Viader Opublikowano 15 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 Respect mało lata, bo jestem bardzo zajęty - lataniem ? Ale dzisiaj trochę pohasał: 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 20 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Respect nie mógł odpuścić takiego warunu jak dziś. Jazda bez trzymanki ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 21 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 14 godzin temu, Sekator napisał: Respect nie mógł odpuścić takiego waruna jak dziś. A ile wiało? Dobrze widzę ,że na Szybowcowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 21 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Tak, rodzima Górka. Niestety rzadko da się na niej polatać szybowcem. Wiało różnie, od 4 w porywach do 14 i trochę kręciło, od południa do południowego zachodu. Ale latanie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 21 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Przy takich warunkach, dokładałeś dodatkowo balast ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 21 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Obowiązkowo. 3 batony, razem 1,1kg. Połowa tego co można wsadzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 10 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 Witam Was, podepnę się na moment pod ten wątek dotyczący Respect'a Evo. Zamówiłem Sobie taką zabawkę z elektrycznym kadłubem i prosiłbym Was o dobranie bebechów. Jak mi wiadomo do motylka potrzebuję serwa 2 x KST MS 325 a do skrzydeł 4 x KST x10 .... i tu pytanie czy są dobre co do wielkości i czy będą w jakikolwiek sposób wychodziły/wadziły (od razu zamawiam model z IDS'ami zamontowanymi) ... czy te KST x10 mają być czy też KST x10 mini ? Jeśli chodzi o napęd to wiem, że Kontronik Minipyro 400-13 mit 5,2:1 Planetengetriebe KPG 27 byłby OK, ale jest dość drogi. Czy mogę prosić o dobór innego napędu + śmigło i regulator , który mnie nie zrujnuje. Dodam , że nie jestem wirtuozem mega szybkości modelu skoro używam na co dzień Relaks'a WistModel (3m rozpiętości i waga +/- 3 kg z zespołem napędowym Mega AC 22/30/1 z przekładnią Kontronik 5,2:1 + śmigło węglowe 14x12 i pakiet 4S 2300mAh + regulator YEP 100A + zewnętrzny BEC (link do parametrów silnika https://www.d-m-t.at/motoren-zubehoer/elektro-flug-motoren/elektro-flug-motoren-631/brushless-motor-mega-ac22-30-1-getriebe-kpg-27-5-2-1-detail ) ... stąd prośba o tańszy i może nie tak mocny motor + śmigło i regiel bo tendencja u większości jest by była to zawsze "dzida". Z góry dziękuję za pomoc. Roland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 10 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 5 godzin temu, flyszman napisał: tendencja u większości jest by była to zawsze "dzida". Bo do takiego "dzidowania" te modele są stworzone Tyle jest tematów o Respectach, Toxicach a tam o fajnych napędach i nie tylko ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 11 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 ...dobra , już dobra poczytam ... choć chyba ta mega z Relaksa co mam to będzie za słaba do respecta bo relkas do lotu wazy jedank 2120 g a respect jak już czytam dużo więcej...poszukam Sobie jednak mocniejszego napędu z proponowanych przez Was z przeszłości. Dziękuję. Roland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 11 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 W moim relaxe Witka Stefańskiego miałem Kontronika z przekładnią na 3 cele 2300Ah tam poluzowała mi się zębatka na osi silnika i aby nie czekać na naprawę wsadziłem z trudem w tą dzidę megę 22/45/ 3E na 4S śmigło 14x8 i model pionowo wymiata regler 60A wystarczy waga 2,40kg 3 m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Dziękuję Władku za konkret. Szukam jakąś megę z przekładnią, ale nic nie ma na rynku. W ostateczności skusze się na tą megę https://rc.susco.pl/p/74/29531/silnik-bezszczotkowy-mega-acn-22-40-3s-1kw-silniki-bezszczotkowe.html lub na ten silnik https://mix-hurt.pl/silnik-jeti-model-phasor-race-2014-5100-2d-p-53876.html Pozdrawiam. Roland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 A może coś od Reisenauer-a? Mam Thenschok w Stinger o wadze 2500g i na pierwszym biegu ciągnie w pionie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Macieju, możesz podesłać jakiś link do danego modelu i sklepu ... thx r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 3 godziny temu, flyszman napisał: Macieju, możesz podesłać jakiś link do danego modelu i sklepu ... thx r Wpisz Reisenauer, w google a wyświetli się wszystko. Teraz prowadzę i nie dam rady. Są dokładne opisy,nawet ciąg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 oki dziękuję...poszukam r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 https://www.reisenauer.de/aid-1766-Tenshock-EDF-br-1530-10T-2750KV-2946-br-mit-Micro-Edition-5-1N.html To mój silnik. Są jeszcze inne i mocniejsze. Warto kupić klucz do montowania przekładni i smar. Smarowanie poprzez wał, bez demontażu napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 12 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 My tu gadu gadu o napędach a Respekt wczoraj sobie troszkę polatał ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Godzinę temu, Viader napisał: My tu gadu gadu o napędach a Respekt wczoraj sobie troszkę polatał ? No , polatał nawet widziałem jak pięknie gwizdał niziutko nad zboczem Doskonały model i pilot. Ja to byłem ten gość z piankowym Heronem Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Witam raz jeszcze, do zamówionego Respecta Evo elektryka (waga pewnie wyjdzie +/- 3 kg) zamawiam: Silnik Jeti Model - Phasor Race 2014/5100 2D Regulator YEP ESC 150A (2~6S) SBEC Brushless Speed Controller Śmigło AeroNaut 16x10 Pakiet 4S; 70C; 2300-2800 mAh Wiem, że macie jakiś fajny program, gdzie po wprowadzeniu danych wyjdą osiągane parametry na tym zestawie. Czy możecie mi sprawdzić czy to wytrzyma ze sobą, czy poleci i jak ? Jeśli mam za słabe bebechy to poproszę o podanie innych. Z góry dziękuję. Roland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Następna "typowa" dzida!. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi