pietka Opublikowano 9 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Koledzy Mój przyjaciel Paweł właśnie robi dużego Łosia, tak na oko ze 4 m rozpiętości. Praca jaką wykonuje jest wręcz gigantyczna i wszyscy tu na Lubelszczyźnie staramy się mu pomóc i kibicujemy dzielnie. Niemniej jednak potrzebujemy pomocy. Potrzebujemy uzyskać gdzieś plany lub pliki stl (takie do drukowania na drukarkach 3d) wszystkiego co jest związane z kokpitem, jeśli byłaby chociaż tablica przyrządów i karabin "szczeniak" to już będzie dla Pawła ogromna pomoc. Jeśli macie Koledzy możliwość przekazania, nawet odpłatnie, plików lub planów to bardzo prosimy o wsparcie . Łoś to nasza Polska legenda lotnictwa. Mam nadzieję, że każdy modelarz i wielbiciel lotnictwa ma w sercu jego odrobinę i zechce się przyłączyć do realizacji tego projektu. Wierzę w naszą modelarską brać ? Pozdrawiam wszystkich Niech moc będzie z Wami! Pioter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CineQ Opublikowano 9 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Witam! Tworzę coś takiego w skali 1:48 https://modelwork.pl/topic/36783-pzl-38-wilk-148/ , ale... moje szczeniaki wyglądają tak... zapraszam na priv:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 9 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Piotrze. Ten pilot to ten, tego, do tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 1 godzinę temu, japim napisał: Piotrze. Ten pilot to ten, tego, do tego? NIEEEEE.....do nowoczesnego samolota pilot ten jest ci.... ?, acha- apropos- 25 cm w biedrze. Wiesz o co kaman. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilDudek Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Dzisiaj na Facebooku opublikowano kilka chyba mało znanych zdjęć Łosia. Może na coś się przydadzą: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pietka Opublikowano 11 Listopada 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Lubelscy modelarze uczcili Święto Niepodległości Polski wspaniałym oblotem modelu legendarnego polskiego bombowca PZL37B Łoś. Model zbudował i oblatał nasz Przyjaciel Paweł Buczkowski. Pierwszy lot tak dużego modelu Łosia na świecie. Niebawem filmiki. 33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Wooow. Gratulacje!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Gratulacje !!! Coś pięknego zobaczyć taki model w locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 11 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Dziękuję za takie uczczenie Naszego Święta. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego dla Pawła i Wszystkich, którzy wspierają ten projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 12 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 GIGANTYCZNE GRATULACJE!!! To coś wspaniałego zobaczyć taką ikonę lotnictwa w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 12 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Gratulacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 12 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Gratulacje dla BUCZA!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pietka Opublikowano 13 Listopada 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Jest już pierwszy filmik. Jestem dumny z Pawła i z tego, że miałem zaszczyt przyłożyć odrobinę swojej pracy do tego projektu. Rano rozmawiałem z Pawłem i postanowiłem jednak wyedytować ten post. Paweł. Zrobiłeś coś fantastycznego! Nikt w Polsce przez tyle lat nie dokonał czegoś tak wspaniałego w naszej wspaniałej dziedzinie jaką jest modelarstwo. Nikt. Myślę tu o całym projekcie jako takim. Ci co mnie znają, wiedzą, że nigdy nie idę z tłumem. I może będzie niektórym naszym kolegom w niesmak, ale muszę to powiedzieć: zamiast skupić się na czymś ważnym dla nas jako społeczności pasjonatów, dla Polaków w ogóle, wymyśleć i wykonać jakiś projekt, który pokazałby, że jesteśmy w stanie sięgnąć szczytów, ważniejsze było od wielu lat rozdawanie sobie co roku pucharków w wąskim gronie. To spowodowało, że nasza pasja stała się ponownie elitarna, w złym tego słowa znaczeniu. I to, że wielu utalentowanych modelarzy nie chce brać udziału w "takim" modelarstwie, gdzie do laurów nie dopuszcza się młodych, zdolnych ludzi . Jeden skromny facet z tego wyśmiewanego Kraśnika i kilka innych osób poszło z nim inną drogą i uczciło legendę lotnictwa, odtwarzając kochaną przez wielu konstrukcję samolotu i ulatniając ten model. Pawła wspieraliśmy wszyscy i na różne sposoby- Koledzy i Przyjaciele z Sekcji Modelarskiej Aeroklubu Lubelskiego i środowiska modelarskiego w regionie Lubelszczyzny, za co w swoim i Pawła imieniu, po dzisiejszej porannej rozmowie Wam dziękuję. Jesteśmy z niego bardzo dumni i chylimy czoła przed jego determinacją i konsekwencją, mimo tego , że miał chwile zwątpienia i frustracji. Jeden z naszych Kolegów z Kraśnika powiedział, iż nie spodziewał się, że można jeszcze w polskim modelarstwie dokonać czegoś tak wspaniałego, spektakularnego. Okazuje się, że jeśli ma się wiarę, ceni się wartości, skupia się na współpracy w imię czegoś ważnego, można wszystko. Paweł, dziękuję i gratuluję raz jeszcze. Dałeś nam w ten specjalny dla Polaków dzień, chwile wielkiego wzruszenia i refleksji. Dzięki Tobie ODŻYŁA LEGENDA POLSKIEGO LOTNICTWA, nasza duma, nasze przywiązanie do historii ukochanej Polski i Polskiego Lotnictwa. I na zakończenie..............Kiedyś moja przyjaciółka, wjechała rowerem na Kilimandżaro i jako motto zawarła w swej książce o tym wyczynie słowa, które dedykuję Tobie. Sięgaj wysoko. Choćby wszyscy myśleli, że zwariowałeś. BRAWO I WIELKI SZACUN PAWEŁKU!!!! 14 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 13 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 10 minut temu, pietka napisał: Jest już pierwszy filmik. Jestem dumny z Pawła i z tego, że miałem zaszczyt przyłożyć odrobinę swojej pracy do tego projektu. Fantastyczny! Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 13 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Aż ściska w gardle ?. Przepiekny film, i ta muzyka idealnie dobrana. ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 13 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Teraz pozostało czekać, aż poleci w parze z Jastrzębiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 13 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Pietka jak macie jakieś zdjęcia z budowy to chętnie zobaczymy i jakiś opis by się przydał, wymiary itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 13 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 2 godziny temu, nJerzy_R napisał: Teraz pozostało czekać, aż poleci w parze z Jastrzębiem... Już jesteśmy umówieni ?(na wspólny lot i na ?). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 14 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koriolan2 Opublikowano 14 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2021 Oglądając film doznałem wspaniałych wzruszeń. Coś pięknego.Gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi