrone/156059-fox-3000mm-arf-8595241396576.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 12 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2020 Dzięki. Ciekawe. Mało jest takich gotowców. Jak nie będzie to sam zrobię coś z czasów pionierskich lotnictwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktoreksz Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Na stronie scorpio-polska.pl znajdziesz modele produkcji E-flite: Cessna 150 oraz Carbon Cub, oba o rozpiętości około 2.2 metra. Przez chwilę był tam dostępny również T-28 Trojan. Nie są tanie, mają swoje słabsze strony, ale ogólnie to fajne modele. Więcej o nich znajdziesz na RCgroups. Wiktor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 A może 2 metrowy Liberator? https://www.motionrc.eu/collections/warbirds/products/flightline-rc-b-24-liberator-silver-2000mm-pnp Przejrzyj ten sklep, na pewno coś znajdziesz fajnego. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 A może Mustang lub Focke Wulf-190 http://www.modelhobby.nazwa.pl/modele/modele.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Boguś, kupowałeś może coś w tym sklepie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Niestety nie kupowałem w tym sklepie. Aczkolwiek ten FOX chodził mi po głowie dość mocno. Na stronie jest informacja że z wysyłką towaru do PL nie powinno być problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 13 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Mi też się podoba. Podobnie modele z Olgliders, choć te nie jest łatwo elektryfikować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Jeszcze jakbyś chcial coś ściągnąć z aliexpres to szukaj "white kit warbird", albo EDF. Otrzymasz coś takiego np https://pl.aliexpress.com/item/4000542518281.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 14 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Sklep https://www.motionrc.eu/ najlepsze duże modele piankowe makiety. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 14 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Fox dostępny już w naszym sklepie http://www.nastik.pl/fms-fox-3000mm-arf-p-8541.html 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 14 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 Aleś to wyczaił. Coś mi się widzi że będę musiał odwiedzić Grześka osobiście. Pakiet już mam, teraz trzeba pomyśleć nad resztą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Minimoa jaką miałem o rozp. 3.4m ważyła 3.5kg do lotu z silnikiem TR 4260 i pakietem 4S 5000mAh.Fascination z Topmodel.cz, rozp. 3.6m i waga do lotu 3kg .Coś ten "lisek" podtuczony Może jakiś fitness mu zrobićI po co pakiet 6S.Wysłane z mojego SM-J701F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Wojtuś racja utuczony skurczybyk. No ale przy tej wielkości musieli zagęścić piankę. Mimo to patrząc na filmik, koleś nie biega przy starcie po lotnisku jak opętany a latadło z łatwością wznosi się w powietrze. Podejrzewam że waga to cena sztywności modelu. Pamiętam że Blizzard z MPX był mały a ważył jak dorodna cegła, ale to tak na marginesie. Myślę że ten FOX poradzi sobie w większości warunków. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Jeżeli go przystosowali do akrobacji tak jak Blizzard'a, to faktycznie może ten kilogram mieć więcej. Minimoa to był ponton, który leniwie bujał się między cumulusami, a Fascination to taki a'la F5J, a Fox to przecież akrobat Wysłane z mojego SM-J701F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 15 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Minimoa była piankowa? Jest obecnie w jakimś sklepie? To piękny szybowiec. Fox za to atrakcyjny bo super akrobat i polski. W tym wypadku zależy mi na lekkości, bo ten model nie ma być do szaleństw tylko możliwie jak najlżejszy - taki maksymalnie makietowy. Minimoa z jej powierzchnią skrzydeł wydaje się idealna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 6 minut temu, grzegor napisał: Minimoa była piankowa? Jest obecnie w jakimś sklepie? Nie i nie. Minimoa to była hybryda po dzisiejszemu. Kadłub laminatowy a skrzydła konstrukcyjne. W tej wersji co mieliśmy z Wojtkiem na tą chwilę nie ma w krajowej sprzedaży. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Wojtek jest kilka filmów gdzie Fox leniwie plączę się w tętnice, a żeby móc się bardziej pokręcic w akrobacji musi mieć większe obciążenie powierzchni niż np. Fascination. Mam Slipa i Kulbutina z Topmodel i też swoje ważą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Wojtek jest kilka filmów gdzie Fox leniwie plączę się w termice, a żeby móc się bardziej pokręcic w akrobacji musi mieć większe obciążenie powierzchni niż np. Fascination. Mam Slipa i Kulbutina z Topmodel i też swoje ważą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi