robertus Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Środek ciężkości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robertus Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Gotowy do oblotu. Waga do lotu 1210 gram a tak wygląda do transportu. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Życzę udanego oblotu, mój też niedługo się doczeka. Ale przez kilka dodatków (chowane podwozie, pokrycie tkaniną, klapy itp) ważyć będzie do lotu drugie tyle co Twój. Jakie dałeś pakiety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Grzecznie nie podziękuję to są dwa 3S 1300mAh. Jednym nie dało się go wyważyć. Tak myślałem, że skoro dron latał na jednym to samolot ze skrzydłem tez powinien, ale jak widać wyważenie zadecydowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Robert. Na komórce to ostatnie zdjęcie wygląda jakby model był już po... nieudanym oblocie. Przygotowany do zapakowania w worek na śmieci. Dobrze że przeczytałem że to złożony do transportu. Aż mnie coś ścisnęło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Najmocniej przepraszam Zastosowałem takie dzielenie podejrzane w modelu ESA WWI. Znacznie mniej kabelkologii niż przy odejmowaniu skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robertus Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Oblot udany. Środek ciężkości OK. Musze podregulować jeszcze ster wysokości i będzie latać za rączką. Ale na początku było interesująco. Model mi poszedł na 80stopni na wznoszenie. Myślałem, że mi się przewali na plecy i gleba. W locie I na ukrytym lotnisku na Hawajach 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Elegancko. Gratuluję, co projekt to sukces :). Wydaje mi się, że możesz mieć za mały skłon silników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 GRATULACJE. Zwiększ skłon silników i będzie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Bardzo możliwe z tym skłonem. Musze to obczaić, albo czy to nie czasem źle zaklinowany statecznik poziomy. Taki mam skłon A tak wytrymowany ster wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Wychylenie lotek zmiksowałeś z ciągiem silników czy próbowałeś robić zakręty bez użycia lotek a tylko zmianą ciągu silników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Teraz, RAFALR30 napisał: Wychylenie lotek zmiksowałeś z ciągiem silników czy próbowałeś robić zakręty bez użycia lotek a tylko zmianą ciągu silników? Różnicowy ciąg mam na sterze kierunki i testowałem tylko nim. W sumie nie skręcał. Mam mix +15% do silnika, żeby zakręcał. Ale jak widać nie potrzebnie, bez steru kierunku dobrze lata. ustawiłem pod kątem ew trymowania ciągu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Skłon silnika wydaje się być wystarczający. Za to ster głębokości za bardzo wychylony. Ja bym zwiększył kąt zaklinowania statecznika poziomego. Spróbowałbym dać o 1 stopień. Polatać i zobaczyć. No tylko czy to się da teraz zrobić bo tak na oko to chyba wszystko sklejone. PS Nie mniej fajnie lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Kadłub miał wycięty specjalny otwór na statecznik. Jak już, to rozjechało mi się to na łączeniu części kadłuba. Polatam, poobserwuję ewentualnie zrobię mix steru wysokości z gazem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Gdyby statecznik poziomu był źle zaklinowany to bez napędu też by zadzierał a z tego co opowiadasz na filmie i co widzę na filmie to napęd go ciągnie do góry, a po zdjęciu gazu opada bo ster wysokosci masz mocno opuszczony. Ewidentnie w tym leży problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Z tego co zrozumiałem to model szybował już po wytrymowaniu. A widać na fotce, że ster głębokości jest sporo przetrymowany. Zresztą na samym początku bez silników w pierwszych sekundach filmu widać jak model zadziera. No ale faktem jest że był daleko i nie było słychać czy bez silników leciał. Być może i kąt zaklinowania i skłon trzeba byłoby lekko poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Wytrymowany model lata super. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Piękny lot i ten dźwięk silników... Aż prosi się o zrobienie otwieranego luku bombowego wraz ze zrzutem bomb. Zrobisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Nie, akurat w tym miejscu mam przewody. A jest ich sporo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Dla pokazania skali. Zdjęcie dzięki Jarkowi. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi